Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Zedna1 24. 11. 2014 18:24

filip893 píše: Vlastní dostupná síť ATM je jen taková obezlička, kdy vlastně výběr zdarma z vlastního bankomatu vyjde u velké banky ve výsledku dráž, než výběr za poplatek z cizího bankomatu u menší banky.

To je pravda!
Takto se na to podivat mne nikdy nenapadlo, ale je to velmi presne prirovnani.
:tleskani

@soban
Equa ma bezplatne vybery z cizich bankomatu, ovsem pro vedeni uctu zdarma je tam podminka obratu.
mBank ma 3 vybery z libovolneho bankomatu za velmi slusnych 9Kc bez podminek nebo dokonce i zdarma, pri obratu kartou. U mBank je vedeni uctu zcela zdarma a bez podminek (narozdil od Equa). Davat 100Kc mesicne kvuli par vyberum se mi zda docela dost, tech 3x9=27Kc u mBank je slusne.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 11. 2014 18:47

Výběry ze všech bankomatů má už nyní kde kdo, není tady taková situace jako 5 let nazpět, kdy byla z běžně dostupné nabídky prakticky jen Citibank (Citikonto Plus), mBank a možná několik prémiových účtů (GE Gold a pod.), nyní už kromě těchto a zmíněné Equa bank lze vybírat třeba i u Zuno (nad 1000 Kč u Účtu Plus - při obratu kartou 3000 Kč/měsíc vedení zdarma), Fio (za každé zaplacené 4000 Kč kartou 1 výběr z cizího zdarma), UCB (U konto) či RB (eKonto Smart)... A pak jsou ještě i účty s poměrně slušnými podmínkami (výběry z bankomatů řekněme třeba pod 20 Kč), třeba byly u LBBW (Expobank CZ) za 6,50 Kč, Evropsko-ruské banky (tuším byly kdysi za 9 Kč, nyní mají 1. výýběr v měsíci zdarma, další za 17 Kč), či Sberbank ve variantě Extra (vedení 53 Kč = 3 výběry z jakéhokoliv bankomatu v ceně).

Dávat 100 Kč měsíčně kvůli výběrům u Air Bank, pokud zároveň nevyužiješ i další služby (SEPA platby v ceně) je trochu úlet, obzvlášť pak když výběr hotovosti na terminálu Sazky stojí u Malého tarifu 10 Kč...

-- 24. 11. 2014 18:53 --

brzdil987 píše:Cas neni vymluva, jde o to ze kdyz clovek ma cas nechce se jeste nekde s nekym patlat a neco resit.

V tom případě ale už nejde o čas, ale o prachobyčejnou lenost... Pokud se ti lidi vymlouvají na to, že "nemají čas", tak lžou.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod malejarda 24. 11. 2014 18:55

V prve rade jde hlavne o jejich blbost. Nejlepe se vydelava na hlupacich.
malejarda
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 11. 2014 18:59

Tak u té pásové výroby bych se nedivil, kdyby tam bylo těch typických klientů spořky nejvíc - takoví ti, co jsou každou půlhodinu na kuřárně... to se pak nelze divit, že "nemají čas" :-))
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod soban 24. 11. 2014 19:06

Uvidíme ten tarif se dá změnit na 0,- :-)

Jinak u mBank jsem byl ovšem po změně IB na nepoužitelné jsem zdrhnul - to IB je fakt hnus a banka podle mě jde do .....

Samozřejmě uvažoval jsem i o jiných (zuno, equa a další...)

Jinak já jsem z OL takže rozhodlo i to že Air/Bank je v OL.

Ať se na to dívám jak chci tak nakonec jsem měl favority Air/Bank, Zuno a Equa bank.

PS. Klidně za vedení účtu budu platit, ale musí to být rozumné poplatky za rozumné služby a přehledné kdy třeba u ČS se v cenících když máš dohledat poplatky strácíš.....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod paty07 24. 11. 2014 19:28

Tak u ČS je normální, že za jeden úkon platíš 2x viz. poplatek za převod do jiné banky. Nejdřív zaplatíš za zadanou platbu a ještě jako bonus převod do jiné banky. :D
paty07
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 11. 2014 19:41

Nepřehlednost ceníků ČS začala být taky dobrou urban story. Nedávno jsem třeba koukal na podmínky programu "za důvěru", které jsou přímo součástí sazebníku OÚČS II a neměl jsem pocit, že bych nerozuměl tomu, co je součástí služeb a co je zpoplatněno zvlášť. Jistě šlo by to udělat i jednodušší, obzvlášť pokud by se stal platební styk "standardem" a ČS, ale i některé další banky neúčtovali za odchozí platbu 5-7 Kč za položku (aby pak mohli prodávat balíčky odchozích plateb za 30 Kč a pod., ale i to se možná jednou změní), na druhé straně je pravda, že lowcost banka bude mít sazebník na 2 stránkách, protože dohromady nic neumí (nenabízí žádné další služby jako kreditní karty, cestovní pojištění, nebo podnikatelské účty - samozřejmě jak která).

-- 24. 11. 2014 19:43 --

S tím příplatkem za odchozí platbu do jiné banky to je ale parádní příklad - to je u ČS fakt úlet...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod soban 24. 11. 2014 19:58

Lepší je poplatek za příchozí platbu.

A proč bych měl po bance chtít další služby? Které člověk nepotřebuje?

Nebo vnucovat balíčky z kterého využiješ pouze jednu položku?

A co říkáte na to že ČS se snaží prodávat plyn a elektřinu?

Když si pořídíš účet za 1000,-kč dostaneš slevu na plyn :-)))))
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod filip893 24. 11. 2014 20:14

Poplatek za příchozí platbu se účtuje už jen u nejstarších typů kont. U OÚ II je zdarma. Ono i ČS začíná mít rozumné poplatky. Základní účet za 69 Kč, k tomu balíček odchozích plateb za 29 Kč. Občas jsou různé akce na odpuštění základního poplatku na určitou dobu. Není to stále zdarma bez podmínek, ale je to výrazně lepší než dříve, kde si ČS pomalu účtovala i nazdar deset korun.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 24. 11. 2014 20:40

podle mých zkušeností je na tom ČS co se týče poplatků pro moje potřeby zdaleka nejhůř a hned v závěsu je KB. Blbé je že zrovna jen tyhle dvě banky mají u nás ve městě pobočku ale ani to mě nepřesvědčí k jedné z nich jít. :-)
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 24. 11. 2014 21:05

soban píše:A proč bych měl po bance chtít další služby? Které člověk nepotřebuje?

Už jsem to tady psal - pokud potřebuješ účet pro platební styk a nepotřebuješ nic dalšího, tak je řešení úplně nejjednodušší, vyber si banku, která ti to nabídne levně nebo zdarma. Pokud hledáš něco víc, tak si to tak nastav, ona i ta ČS vyjde s kombinací mnoha služeb levně (a to nemusíš být nějak extrémně náročný klient, máš-li třeba hypotéku a kreditní kartu, nastavíš si to jako zvýhodnění do služby Blue a máš základní služby zdarma včetně takových neužitečných serepetiček jako zlatou debetní kartu, kontokorent, papírové výpisy a pod.).

Nebo naopak, nemusíš prodělat ani kalhoty, pokud nejsi "náročný" klient a chceš z nějakého důvodu zůstat v ČS, nebo tam máš třeba úvěr - ten si buďto nastavíš do zvýhodnění "za důvěru" (nebo nějakou jinou službu, třeba kreditní kartu - např. i cobrandovku Kooperativa, která vrácí 2 %), čímž získáš vedení zdarma, co nejvíce výdajů můžeš narvat do SIPO, takže to bude 7 Kč za odchozí platbu nebo inkaso služeb, 5 Kč na splátku kreditky/úvěru u ČS (a pokud uděláš těch převodů za měsíc vně banky více jak 4, tak holt je levnější si pořídit ten transakční balíček) a 2 výběry z bankomatů jsou v ceně, takže pokud si tam necháš zasílat příjmy a přesto jsi zvyklý používat hotovost, tak ty náklady nemusí být nějak vysoké.

Jinak souhlas s filip893.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 11. 12. 2014 08:48

je tu nekdo s programem Blue, kdo by byl ochotny mi zaslat poukaz na nakup MacBook Air?
pripadne nabidky kdyztak do SZ, diky
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 11. 12. 2014 09:51

Jak velká ta sleva je? Zahlédl jsem plakáty, kde dávali 15 % slevu na produkty Apple pro studenty. No a nějakého studenta bys v okolí sehnat mohl :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod retron 11. 12. 2014 10:18

se studentem problem neni, ale to uz bohuzel neplati :D
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod vit.spinka 11. 12. 2014 16:19

Podmínky jsou na http://www.blue.cz/apple , sleva je 17.8%.
Je tam ale dvouletý úpis k používání služeb.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka