Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 12. 2023 13:27

@slavo963:
George "programují" centrálně ve Vídni pro celou skupinu Erste, tak se nedivím, že zatím neumí rozlišit dva typy základních (nePremier) kreditek, když byl navržen na typ jediný. Tedy té informaci v George, kde načítá 3000 Kč obratu pro bezplatné vedení, té fakt není důvod u exHB kreditky věřit - prostě jim ještě Vídeň tuto druhou variantu bez podmínky bezplatného vedení do zobrazení v George nenaprogramovala, to je celé. Na změnu typu exHB na typ ČS si raději pár týdnů počkám, než se to pracovníci "doučí", nebo to pak zkusím telefonicky přes úvěrovou linku, kde jsem tehdy sjednával klasickou ČS kreditku a kde byli celkem fundovaní (i když ani tam to nemusejí mít hned první dny zprocesované, třeba to pak už půjde).
Ono totiž tvůj postup přes osobního bankéře je pro mě (a troufnu si říct pro většinu běžných klientů ČS) nepoužitelný, protože žádného "svého bankéře" jak uvádíš nemám a nikdy jsem neměl, k čemu jako? Kdo nemá nějaké ty prémiové služby a účet si v minulosti založil online (a nic osobně v poslední době neřešil), ten žádného bankéře mnohdy nemá. V systému George vidím v kontaktech jen celou pobočku, kde jsem kdysi před cca 15 lety sjednal malý do dvou let splacený úvěr, od té doby jsem ale vše dělal online, zcela bez poboček, i tu kreditku.
Naposledy upravil minarjo dne 4. 12. 2023 13:57, celkově upraveno 2
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 4. 12. 2023 13:41

Já budu trochu oponovat :-) Já mám svou bankéřku, i když jsem zakládal před časem online jen Standard účet. Bylo to tak, že jsem pak, pokud si dobře pamatuju, v Georgi zkoušel požádat o drobný kontokorent. Dokončovalo se to telefonicky, kontokorent jsem sjednal. V krátké době po tom sjednání mi volala bankéřka z nejbližší pobočky, že by se se mnou chtěla setkat. Protože jsem potřeboval vypovědět manželčino stavební spoření, tak jsem se schůzkou souhlasil. Mimo jiné mne "přemluvila", abych si změnil Standard na Plus, což mi nevadilo, protože jsem podmínky pro vedení zdarma plnil a plním. Od té doby jí mám v Georgi jako bankéřku a mám podle toho, co mi říkala, s klidem vše řešit přes ní. K tomu účtu Plus jsem si pak online založil ještě Standard. Žádné prémiové služby nemám.
EDIT: BTW tento "postup" spořky vůči mně vedl k tomu, že jí používám jako hlavní účet....
EDIT: Reagoval jsem příspěvek minarja, který zněl v původním znění malinko jinak, ale jde o slovíčkaření, který nemá cenu dál řešit. Vezměme si z toho to podstatné, že i klient s účtem Standard může mít svého osobního bankéře, zřejmě zejména od doby, kdy bude něco se spořkou řešit....
Naposledy upravil Schwarzie dne 4. 12. 2023 14:27, celkově upraveno 2
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 12. 2023 13:44

Však také netvrdím, že nelze mít svého osobního bankéře, jen že ho prostě řada klientů, zvlášť když na pobočku mnoho let nemusela, nemá, jsem toho příkladem :). No a zcela noví klienti ČS, kteří tam teď mají jen exHB kreditku, tak ti ho také nemají, no ne? Ti všichni, kteří by chtěli změnit typ kreditky z exHB na ČS klasická, ti musejí osobně na pobočku? Doufám že ne, snad i my budeme moci požádat skrz George či po telefonu.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 12. 2023 13:54

Sveho bankere jsem myslel EP resp. "jakehokoliv" pro ostatne retail klienty.
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 4. 12. 2023 14:01

Ano to chápu, ale už tuším v pátek zde někdo psal, že u řadového pobočkového bankéře se změnou exHB kreditky na klasickou ČS neuspěl. Asi to fakt chce nějaký ten den/týden se změnou počkat.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Lenka_2 4. 12. 2023 14:08

Novou exHB kreditkou ČS mi nejde zaplatit vyúčtování Twisto. Má někdo podobný problém?
Promokódy v profilu.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jayD 4. 12. 2023 14:30

Je tu nekdo komu jeste karta nedorazila?
Mel jsem u HB 2 karty.
Zatim mi prisel postou jen jeden PIN. V Georgi obe karty vidim, ale fyzicky nemam ani jednu 8-D
jayD
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 12. 2023 14:34

No, když vezmu v úvahu, že zřízení "vracecích" kreditek jsem musel řešit mimo Erste Premier, nebo moje bankéřka mi řekla, že to nejde... tak ani nepočítám s tím, že by mi je mohla (a asi ani ne-chtěla) změnit z exHB na vracení ČS.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod pivinecek 4. 12. 2023 14:35

Me nevydali 2 HB KK ve Sporce, na infolince obratem vse rucne udelali a mam pockat cca 7 dnu nez dojdou plastove karty z Rakouska. To je zas amaterismus ta Jiřka a.s. instituce �
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Lafayette16 4. 12. 2023 14:37

Lenka_2 píše:Novou exHB kreditkou ČS mi nejde zaplatit vyúčtování Twisto. Má někdo podobný problém?

Po změně karet na VISA už to ve Spořce nejde.
Lafayette16
Diskutér

Odeslat příspěvekod Urokovy turista 4. 12. 2023 14:52

Tak po 15 ti letech bez služeb ČS mě Hello namotivovala zřídit si Plus účet kvůli akci 3x500. Po vyčekání pořadí mi paní oznámila, že mi běžný účet zřídit neumí a domluvila mi schůzku s "osobním bankéřem" na jindy.
Tohle mi fakt ty dlouhé roky chybělo. :-D
Urokovy turista
Návštěvník

Odeslat příspěvekod ilja2001 4. 12. 2023 14:56

Tak já jsem Plus účet založil přes George v pohodě online. Akorát se mi v něm objevily platební šablony, které tam zůstaly po mém odchodu od ČS někdy před 10 lety.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hero101 4. 12. 2023 15:21

Při ověřování totožnosti při zařizování George to píše že pokud moja banka není na jejich seznamu tak nepodporuje bank ID, mbank zcela jistě podporuje bank ID i když není na seznamu
spořitelny.
hero101
Návštěvník

Odeslat příspěvekod milanBrno 4. 12. 2023 16:23

Mila Jirko,
muzete mi prosim pomoct?
Chtel jsem u prevedene kreditky HB zmenit (zvysit) uverovy ramec a udajne to nelze.
Chtel jsem kreditku "zmenit" na CS a to take nelze, protoze jiz jednu CS mam.
Pritom tu opakovane tvrdite, ze je to mozne...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 4. 12. 2023 17:17

PatrikChrz píše:No, když vezmu v úvahu, že zřízení "vracecích" kreditek jsem musel řešit mimo Erste Premier, nebo moje bankéřka mi řekla, že to nejde... tak ani nepočítám s tím, že by mi je mohla (a asi ani ne-chtěla) změnit z exHB na vracení ČS.

Pote jsem volal i svemu os. bankeri EP a zmeni mi ji, ale musim prijit. Rikal, ze ji prevyda na Infinite, ze ma lepsi uroky, vedeni zdarma a dalsi vyhody, coz jsem odmitnul, protoze chci standard s CB a lepsi urok nepotrebuji, protoze vse splatim nacas. A 2x VISA Infinite debetky k uctu mi staci...
slavo963
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka