Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod cz01 13. 9. 2016 17:28

xls píše:
libol píše:Jo, taky mám pocit, že spořka do toho tvrdě šlápla - rozhodně lepší komunikace a i služby začínají dávat smysl (pro mne a oni to snad mají spočítané). Z "velkých, kamenných" bank mi momentálně rozhodně přijdou nejrozumnější

No já teda nevím. Za blue si účtují 120,- Kč, na výpisu píšou hodnota služby 400,- - přitom v tom nevidím hodnotu ani za zlámanou grešli. K tomu si ještě účtují za nevracecí KK 59,- měsíčně.

Celkově to bude mít ČS dost těžký: úrovní základních služeb strčí spořitelnu prakticky všechny bezplatné banky do kapsy, ten střední segment (blue) je naprostá tragédie, v tom vyšším se mi zdá Erste Premier v porovnání s konkurencí taky nejslabší. Když si k tomu přidáte ten kolos s enormními náklady a dost slabou úrovní zaměstnanců, tak u ní moc světlé zítřky nevidím.

Proč si myslíte, že má Erste Premier nejslabší služby? Porozhlížím se po podobných službách a co jsem viděl, tak se mi to nezdálo, jako nejslabší, ba naopak.

Porovnával jsem ČS Erste, KB, RF, ČSOB Premium a tuším ještě něco dalšího.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 13. 9. 2016 17:40

Já jsem si ji taky vyhodnotil jako nejlepší, ale xls jsem neodporoval - myslím si, že potřeby (hlavně na levelu "nestačí mi Equa") jsou silně individuální.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 13. 9. 2016 22:57

Tyhle produkty se těžko porovnávají, protože každý má silnější a slabší stránky, přitom má každý zákazník jiné potřeby. No a pak dokumentace je hodně obsáhlá a do podrobností až neporovnatelná. Ale tady je pár bodů k různým bankám, které jsou důležité pro mě:

1) KB - tu banku z více důvodů moc nemusím a moc jsem se nezajímal, ale podmínky pro bezplatné získání toho nejvyššího balíčku jsou náročnější než jinde.
2) Rb - tahle banka mě taky párkrát hezky vytočila, ale taky bych tam podobné služby nehledal. Mně naprosto stačí, jak zmateně probíhá převod kreditek.
3) ČSOB Premium - služba rozsahem dost podobná EP, ale přijdou mi lepší pojištění spojená a kartami, tj. krádež/ztráta osobních věcí, pojištění zneužití, prodloužená záruka. Dle mého názoru ideální karty do peněženky. Použití v zahraničí jinak omezené - kurz nic moc, nemožnost navázat kartu na cizoměnový účet.
4) EP - podobné karty, ale bez té škály pojištění. Cestovní pojištění s nejvyšším limitem, ale na rozdíl od UCB a ČSOB neobsahuje třeba storno zájezdu/letenek. Debetka použitelná v zahraničí při navázání na cizoměnový účet, jinak ale nepoužitelná - jeden z nejhorších kurzů, u cizoměnových účtů vysoké poplatky za příchozí/odchozí platby. Třešničkou na dortu je dokonce poplatek 40,- za výběr z cizího bankomatu v ČR a v ceníku jsou další špeky. Kolem a kolem: karty dobré do zásuvky a občas jako záložní.
5) UCB Premium - netváří se tak hogo-fogo jako ČSOB Premium nebo Erste Premier, ale dle mého názoru nakonec vítěz. Při správném nastavení vám 1 debetka zajistí výběry a platby kdekoliv bez poplatků a prakticky se středovým kurzem. U cestovní pojištění dostatečný limit + velká šíře pojištěných momentů. Docela zajímavá zdravotní asistence.
6) Kromě toho základu zbývají věci jako hypotéky, financování, investice, atd. - může být hodně zajímavé, zatím mi to přijde srovnatelné ČSOB Pr./EP.
7) V podstatě u všech bank jsem se setkal s tím, že pracovníci banky ty produkty pořádně neznají, nejsou schopní je správně nastavit, klidně vám tvrdí nesmysly nebo opak pravdy. A to může být třeba u investic opravdu problém. Důležité je tedy narazit v bance i na kompetentního bankéře.

Přeji šťastnou ruku při výběru.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod jumpmans 14. 9. 2016 14:08

zrovna u EP mi prijde ze ta uroven bankeru je vyrazne lepsi - diky tomu, ze maji oddelene pobocky a neobsluhuji normalni klienty tak sve sluzby znaji.
jumpmans
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fremantle 14. 9. 2016 14:20

:lol:

No jo, klienti Erste Premier asi "normální" nejsou...

-- 14. 9. 2016 15:27 --

Jinak je to kus od kusu, i v UCB jsem počáteční nastavení řešil s bankéřem, co se celkem orientoval (a když něco nevěděl, tak aspoň věděl, kde hledat - v sazebníku a pod., místo aby řekl nějakou úplnou pitomost, což na těchto pozicích není až tak neobvyklé), navzdory tomu, že úroveň bankéřů se spíš - aspoň tady na fóru - zobecňuje jako hodně špatná. A pak na druhé straně ČS v rámci Blue, která má taky separované pobočky/bankéře měla taky klientské pracovníky, kteří se až tak neorientovali (tvrdili mi třeba, že důchodové spoření (ukončovaný druhý pilíř) nebo kreditka Kooperativa se nepočítá mezi produkty pro splnění podmínek přidělení služby bez poplatku a vůbec mi přišlo, že sazebník jsem poznal lépe než ten pracovník).

Ale je to vůbec jedno, co si já představuji, tak je zadání požadavku a bankéř ho zrealizuje. Pokud by šlo, tak bych to udělal radši sám, což vždy nejde, no ale co už.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 14. 9. 2016 14:55

Možná jsem měl jen smůlu, že jsem si ceník nastudovat trochu líp než ten bankéř. Dokonce když jsem se na jejich ceník odkazoval ať si to přečte, tak trval na svém.

Jinak i bankéři jsou v tom částečně nevinně. Když si dáte tu práci a nejdete materiály ke stažení týkající se EP, tak je to strašná hromada hustě popsaných stránek a to ještě zdaleka není všechno.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod eR99 14. 9. 2016 17:18

Dnes mi přišla první Transparetní KK (7 pracovních dní od žádosti na pobočce). ČS je v tomto opravdu rychlá...
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod taylor729 15. 9. 2016 23:55

7 kalendarnich dnu od podani internetove zadosti.
taylor729
Diskutér

Odeslat příspěvekod 07Petr 16. 9. 2016 13:11

Mně přišly 2 nové KK za 3 dny od podepsání žádosti, ale bankéřce jsem týden předem psal email s tím, co budu chtít. Pořád přemýšlím, jestli by to byla velká drzost požádat o třetí novou KK. Jinak, já je nemám transparentní, na jedný je zobrazeno letadlo a na druhý Big Ben.
07Petr
Nadšenec

Odeslat příspěvekod osobne2 16. 9. 2016 13:49

Ja mam jednu transparentni z nove zadosti a cekam na druhou transparentni z migrace z kreditky Kooperativa, treti transparentni bych ale take klidne upotrebil.
osobne2
Přeborník

Odeslat příspěvekod marvy 16. 9. 2016 18:17

07Petr píše:Mně přišly 2 nové KK za 3 dny od podepsání žádosti, ale bankéřce jsem týden předem psal email s tím, co budu chtít. Pořád přemýšlím, jestli by to byla velká drzost požádat o třetí novou KK. Jinak, já je nemám transparentní, na jedný je zobrazeno letadlo a na druhý Big Ben.

Dvě KK? tedy si vyplnoval dvě nové žádosti? :nenapadne :hm Jde žádat najednou o dvě transparentní kreditní karty?
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod eR99 16. 9. 2016 22:30

07Petr píše: Jinak, já je nemám transparentní, na jedný je zobrazeno letadlo a na druhý Big Ben.

Na jedné mám letadlo také. Na druhé, pro lepší přehled, jsem zvolil "Transparentní" motiv. Ostatní motivy jsou už dosti kýčovité. (Ještě docela ušel Big Ben.) ;-)
eR99
Nadšenec

Odeslat příspěvekod marvy 17. 9. 2016 04:11

osobne2 píše:Ja mam jednu transparentni z nove zadosti a cekam na druhou transparentni z migrace z kreditky Kooperativa, treti transparentni bych ale take klidne upotrebil.

To ti prijde jako hit ta jejich KK?:.ano 499kc bez uroku,ale jinak?-)
marvy
Diskutér

Odeslat příspěvekod xls 17. 9. 2016 08:39

Tady nechápu. Než takovouhle kreditku, to radši žádnou a používat debetku.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod franko_cz 17. 9. 2016 10:15

Dyť to má na protáčení, na nic jinýho.
franko_cz
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka