Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Drejkou 10. 11. 2023 12:53

A z toho mi vyplývá, že je opravdu lepší co jde dát na výhodný termín, než čekat na spořáku až to padne a pak už ani termín výhodně založit nebude kde, mám pravdu?
Drejkou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod lightblackfox 10. 11. 2023 13:52

Máš. Pokud peníze nebudeš po celou dobu potřebovat, termínovaný vklad je jasná volba.
(I když – osobně si nemyslím, že by ČNB sazbu snížila do poloviny roku 2024.)
lightblackfox
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 10. 11. 2023 14:31

Dva členové byli pro snížení už teď. Ekonomika je v přetrvávající mírné recesi, tudíž mírné snížení sazeb je velmi pravděpodobné. Pokud by šlapala na zelené nule, tak by mohly sazby zůstat, ale jsme v červených.
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Odeslat příspěvekod peter23p 10. 11. 2023 15:45

No Michl všude vykřikuje jak v prvním čtvrtletí bude inflace 2% takže předpokládám že sazby po novém roce půjdou rychle dolů jinak je bude každý obviňovat že záměrně brzdí ekonomiku.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 10. 11. 2023 20:08

Finance po ruce na s.ú, TV mají smysl pro zaparkování financí na delší dobu; odhady
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... a-40450301
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 11. 11. 2023 08:54

Přemýšlím jak velký gambling je u J&T jit už teď nad limit ekvivalentu 100k EUR. Ty ostatní TV jsou nic moc. Část mi končí začátkem roku, tak bych to vyexpedoval.
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod mate59 11. 11. 2023 09:28

Zřídil jsem si TV na 2,5 mega jěště za 6,4% a za měsíc mi končí TV na 2,4 za6,5%.Věřím, že do konce roku sa nic nestane.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Jirka.2 11. 11. 2023 13:49

Já jsem taky na limitu a v únoru mi 750 končí, tak jsem uvažoval jestli to risknout, ale asi mi to za to nestojí.
Jirka.2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LaNov 12. 11. 2023 10:51

Mufinmufi píše:Přemýšlím jak velký gambling je u J&T jit už teď nad limit ekvivalentu 100k EUR.

No zrovna privátní banka J&T je jedna z mála bank, kde bych gambling moc neprovozoval: vysové úroky mají právě proto, že financují projekty kamarádů doslova od Šumavy k Tatrám (TMR) a mají rozsáhlé imperium i mimo bankovní skupinu, takže se asi jen ČNB vyzná, kde banka vlastně končí (a možná ani ČNB ;-)
LaNov
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fc70 12. 11. 2023 17:42

Moneta k 13. 11. snížila sazby TV.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod mate59 12. 11. 2023 18:59

To je smutné,se s tím necrcají,roční o procento.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 12. 11. 2023 19:39

mate59: se špatně díváš.
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drummond 12. 11. 2023 20:49

LaNov píše:
Mufinmufi píše:Přemýšlím jak velký gambling je u J&T jit už teď nad limit ekvivalentu 100k EUR.

No zrovna privátní banka J&T je jedna z mála bank, kde bych gambling moc neprovozoval: vysové úroky mají právě proto, že financují projekty kamarádů doslova od Šumavy k Tatrám (TMR) a mají rozsáhlé imperium i mimo bankovní skupinu, takže se asi jen ČNB vyzná, kde banka vlastně končí (a možná ani ČNB ;-)

No to platí jen z části, vysoké úroky nabízí mimo jiné proto, ze nemají pobočky, bankomaty, mobilní bankovnictví apod., neposkytují hypotéky a úvěry, jsou investiční bankou.
https://www.e15.cz/byznys/finance-a-ban ... -s-1396197
O tomhle se bankám typu Trinity, MaxBanka, Creditas apod muže nechat jen zdát.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Drejkou 12. 11. 2023 21:00

Je momentálně rozumné peníze, které s velkou pravděpodobností nebudu v dohledné době potřebovat dát na 2 roky nebo jen na rok a čekat co pak bude za sazby?
Drejkou
Návštěvník

Odeslat příspěvekod wit.cz 12. 11. 2023 21:37

záleží vůči čemu, vůči slamníku ano
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka