Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 15. 9. 2015 16:56

To rozhodně ne, někdo si rád připlatí za to, že je obsluhován v hale o 300m2 v honosné budově z 18. století v centru města.
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod ab84 15. 9. 2015 17:41

Nezbývá než souhlasit. Mám samozřejmě pouze omezený zorný úhel na pražské pobočky, ale nejhezčí bankovní budovu (bývalá Živnobanka Na Příkopě) koupili soudruzi z Číny. Takže nyní u mě jednoznačně vede budova ČS v Rytířské.... velkolepé schodiště, palmičky.... Zdarma se tam mohou přijít podívat i klienti z lowcost bank na "one-man pobočkách" umístěných v prestižních kioscích obchodních center :)
http://www.casopisstavebnictvi.cz/banka ... leti_N2717
ab84
Nadšenec

Odeslat příspěvekod vit.spinka 15. 9. 2015 17:59

Tak ono Rytířská má Erste Premier i Private banking :-)) , tak musí k něčemu vypadat. A teda radši si dám na pobočce kafe, než sedět hodinu v pidi pobočce Fia, až si někdo na mě najde čas.

Ale to bylo off-topic. Když už teda ty poplatky: ano, "poplatky zdarma" nejsou to jediné. Jsou věci, které si nechá zaplatit každá banka (např. cizoměnové platby). A nebo třeba devizové kurzy (platby kartou, cizoměnové platby) - tam člověk taky může zaplatit hodně, jen to přímo nevidí. Člověk může mít EUR/USD účet a poslat na něj peníze z devizovky a pak platit kartou v měně účtu - pokud to banka cizí měny umí, umí na ně karty (ehm... Fio a USD?) a devizovky u ní mají účet.
Nebo např. kontokorent znamená, že můžu mít víc peněz někde na spořáku a nemusím hlídat každou odchozí platbu, jestli je na ní dost peněz na účtu. Která z low-cost bank má použitelný kontokorent? (Ano, Airbank s úročeným BÚ tady vede.) To zase není vidět jako poplatek, ale je to víc peněz na úrocích.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod anonymni 15. 9. 2015 18:21

vit.spinka píše:...
Nebo např. kontokorent znamená, že můžu mít víc peněz někde na spořáku a nemusím hlídat každou odchozí platbu, jestli je na ní dost peněz na účtu..

A ty v případě využití kontokorentu neplatíš úrok? Jestli ne, tak OK.
Ale jestli ano, tak platit 11,9% a víc abys vydělal na spořáku 1,5% mi nepřipadá moc smysluplný..
anonymni

Odeslat příspěvekod vit.spinka 15. 9. 2015 18:46

Jo, platím úrok. Přijde mi mail o změně zůstatku do mínusu. Ten samý den pošlu peníze ze spořáku. Obvykle mě to stojí cca 2-3 Kč, takže za rok tak dvacku.
Nenechávám na BÚ přesně 0 Kč a snažím se trochu předvídat, co budu kdy platit. Ale nemusím se bát, že se někdy netrefím a nemusím to plánovat moc podrobně - prostě jen střelím od oka a buď se trefím, nebo ty dvě koruny zaplatím.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 25. 9. 2015 10:07

Tak mým rodičům přišel vyděračský dopis od ČS protože se to jinak nedá říct......

Prostě zruší jim senior účet, a zavedou ten jejich normální - hlavně je tam hromada keců jak ten normální účet je výhodný........

Vedení účtu 59kč ? Předtím platily 25kč tak o kolik nám to zdražily........

2 Výběry z vlastního bankomatu ZADARMO! -> co k tomuto říct to je výsměch......

úrok 0,01 ročně....přece kvůli takovému úroku tam musím zůstat.........

A i když s tím nesouhlasíte tak ho k 1 prosinci 2015 převedeme automaticky!

A už vidím ty zástupce seniorů jak 70letá babička jde rušit účet, vždyť ji ten účet za 25 Kč úplně stačil sem tam vybrat z bankomatu důchod, zaplatit sipo, a sem tam kartou zaplatit v obchodě co víc senior potřebuje a už vidím jak má každý senior hypotéku nebo 500 000 půjčku aby měl vedení účtu zadarmo.

Fakt plošně zdražovat seniorům tak nehorázně účty je podle mě fakt sviňárna, a pokud ty babičky a dědečky nepřesvědčí děti tak podle mě je to nenapadne rušit a budou platit....

PS. Moji rodiče taky nechtěly účet rušit proč 25 kč mě nevytrhne, ale po tomto zdražení už jsem je přesvědčil.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xtonda 25. 9. 2015 10:31

No tak holt když je spořka nechce, tak tvé lesbické matky přejdou jinam, k nějaké nízkonákladovce a tuším i Poštovní Spořitelna má pro důchodce celkem nízké ceny.
Naposledy upravil xtonda dne 25. 9. 2015 10:32, celkově upraveno 1
xtonda
Diskutér

Odeslat příspěvekod filip893 25. 9. 2015 10:31

ČS utahuje šrouby.

Ruší se program výhod, kde za příchozí transakce šlo udělat až 100% slevu za vedení účtu včetně všech návazných balíčků. Nově bude jen program za Důvěru, kde pro vedení účtu zdarma musí být sjednán další produkt. I pro mé rodiče to byla poslední kapka.
What kind of operating system does it use?
It's... Vista!
We're going to die!
filip893
Diskutér

Odeslat příspěvekod Klient ps 25. 9. 2015 11:42

Erste Bank chce po ČS "větší dynamiku ziskovosti".
Chtěl bych vidět s kolika klienty ČS, se svou současnou cenovou politikou, počítá za 5 let.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod xls 25. 9. 2015 12:45

Pořád jich ještě má jako smetí. Pokud už tam někdo zůstal doteď, tak holt bankovní služby neřeší a může platit jak mourovatej dál, a to ideálně v násobcích aktuálních poplatků.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Klient ps 25. 9. 2015 13:07

Čéče nevím, nevím. Loni šiditelna ztratila 300.000 klientů. To už je dost. Jestli úbytek bude zrychlovat, tak to bude i víc než těch 1,5 milionů klientů za pět let.
Česká šiditelna nebude moci sanovat ztráty Erste donekonečna.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod speedy 25. 9. 2015 14:52

Vlastní zkušenost s ČS v rodině. Převáděli účet s dávným programem na Osobní účet. Došlo by k několikanásobnému zdražení. Tak se zašlo na pobočku, že tedy se to převede. Tam jsme dali dotaz, proč bychom měli platit, za příchozí platbu atd., když to ostatní banky mají zdarma. A světe div se. Byla nabídnuta věrnostní sleva (účet už je používán přes 30let). Sleva spočívá v tom, že jakékoliv poplatky na účtu do 130Kč/měs. jsou refundovány zpět. Jediná podmínka je 3 pohyby na účtu (např. důchod, SIPO, platba kartou...). Takže i Spořitelna umí být proklientská, když se klient ozve.
speedy
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod soban 25. 9. 2015 17:17

Ano ale kdo to má pořád sledovat a chodit do ČS a vyhrožovat zrušením účtu abych dostal na nějakou chvíli nějakou pošahanou slevu????

Rodiče jsem dovedl do AirBanky a už mají účet teď akorát počkat až se tam začne posílat důchod a může se ČS vypovědět a mají to za 0,- a ještě dostanou několik tisíc za rok na úrocích.
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Saša jede 3. 10. 2015 08:59

iBod kartou půjde od úterý přímo platit v Datartu:
https://ibod.cz/platba-ibody
Saša jede
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka