Rozdíly ve spořících účtech CZK (toto není obecná diskuze)

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 5. 2025 15:13

Pockam az zmizi pasmove uroceni ...
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 24. 5. 2025 21:53

@Mufinmufi: V pondělí to bude týden, co bankéř volal ohledně zrušení pásmového úročení a pásmové úročení u účtu v IB stále vidím.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 5. 2025 22:57

Bankéř dnes volal, že je pásmové úročení zrušeno. V IB u účtu skutečně zmizelo. Ještě, že jsme nic nepřidávali. Opět platilo, důvěřuj, ale prověřuj. :-)

-- 26. 5. 2025 23:00 --

Blíží se 1. 6. a zatím úrokově téměř klid po pěšině. Předpokládám, že je to jen klid před úrokovou bouří. :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod mate59 26. 5. 2025 23:52

Tak UCB úrok nemění a drží do konce června.
mate59
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 26. 5. 2025 23:59

RB k 1.6. taky nemění stávající úrokovou sazbu 4%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Machalo 27. 5. 2025 10:48

Spořitelna asi brzo dost sníží, viz zmínka uvnitř textu: https://www.penize.cz/osobni-ucty/47192 ... cie-zdarma
Machalo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 27. 5. 2025 14:19

V článku je zmíněna nižší sazba 3,3%, ale zároveň i vyšší sazba 4,3%. Jak to bude skutečně, to brzy asi zjistíme.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Jirik74 27. 5. 2025 14:44

Nový "základ" s investováním bude 3,3 %. Díky maximálním odměnám to půjde zvýšit až o 1 %, celkem tedy 4,3 %.
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jenda_s 27. 5. 2025 15:45

od 2.6. trinity 3,28% -> 3,03%
jenda_s
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 27. 5. 2025 16:45

Tak Trinity od 2.6 do 400 tis 3,03% a nad 2,01%, tj. vše půjde zpět pryč do Partners. Ah jo.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod drummond 27. 5. 2025 19:55

Tak ještě zbývá Moneta, ta jediná zatím neřekla, co bude s úroky na Spoření Extra 3 (3,5%) po 31.5. Krom RB, všichny banky šly dolu, tak uvidime.
drummond
Diskutér

Odeslat příspěvekod Machalo 27. 5. 2025 22:59

Z oznámení Raiffeisenbank přímo nevyplývá, že by prodloužila slib nesnížit sazbu o celý měsíc, tedy až do konce června – zatím mluví jen o pokračování akce i po 1. červnu. Klidně může jít dolů hned 5. června :) https://www.penize.cz/sporici-ucty/4714 ... i-v-cervnu
Machalo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod tmx643 28. 5. 2025 09:36

Moneta
Od 2.6. do 30.6.:
Extra 3 - 3,2 %
Extra 2 - 2,9 %
Běžné spořící účty - 2,7 %
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod DrumSession 28. 5. 2025 10:38

DrumSession píše:Moneta 7,3 % (6,2 %) což je výnos dividendy, co letos poskytovala Moneta 10 Kč (x0,85)/ 137 Kč k závěru před rozhodným dnem. Kdo nakupoval hned po novém roku, mohl dosáhnout vyššího zhodnocení. Zatím. Další kousek letošní divi asi, možná, snad (??!) bude vyplacen na podzim. Ale nerad bych kohokoli "poňoukal" do investování. Zkrátka jedná se jen o jednu z příležitostí. ALE samozřejmě se nejdná o s.ú. Viz. vlákon o MONETA Money Bank - příspěvek č.1. Píši jen pro to, aby vkladatelé na s.ú. měli k bance doplňující INFO.

Dnešní info: MONETA dosáhla od vstupu na burzu v roce 2016 kumulativního čistého zisku ve výši 39 miliard korun, což představuje průměrnou návratnost hmotného kapitálu 16,8 %. Z této částky vyplatila akcionářům více než 34 miliard korun na dividendách, tedy 88 %. Celkový výnos pro akcionáře tak během 9 let dosáhl 251 %, přičemž průměrné roční zhodnocení činilo 16 %.
=> Což lze při velmi divoké představivosti považovat za takový trochu netradiční, hodně dlouhodobý, spořící účet bez horního limitu, "s plovoucím zhodnocením" (žádný zicher!), přesto s přístupem k jakékoli části financí do 3 dnů od realizace pokynu. Příležitosti jsou. Ale ta dlouhodobost, s kterou postupně stoupá "jistota", je základ (i jinde). To nejisté zhodnocení mě baví... :nenapadne
PENÍZE nebo nepočitatelná LÁSKA ? ŠTĚSTÍ spočívá vědět to, co si vybrat
Nesmíte se bááát a na hlavu si nechat s... Takže? Musíte se ptááát !!
DrumSession
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 28. 5. 2025 11:54

Já tedy úplně nevím, proč do tématu spořicí účty furt cpeš akcie Monety ... taky prodělala pád. A ta čísla (percentuální údaje) jsou mi nějaká podezřelá - průměrná návratnost kapitálu a průměrné zhodnocení pro akcionáře jsou téměř shodná čísla - 16,(8) %. Dost by mě zajímalo, k čemu je vztaženo to zhodnocení, protože, co si pamatuju, výnos vzhledem k ceně na trhu vychází kolem 8-10 % (poslední roky).
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka