Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod anonyni 11. 11. 2014 11:28

Pro seniory je účet za 59,-Kč (2x výběr v ČS, DK, Servis 24, výpisy do IB, kontokorent, příchozí platby). Tak pokud nepotřebuje zadávat příkazy, reálně použije 2x výběr v ČS, přichází mu tam finance, využije dle situace kontokorent a stáhne svépomocí nebo s pomocí rodiny výpis, tak by neměl přesáhnout těch 59,-Kč měsíčně. V dnešní době pokládám za out, že nelze nastavit výpisy, aby automaticky zdarma chodily do emailu (ERA to umí několik let), rovněž jakékoliv změny emailem (max. SMS, ale s poplatkem), přihlašovací SMS do IB za 2,-Kč. V momentě, že senior neovládá IB, tak ztrácí přehled o výpisu. Přiznejme si, že určitá část populace prostě s internetem neumí zacházet a nemají blízkého, co by jim poradil...

Ceník Osobního účtu II.:
http://www.csas.cz/banka/nav/osobni-fin ... -d00022740

Ceník IB:
http://www.csas.cz/banka/nav/osobni-fin ... -d00024238
Naposledy upravil anonyni dne 11. 11. 2014 18:41, celkově upraveno 1
anonyni

Odeslat příspěvekod Zedna1 11. 11. 2014 14:52

V dnešní době pokládám za out, že nelze nastavit výpisy, aby automaticky zdarma chodily do emailu (ERA to umí několik let)

Souhlas.
Tohle bohuzel neumi ani jinak vyborna FIO banka, coz mi vyrazilo dech, kdyz jsem se to dozvedel :-(
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 11. 11. 2014 16:04

U České šulitelny by výpisy do emailu stejně nebyly zdarma, ale v lepším případku v balíčku za 29,- Kč...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod jan.kaf 23. 11. 2014 17:50

Od Sporky jsem pred mesicem odesel a jsem ted nejstastnejsi :D nechapu, ze s takovymi poplatky se jich stale tolik klientu drzi!
jan.kaf
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod paty07 23. 11. 2014 19:57

Je to jednoduché LENOST!
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod malejarda 24. 11. 2014 07:51

... A blbost. ;-)
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod brzdil987 24. 11. 2014 09:05

Hlavne nedostatek casu. Pokud pracujete HPP, podnikate, mate rodinu, zajmy, tak moc casu nezbyva pro reseni nekalika desetikorun mesicne. Hlavne pro starsi lidi v mem okoli je to problem. Rikal jsem par znamejm co maj sporku at tam zajdou, ze chtej zrusit ucet, ze by mohli dostat vedeni gratis a nebo prejit, ale jsou nauceny mit sporku a platit.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 11. 2014 09:18

Čas je blbá výmluva, na to není třeba hodiny času, nový účet si můžou otevřít klidně i online, smlouvu doručí třeba kurýr i do zaměstnání (netýká se to jen nízkonákladových bank), ze spořky pošlou korunu na ověření a v rámci kodexu mobility požádají o zrušení stávajícího účtu.

Pokud používají jen platební styk, tak to není problém - to je opravdu jedno, v jaké bance mají účet. A pokud mají produktů více, tak dosáhnou na vedení zdarma i v té ČS, aniž by něco rušili - ať už v rámci kampaně "za odměnu", kde stačí třeba jen kreditní karta nebo i jen pravidelné investice do Sporobondu (takže si budou platit jen transakční balíček) nebo služby Blue, kde nemusí platit ani to - a tam to taky není o času, maximálně přijdou na pobočku jednou změnit program a zbytek vyřeší s bankéřem na telefonu službou busybanking...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod brzdil987 24. 11. 2014 14:29

Cas neni vymluva, jde o to ze kdyz clovek ma cas nechce se jeste nekde s nekym patlat a neco resit.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod brzdil987 24. 11. 2014 14:31

Ne kazdy muze tyhle veci resit v praci, treba kdyz stojis 12 hodin u pasu ve vyrobe.
brzdil987
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paty07 24. 11. 2014 14:36

Přesně nemám čas je jako výmluva školáka "pančelko mě pes sežral domácí úkol". Moje nedávné zkušenosti se založením mBank a FIO.
Přijdu na pobočku nebo kiosek, podškrábnu několik cárů papíru, které si můžu přečíst a vyplnit už online, takže se tam opravdu stačí stavit na 5 minut. Já jakožto zvídavý studentík jsem se chtěl před založením zeptat na pár věcí, tak jsem všechno vyplnil tam, práce maximálně ne 15 minut. Kdo nemá čas ani na to, tak papíry přijdou domů kurýrem nebo poštou a nemusí ani vytáhnout paty z domu.

Edit:
brzdil987 píše:Cas neni vymluva, jde o to ze kdyz clovek ma cas nechce se jeste nekde s nekym patlat a neco resit.

Přesně jak říkáme lenost. Jestli problém i poslat dopis poštou, tak chci vidět, jak zvládáte ostatní věci v životě kromě práce ;-)
Naposledy upravil paty07 dne 24. 11. 2014 14:41, celkově upraveno 1
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 24. 11. 2014 14:40

12 hodin u pásu ve výrobě, 5 hodin v týdnu, bez dovolené, bez náhradního volna, bez nároku dojít si k lékaři? Tak to už snad dávno řeší inspekce práce, ne?
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod soban 24. 11. 2014 17:52

Já jsem teď podal výpověď z ČS. Důvod poslední zdražení, když platíš 200kč za vedení účtu to je nehorázné.

Všechno děláš přes internet a za položku 7 kč? Přijde ti tam výplata a zase zaplatíš?

Ano rozhodovaly jsme se dlouho protože ve Zlatých Horách jiná banka není a manželka je tam....ale ukecal jsem ji a jsme u air/bank.

Hromada lidí tam zůstává protože třeba ve svém okolí nemá bankomat jiné banky, a na vesnicích se blbě platí kartou.

A ti co mají málo různých řádků tak je prostě jiná banka netáhne protože moc neušetří jak musí vybírat z jiných bankomatů a podobně.

My ušetříme 100kč.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 24. 11. 2014 17:55

200 Kč za vedení? To je 8 výběru z jakéhokoliv ATM u AB. Vše ostatní je zdarma. Vlastní dostupná síť ATM je jen taková obezlička, kdy vlastně výběr zdarma z vlastního bankomatu vyjde u velké banky ve výsledku dráž, než výběr za poplatek z cizího bankomatu u menší banky.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod soban 24. 11. 2014 18:11

Vybral jsem si ten velký tarif a neřeším vybírání kartou a ostatní položky zdarma....

I malý tarif by šel, ale tam nevím zda bych se do 4 výběrů pro 2 karty dostal abych to neměl dražší jak za tu 100 u velkého.

Kdybych měl zůstat u placení 200,-kč tak nemusím měnit banku. :-(
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka