Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod astrapa 11. 7. 2014 09:39

Tak ČS v praxi předvádí oblíbenou teorii, že zvýšení ceny si většina lidí nevšimne, nebo je líná to řešit a poohlížet se jinde. Já myslím, že to je legitimní podnikatelská strategie, a spíše se snažím z jejich přístupu poučit. My tady na fóru, co se zajímáme o finance, si alternativní řešení najít umíme, klientům ČS lze vzkázat - dobře vám tak...
Navíc jsem se osobně setkal s lidmi, kteří jsou přesvědčení, že bance se musí platit poplatky za služby, protože je to služba, jako každá jiná, banka má náklady, poskytuje specifické garance a služby. A já s touto argumentací i souhlasím. A nakonec - jestli se nepletu, ČS je jedna z mála bank bez poledních přestávek a snad jediná, která má otevřeno do 18 h, něco jsem slyšel, že snad se chystá otvírat i v sobotu. Což řada lidí přivítá.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 11. 7. 2014 10:11

Polední přestávky v bance, to jsem už skutečně dávno neviděl... Myslím, že všechny kamenné banky mají otevíračky přizpůsobené dle potřeb (pokud chtějí mít klienty) - typicky v obchodních centrách mají pak obvykle posunutý provoz od cca 10 hod. až do večera (18 hod. nebo 19 hod. - určitě má na některých pobočkách i GEMB, Sberbank CZ, Air Bank, KB a i jiné) a taky o víkendech.
Ale vím, že nyní když jsem řešil věci v UCB, tak tam jsem si musel provozní dobu kontrolovat, protože do 18 hod. měli otevřeno pouze jeden den v týdnu, ostatní dny proměnlivě.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xtonda 11. 7. 2014 10:13

ČS má necelou třicítku víkendových poboček, v obchodních centrech, např. u nás v OC Letňany, ale i tam mají provoz jen Po - Ne 10 - 13:30 a 14:30 - 19:30, pro srovnání ve stejném centru AirBank Po- Ne 10:00 - 21:00, mbank Po - Ne 10:00-21:00 (byť je to jen kiosek), RB Po - Pá 9:00 - 20:00, So - Ne 10:00 - 14:00 14:30 - 20:00. V nedalekém OC Harfa Equa Po - Ne 9.00 - 21.00. Běžné pobočky ČS mimo OC ale rozhodně o víkendu mají zavřeno a Po -Pá končí max v 18, většinou ale v 17, často i dříve, tj. bežný člověk aby si na návštěvu banky bral dovolenou.

-- 11. 7. 2014 10:18 --

Spořka nemá polední pauzu v cca 200 pobočkách z cca 700.
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod Akciový Klokan 11. 7. 2014 10:29

Počet poboček AB a ČS je nesrovnatelný. Navíc co chcete dělat na pobočce AB ... tam tak maximálně na vkladomat nebo na kafe.
Nevěřte lidem nad 30 let. Mohli by mít znalosti a zkušenosti ! :-)))
Akciový Klokan
Diskutér

Odeslat příspěvekod kitrab 11. 7. 2014 10:32

Výhody / nevýhody ústavu ať si každý spočítá.

Ale kolik klientů ČS nebrečí a na rovinu řekne, ano platím 200 kč/měs. ale mám ústav který nemá polední přestávku, protože já 3x týdně chodím v polední přestávce se vyčůrat do banky. Nebo ano, chodím 3x týdně do banky ve 20 hod. a jediná ČS má otevřeno.
Kolik takových klinetů je ?

Já osobně znám klienti, ktří mají výrazně podprůměrné mzdy, v ČS jsou z historických důvodů, lenosti a strachu z bolesti z přemýšlení o změně banky.

Osobně nevidím jediný důvod proč do banky chodit a nebyl jsem tam několik let.
kitrab
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brzdil987 11. 7. 2014 13:38

U me CS ma otevreno na pytel. Maj poledni pauzu hodinu a v tydnu maj 3x otevreno do 16 jinak do 17 hodin. A to je tam 5 prepazek.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WolfN 12. 7. 2014 14:42

Mozna jsem ovce co se necha skubat ale ja s CS nemam problem.
Mam OU II za 69kc s dvema vybery z bankomatu zdarma a dalsimi vyhodami viz. web CS.
V naproste vetsine platim visa kartou jinak vybery mam mesicne tak tri (dva gratis jeden zaplatim) pouzivam IB Servis 24 zasilani papiroveho vyposu davno zrusene.
Odchozi platby mam ted za dve koruny po zdrazeni to bude za pet ale to preziju a mam na uctu ctyri do stovky mesicne se tak jako tak i po zdrazeni vejdu.
Moznost tu je bud si na pobocce vydupat 100% slevu na 3-5let jak tu par lidi psalo nebo vyuzit nasbirane iBody.
Kazdopadne nemam v planu v nejblizsi dobe banku menit a nizkonakladovym jako je treba AirBank s tou jejich masazi v televizi a na webu neverim....uz jsem to nekde cetl ze zatim je to takhle ale casem je nekdo koupi a v tichosti poplatky zavedou take.
Pro CS za me hovori sit pobocek a hlavne bankomatu v tom nema konkurenci AB jich nema ani deset.
Kdyz se podivam na cenik http://www.airbank.cz/cs/vse-o-air-bank ... source.pdf v zakladu je to bez poplatku ale na terminalech sazky deset korun ci jina banka a bankomat 25 za vyber a u velkeho tarifu kde je to v tuzemsku vse free zaplatim stovku mesicne a to jsem na stejno jako se sporkou takze nevidim duvod odchazet maximalne si vyjednat tu stoprocentni slevu na vedeni uctu.
WolfN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Klient ps 12. 7. 2014 15:14

Začínají se lámat ledy. Česká spořitelna začíná najímat internetové diskutéry. :-))
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod WolfN 12. 7. 2014 15:26

Ale ne :D ty poplatky tam jsou samozrejme a treba s FIO bankou bych na tom byl za nulu uplne, nevylucuji ze bych k nim presel jen koukam na stranky a nemuzu najit maji jejich bankomaty moznost vkladu penez? vyplatu nam firma nevim proc odmita posilat na ucet a dava cash.
WolfN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 12. 7. 2014 15:55

Česká spořitelna má docela dobrou nabídku hypoték, ale když se na její produkty člověk podívá globálně, tak většinu lze poskládat z nabídek jiných bank, zadarmo a ve vyšší kvalitě (internetbanking - Fio, kreditka - Citi/Cetelem, bankomaty - Equa/UCB). Samozřejmě pro někoho, kdo nemá chuť a čas zjišťovat informace, zbývá ČS.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod tx999 12. 7. 2014 16:20

Mně osobně třeba IB u ČS sedí. Fio mám taky, ale nepoužívám (založil jsem si to jenom při zakládání investičního účtu) a musím říct, že když se tam čas od času podívám, tak mi to přijde divné (ale asi to bude asi tím, že na to nejsem zvyklý). Víc mi vyhovuje třeba i IB ČSOB.
Faktem je, že ve srovnání s mBank je ten IB Fia zlatý (najít některé věci IB mBank byl fakt ořšek, takže jsem to nakonec opravdu využil jen na získní prémie a teď uvažuju že mBank úplně zruším).
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod WolfN 12. 7. 2014 16:41

Ja s ib u cs taky problem nemam ohledne poplatku tak kdyz se podivam na Era je to des https://www.erasvet.cz/Informace-k-prod ... sobni_ucet pokud budu prechazet tak jedine Fio
WolfN
Návštěvník

Odeslat příspěvekod SocPredator 13. 7. 2014 02:28

A odchozí se platí, takže účet nanic :-)
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod myšpulín 13. 7. 2014 07:19

WolfN píše:Ja s ib u cs taky problem nemam ohledne poplatku tak kdyz se podivam na Era je to des https://www.erasvet.cz/Informace-k-prod ... sobni_ucet pokud budu prechazet tak jedine Fio

Taky nemám problém s poplatky, protože prostě žádné neplatím.
Mám Era online, mBank a Equa bank a i výběry z bankomatu nebo transakce mám zdarma. A to ani platební karty nepoužívám k placení, protože na to mám kreditky co mi ještě 2-7 % vrací.
Takže to může být celkově naopak, banky platí mě a ne zcela zanedbatelné částky.
myšpulín
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka