Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 1. 3. 2016 08:17

fc70 píše:Tohle jsem dosud neviděl zmíněné, není to dost zlepšení?
https://www.mojezdravefinance.cz/public ... od_1.2.pdf

To je hrozný, co jsou schopný ty jejich mozky vyplodit. Zlatá každá z "bezplatných" bank.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod soban 1. 3. 2016 12:35

A nejen bezplatná ale i za peníze pokud má ceník přehledný a dá se kouknout co platíš a můžeš si to spočítat.

U spořitelny se totiž nikdy nedopočítáš protože musíš pro jednu položku prohledat celý ceník a cenu si složit!

Prostě proč to dělat jednoduše když to de složitě - hlavně oškubat důchodce kteří se v tom neorientují....
/----------------------------------------\
| Petr Šobáň |
| Olomouc |
\----------------------------------------/
soban
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 07Petr 16. 3. 2016 15:16

tulum píše:Já to mám taky u World karty definované s tím, že to představuje již poměrnou částku poplatku za vedení karty, která dorazila (logicky) v průběhu zúčtovacího období.

Tak mně to udělali taky, objednal jsem KK World na začátku 03/2016, fyzicky jsem si KK vyzvedl na pobočce dne 14.3.2016, ale zúčtovací mám do 11. den v měsíci. Tak jsem neměl ještě ani internetbanking, ani kreditní kartu, ale už mi za první zúčtovací období naskočil poplatek za KK World. Opravdu ČS to má výborný, člověk platí za něco, co ještě nemá. :tleskani ... to je kandidát na nejabsurdnější bankovní poplatek 2016 (http://www.bankovnipoplatky.com/)
07Petr
Nadšenec

Odeslat příspěvekod franko_cz 16. 3. 2016 18:48

Myslím, že to půjde vyreklamovat. To by se mohlo stát i jinde.
franko_cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 3. 2016 18:50

Může mi, prosím, někdo vysvětli záhadu ceníku ČS u služby Blue?

Na začátku ceníku je uvedeno "všechny platby v Kč - zdarma". Ovšem v části

2.3 Obecné položky

vidím:

Příplatek za platbu z/do jiné banky v ČR (clearingové centrum ČNB) za položku 2 Kč

Takže se naskýtá otázka - kolik tedy stojí převod z ČS do jiné banky? Nic, nebo 2 Kč?

Volal na infolinku a slečna nezněla moc přesvědčivě. Nejdříve mi odkývala, že za platbu do jiné banky se platí 2 Kč, aby mi vzápětí odkývala, že se ty 2 Kč neplatí :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod osobne2 16. 3. 2016 18:52

Na to uz jsem narazel.
viewtopic.php?p=11086527#p11086527
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 3. 2016 18:54

Díky. Ten ceník ČS musí psát někdo se zálibou v sado-maso :)
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 3. 2016 19:02

Tak to je jen důsledek toho, že mají nepřehledný ceník. Sami se v něm nevyznají.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod osobne2 16. 3. 2016 19:04

Nestaci jim poplatky, tak zavedli priplatky. :D
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod charman 16. 3. 2016 19:51

07Petr píše:Tak mně to udělali taky, objednal jsem KK World na začátku 03/2016, fyzicky jsem si KK vyzvedl na pobočce dne 14.3.2016, ale zúčtovací mám do 11. den v měsíci. Tak jsem neměl ještě ani internetbanking, ani kreditní kartu, ale už mi za první zúčtovací období naskočil poplatek za KK World. Opravdu ČS to má výborný, člověk platí za něco, co ještě nemá. :tleskani ... to je kandidát na nejabsurdnější bankovní poplatek 2016 (http://www.bankovnipoplatky.com/)

Kolik je ten měsíční poplatek ? A změnilo se něco ? Lze mít ku kartu samostatně či jen s kontem blue ?

Jak to máš ? Můžeš napsat podrobnosti.

Dík
charman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 3. 2016 20:05

PatrikChrz píše:Může mi, prosím, někdo vysvětli záhadu ceníku ČS u služby Blue?

Na začátku ceníku je uvedeno "všechny platby v Kč - zdarma". Ovšem v části

2.3 Obecné položky

vidím:

Příplatek za platbu z/do jiné banky v ČR (clearingové centrum ČNB) za položku 2 Kč

Takže se naskýtá otázka - kolik tedy stojí převod z ČS do jiné banky? Nic, nebo 2 Kč?

Volal na infolinku a slečna nezněla moc přesvědčivě. Nejdříve mi odkývala, že za platbu do jiné banky se platí 2 Kč, aby mi vzápětí odkývala, že se ty 2 Kč neplatí :)

Z diskuze na blue.cz vyplynulo, že se klienští pracovníci přiznali, že jde o chybu v sazebníku - u Osobního konta ČS (běžný účet v rámci služby Blue) takový příplatek není účtován, což můžu i potvrdit... Ale komicky (nebo spíš k pláči) působí to, že to doposud v sazebnících neopravili... :-(
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 16. 3. 2016 20:10

Převáděl jste už někdo iBody získané u spořky? Jde to? Píšou tam něco takového, že body z marketingových akcí (což nevím přesně, co je) nelze převádět.

Pokud by to šlo, koupil bych 1280 ibodů, které se mi momentálně nedostávají. (Nabídky SZ.)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 16. 3. 2016 20:48

Taky koupím, množství neomezené, klidně nabídněte přes SZ (použijte subjekt "Nabídka iBodů" nebo něco podobného - na jiné zprávy nebudu reagovat)...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Honza_16 16. 3. 2016 21:13

drkarel: Převáděl, jde to jednoduše, jen znát číslo karty a převod se provede ihned po odeslání (není na to potřebná žádná autorizace). Body z marketingových akcí chápu jako ty, kdy jsi po zadání nějakého kódu z kuponu/letáku získal např. 100 ibodů, nevím jestli to platí na ty troj/dvojnásobný ibody co šly teď získat v Datartu navíc, můj odhad je, že ne, když je ve výpise stejný popis u všeho, tj. "přípis ibodů za platební transakci".
Honza_16
Návštěvník

Odeslat příspěvekod osobne2 17. 3. 2016 04:17

No a za kolik koupíte iBody? Mám jich kolem 7000, nejstarší propadnou cca za půl roku. :hm
osobne2
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka