Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 23. 1. 2025 20:14

A máš normální limit a podmínky, nebo máš navýšený limit a individuální podmínky? Ty individuální podmínky totiž appka nebere v potaz a může tak zobrazovat nesprávné informace.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Dr.Feelgood 23. 1. 2025 21:11

Zichovec2 píše:@ Dr.Feelgood: Máš "ČSOB Premium" nebo jen "Plus Konto"?

Mam jen Plus konto, zalozeno v zari min. roku
Dr.Feelgood
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 23. 1. 2025 22:19

Milos píše:A máš normální limit a podmínky, nebo máš navýšený limit a individuální podmínky? Ty individuální podmínky totiž appka nebere v potaz a může tak zobrazovat nesprávné informace.

Mám individuální podmínky a navýšený limit. Předtím je appka mám ten dojem brala v potaz. Pak začala ukazovat tyhle nesmysly. Pošlu to na ČSOB jako reklamaci a uvidíme.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 23. 1. 2025 23:25

Už se to zde řešilo, ale klidně si reklamuj...
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xmickey 25. 1. 2025 06:07

Aktuální sazby u Monety prodlouženy do 28.2.
xmickey
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Drejkou 30. 1. 2025 09:19

Termin J&T za 3.25% na 5let nebo Maxbank za 3.5% na 2 roky, co dává větší smysl když to chci na dlouho?
Drejkou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drummond 30. 1. 2025 11:42

Drejkou píše:Termin J&T za 3.25% na 5let nebo Maxbank za 3.5% na 2 roky, co dává větší smysl když to chci na dlouho?

Složeným urocenim ti 5ti lety terminak udělá 3,48%
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Drejkou 30. 1. 2025 19:53

To složené úročení má j&t banka a ostatní ne? Asi není pravděpodobné že by třeba za 2 roky ještě byla nějaká kloudná úroková sazba? Je mi jasný že co bude nikdo neví, ale ty krize bývají s většími odstupy. Jestli jsem dobře hledal, tak krom těch 2 bank jinde mají termín s nižšími úroky a nebo na krátkou dobu. Já bych bral spíš 2 a více let.
Drejkou
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod drummond 30. 1. 2025 21:40

Složené úročení je složené úročení. Ten druhy vklad děla 3,56% p.a., čili úrok de facto stejný, rozhodni se jen, zda 2 roky či 5 let.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod noi2 31. 1. 2025 12:09

Ten tvůj přepočet bych do toho vůbec nepletl. Složené úročení mají všichni. Když by se mu po dvou letech u Maxbanky podařilo vše uložit znova na 3 roky za 3.5%, vyjde mu to samý jako kdyby to měl rovnou na 5 let za 3.5%. Takže prostě Maxbank je aktuálně o 0,25% p.a. lepší.

Pokud to chceš nějak srovnat, tak 5 let u J&T je cca stejný jako 2 roky u Maxbank a poté 3 roky za 3.084%.
Hlavní a jediná otázka tedy je, jak se pohnou sazby a tedy s jakým úrokem se mu to za dva roky podaří uložit. Pokud líp než za 3,084%, tak je lepší Maxbank, pokud ne, je lepší J&T (když neberu v úvahu likviditu).
noi2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod petr.novak888 31. 1. 2025 21:26

S tím složeným úročením u Maxbanky u termínovaných vkladů si nejsem moc jistý, poněvadž uvádějí ve všeob. obch. podmínkách: "V případě vkladů se splatností nad 1 rok je na žádost Klienta Banka povinna úrok vyplatit po uplynutí kalendářního roku.", přičemž ve smlouvě u termínovaného vkladu na 2 roky uvádějí, že úrok se připisuje až po ukončení vkladu: "2.3 Banka se zavazuje peněžní prostředky Vkladu úročit úrokovou sazbou 3,5 % p.a., která je platná po celou Dobu vkladu. "Banka a Klient se dohodli, že Úrok je vyplacen ke dni splatnosti Vkladu, tedy ke dni ukončení Doby vkladu na Běžný/Spořicí účet Klienta."
petr.novak888
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.Feelgood 1. 2. 2025 10:46

Nezkousel nekdo povysit v Raiffeisen bance ucet na ten Exklusivni? Ja to mam ode dneska, ale bonusovy sporici ucet mne k tomu uctu ukazuje porad max. 500 tisic za 4%, ma to tak taky nekdo? Je pravda, ze mam u RB jeste dalsi dva bonusove sporaky pro zbyvajici ucty se zakladnim tarifem, tak jestli se to nejak treba nescita.
Dr.Feelgood
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 1. 2. 2025 11:10

Ty limity jsou pro každý Bonusový SÚ zvlášť, nesčítají se mezi sebou do jednoho společného celkového limitu. Ověřil bych tedy, že se skutečně díváš na Bonusový SÚ, který je navázaný na ten Exkluzivní BÚ a nikoliv na nějaký tvůj jiný BÚ. Případně je možné, že jestli máš Exkluzivní BÚ teď nově od 1.2., tak ten limit na příslušném Bonusovém SÚ se ti v IB/SB navýší třeba až další den.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 1. 2. 2025 15:25

@Dr.Feelgood: Mám to stejně. Dnes se mi překlopil účet na exkluzivní, ale u bonusového spořícího účtu mám stále ten nižší limit 500tis. Mám jen jeden běžný účet. Myslím, že po neděli v pracovní dny by se to mohlo nějak srovnat. RB je totiž trošku retardovanější banka.
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Dr.Feelgood 1. 2. 2025 15:49

Tim padem asi pockam ... uvazoval jsem, ze kdyby to nebylo ani v nedeli, tak se stavim na pobocku a dam vedet, co jsem zjistil.
Dr.Feelgood
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka