Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod libol 15. 12. 2023 19:20

Taková úvaha (primárn pro Jiřku):
z Hello mi zaslali:
Dne 01.11.2023 jsme Vás řádně informovali, že od tohoto dne poběží 30denní výpovědní lhůta. Jakmile tato lhůta uplyne, budou úvěrový účet i k němu vystavená karta zrušeny a následně Vám bude zasláno i písemné potvrzení.
Takže předpokládám, že nelžou a dnes už je úvěrový účet zrušen.
ČS mi poslala nějakou kreditku "za přechod z Hello bank", v průvodním dopise se píše, "Co zůstává stejné" (předpokládám, že u jako u Hello a nemám s tím problém)
- datum splátky
- úvěrový rámec
- splátka
- pojištění
- bezúročné období
Nikde nic nevidím o výšce úroků ani o úvěrovém účtu (jsem zvědav, jak se ty peníze "zhmotní")
Počítám tedy s tím, že tu kartu začnu využívat, splácet minimální splátku a předpokládám, že žádné úroky mi nabíhat nebudou. Úplně tedy nevím, proč je tam bezúročné období, když jsme se na ničem "po něm" nedohodli, ale to je asi jejich problém?
Na jedné straně je mi to divné, na druhé jsem to u Hello urgoval několikkrát, velkoryse jsem přehlédl to, že výpověď měla být okamžitá, ne po třiceti dnech, tak co už mám pro ně dělat. Takhle si budu aspoň částečně refundovat náklady, které mi jejich neschopností vznikají.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 15. 12. 2023 19:36

Pokud budeš splácet jen minimální splátku a nikoliv celou vyčerpanou částku, tak ti úroky samozřejmě začnou nabíhat.
Otázkou je, jestli ti ta nová exHB kreditka bude vůbec fungovat, když jsi HB kreditku vypověděl.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod muf2muf 15. 12. 2023 20:55

Prosím vás, poradíte mi někdo, kde najdu jakoukoliv možnost splacení KK v Georgovi? Založil jsem si ho před týdnem kvůli odměně za migrovanou KK HB! a doteď jsem nepochopil, jak ji mám splácet.
Apka od Monety např. umožňuje převod mezi vlastními účty přetažením prstem z účtu na účet (KB+ myslím také), ale George to nejspíš neumí. Ani v menu KK nevidím nic jako "splatit KK" nebo něco na ten způsob.
Děkuju :-)
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 15. 12. 2023 20:59

Az vycerpas nejake penize z kreditky, objevi se tlacitko Splatit pro prevod z BU.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod muf2muf 15. 12. 2023 21:03

Tlačítko se objeví v menu kreditky nebo v menu BÚ?
Právě že jsem tou KK platil. Ale je tady pravda, že zatím jen virtuální, protože plast je teprve někde na cestě.
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod ilja2001 15. 12. 2023 21:13

Primo na plose kreditni karty v uvodnim prehledu. Ale az bude platba zauctovana a bude videt vycerpana castka.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod libol 15. 12. 2023 21:32

Milos: zajímavé - jaké úroky? Ona má snad se mnou ČS nějakou platnou smlouvu?
Ale rozumím, našel jsem si, že ČS dává na spořáku 0,2%p.a. - tak myslím, že to je rozumný kompromis.
Já chápu, že vina není úplně na straně ČS, ale měli si ten francouzský bordel na kolečkách ohlídat.
BTW: zajímaly by mne "bonusy" za převedený kmen. Já jsem vypovídal už v říjnu, ale (jistě nešťastnou náhodou) to zpracovali až 1.11. akorát v den, kdy převáděli smlouvy do ČS.
BTW2: bylo tady někomu bankou komunikováno převzetí smluv k 1.11. před datem 4.11.?
A jo, aktivovanou ji ještě nemám o víkendu zaktivuji a vyzkouším ;-)
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod muf2muf 15. 12. 2023 22:04

ilja2001 píše:Primo na plose kreditni karty v uvodnim prehledu. Ale az bude platba zauctovana a bude videt vycerpana castka.

Výborně, děkuji :-)
muf2muf
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 16. 12. 2023 06:26

@muf2muf:
Je to se splácením kreditky mimo jiné i tak, jak píšou ostatní výše (odkaz Splatit na dlaždici kreditky v George appce, jakmile je něco zaúčtovaného k splacení), ale ty tímto způsobem skrz ten odkaz (který jen vygeneruje převodní příkaz z běžného účtu ČS) splácet vůbec nemusíš. Narozdíl od HB, kde byl jeden společný sběrný účet pro splácení a jednotlivé kreditky se lišily jen variabilním symbolem (podobný systém má u kreditek třeba Raiffeisenbank), zde u ČS má každá kreditka (přesněji úvěrový účet k ní) své vlastní unikátní číslo účtu, které ti jednak už v korespondenci sdělovala HB i ČS před převzetím, jednak ho kdykoliv najdeš v George u kreditky pod záložkou Info jako "Vydaná k účtu xxxx/0800". Na tento účet kreditky můžeš kdykoliv z jakékoliv banky poslat jakoukoliv částku (žádný variabilní ani jiný symbol platby není třeba), klidně i jako Okamžitou platbu, a bude (v případě OP hned) na kreditku připsána. Stejně tak lze libovolnou část splatit hotově ve vkladomatech ČS po vložení kreditky, opět je to okamžité do pár vteřin. To se hodí nejen pro splácení z účtu u jiné banky či hotovostí, ale klidně pro přebití, kdy na kreditku chceš vložit víc, než je úvěrový rámec, třeba kvůli nějaké chystané platbě větší než tento rámec (což kreditka ČS v pohodě zvládá, když na to budeš mít v George nastavené dostatečné limity karty).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 16. 12. 2023 08:59

libol píše:Taková úvaha (primárn pro Jiřku):
z Hello mi zaslali:
Dne 01.11.2023 jsme Vás řádně informovali, že od tohoto dne poběží 30denní výpovědní lhůta. Jakmile tato lhůta uplyne, budou úvěrový účet i k němu vystavená karta zrušeny a následně Vám bude zasláno i písemné potvrzení.
Takže předpokládám, že nelžou a dnes už je úvěrový účet zrušen.
ČS mi poslala nějakou kreditku "za přechod z Hello bank", v průvodním dopise se píše, "Co zůstává stejné" (předpokládám, že u jako u Hello a nemám s tím problém)
- datum splátky
- úvěrový rámec
- splátka
- pojištění
- bezúročné období
Nikde nic nevidím o výšce úroků ani o úvěrovém účtu (jsem zvědav, jak se ty peníze "zhmotní")
Počítám tedy s tím, že tu kartu začnu využívat, splácet minimální splátku a předpokládám, že žádné úroky mi nabíhat nebudou. Úplně tedy nevím, proč je tam bezúročné období, když jsme se na ničem "po něm" nedohodli, ale to je asi jejich problém?
Na jedné straně je mi to divné, na druhé jsem to u Hello urgoval několikkrát, velkoryse jsem přehlédl to, že výpověď měla být okamžitá, ne po třiceti dnech, tak co už mám pro ně dělat. Takhle si budu aspoň částečně refundovat náklady, které mi jejich neschopností vznikají.

Také jsem ještě u HelloB jejich KK vypověděl a od ČSp mi přišla nová, která se sice dala aktivovat v Georgi, ale jak mi sdělil bankéřka, měl jsem blokovaný úvěrový účet. KK by mi tedy sama o sobě k ničemu nebyla. Proběhla žádost a následné potvrzení, že úvěrový účet je deblokován a mohu KK začít využívat.

-- 16. 12. 2023 09:03 --

Menší zklamání, když jsem chtěl v Google-peněžence přidat novou KK spořky. V mobilu, který u sebe standardně nosím totiž nemám bankovní aplikace, ty mám ve druhém, který s sebou vždy nemám. A při pokusu o přidání KK mne to pořád směruje k aktivaci SB George v předmětném mobilu. Na infolince mi bylo řečeno, že jiná cesta ani není. Tak se, po zkušenostech s kvalitou infolinek, ptám i zde, protože u jiných bank to proběhlo bez problémů. Musím opravdu na mobil nainstalovat George, abych si v něm mohl přidat kartu do "peněženky" a pak zase George odinstalovat?
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 12. 2023 09:16

Jsem zvědav, jestli ti po odinstalaci George přidaná karta v g-pay zůstane aktivní.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod glock69 16. 12. 2023 09:30

Lze mít George aktivovaneho ve dvou mobilech? Taky střídám mobily....
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 16. 12. 2023 09:52

Ano, George lze mít aktivního na dvou mobilech, osobně to tak mám. Žádosti o autorizace pak chodí na oba dva mobily.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ... 16. 12. 2023 10:33

MirekM. píše:Jsem zvědav, jestli ti po odinstalaci George přidaná karta v g-pay zůstane aktivní.

Zustane.
...
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Schwarzie 16. 12. 2023 10:50

Pokud se nepletu, George lze mit az na 5 zarizenich. Ja mam na ctyrech.
EDIT: Tak dle webu čs na ctyrech.
Schwarzie
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka