od xls 23. 1. 2016 13:51
Jo, ještě měla nápad, abych přitáhl manželku, že bychom jako o kk žádali společně, to by mi za to taky nestálo. Jinak se ještě ptala na účty u nějakých bank a jak jsem tam spokojený s poplatky, tak jsem jí řekl, že jich mám víc, že prostě každá banka umí něco, a že poplatky neplatím nikde, tím to v podstatě skončilo. To rušení něčeho jiného jinde mi nenavrhovala. Naštěstí jsem to spíš vnímal, že se snaží navrhnout nějaké řešení, které by u nich prošlo. Z mé strany jsem jí řekl, že jestli udělat kk je nějaký problém, tak to pro mě zase tak velký problém není, že si to kdyžtak vyřeším jinak.
Kontrola FÚ na to, že člověk přiznal víc než měl? To má být jako sranda? Když si dám do pokladny, že mi přišel Děda Mráz, zaplatil mi za nějakou službu půl mega cash a zmízel, tak na tom není absolutně co kontrolovat. FÚ by skákal blahem, v jakékoliv bance při předložení přiznání taky. To samý se dá udělat i pro 2 roky, pak už dá Děda Mráz třeba oraz. Když si neuplatníte oproti příjmům 60% výdaje, tak vás za to FÚ taky pokutovat nebude. Jiná věc je, že to je natolik drahý špás, že to nemá cenu dělat.
-- 23. 1. 2016 13:57 --
Jinak v praxi je to tak, že když máš příjem ze živnosti 600 tis., tak:
1) celé to přiznáš, neuplatníš výdaje -> mám měsíční příjem 50 tis.
2) celé to přiznáš, uplatníš výdaje, půlku dáš na drahou polovičku jako na spolupracující osobu - -> mám měsíční příjem 10 tis.
Banka chce vidět to 1), já dávám přednost tomu 2), ale v podstatě je to naprosto to samé, jen v tom druhém případě je čistý příjem ještě podstatně vyšší.