Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 22. 12. 2023 16:36

@Jiřka: v SZ jsem Vám již včera uváděl mé odtajnění, abyste věděla s jakým ptákem jarabákem zde bojujete a jelikož jste si SZ nepřečetla, předpokládal jsem, že ji ani nechcete číst a dopoledne jsem ji smazal.

Vyhlašuji z mé strany do 2. ledna 2024 na téma ČS příměří. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod hero101 22. 12. 2023 17:00

Česká spořitelna píše:
hero101 píše:Po zkušenostech se spořitelnou kdy nepodporují bank ID mbank takže si nemůžu založit George
(bez návštěvy pobočky) si raději počkám na kreditní kartu od Revolutu

Dobrý den, to, že pomocí bankovní identity mBank nelze založit George, není chybou České spořitelny.
Banky mBank a UniCredit Bank zatím umožňují využití bankovní identity pouze při přihlašování do portálů státní správy. Informace naleznete zde: https://www.bankid.cz/

Jiřka, ČS

Bank ID mbank lze využít např. u Sazky a.s. nebo vojenské zdravotní pojišťovny to jsou portály státní správy???
hero101
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 22. 12. 2023 17:05

@MirekM: Dobrý den, tak to je omyl, chci číst všechny zprávy, ale nepřišla mi notifikace, nebo jsem ji v záplavě jiných upozornění a vánočních přání přehlédla :oops:
Až dnes, cca před hodinou, jsem si zde na profilu všimla, že mám něco nepřečteného, ale vaše zpráva byla už smazaná s textem "Zpráva byla autorem smazána dříve, než vám byla doručena."
Takže příště do mě klidně šťouchněte ještě jednou, na všechny zprávy reaguji a mám to v úmyslu i v budoucnu.

Díky. I za to příměří :D
Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 22. 12. 2023 17:44

@hero101: Problém s bankID je skutečně na straně mBank a nikoliv na straně ČS. Nebo nějaká jiná banka akceptuje ověření pomocí bankID od mBank? Osobně vím, že třeba RB je na tom stejně jako ČS, neboli také neakceptuje bankID od mBank.

Jinak kde všude lze použít bankID od mBank najdeš zde https://info.identitaobcana.cz/sep/
A sama mBank uvádí, že její bankID půjde používat v soukromé sféře teprve až v dohledné době https://www.mbank.cz/bankovni-identita/
Přílohy
mBank-bankID.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 23. 12. 2023 11:48

@minarjo: PLS, za jak dlouho je po ukončení "účetního" období kreditky k dispozici výpis? Předpokládám, že to bude trvat stejně dlouho u HB kreditek jako u standardních... :-)
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod czpetr 23. 12. 2023 13:21

Výpis je hned po vyúčtování u standardní KK ČS 11 každého měsíce.
czpetr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod gman 23. 12. 2023 14:00

Neporadí někdo ohledně aktivace George v mobilu? Stáhnul jsem si aplikaci George a po zadání přihlašovacího jména a datumu narození mě to nepustí dál s hláškou "Nevíte si rady?" a možností opakovat aktivaci. Včera mě přišel email právě k aktivaci aplikace kde se mimo jiné píše "George v mobilu aktivujete pomocí aplikace George klíč". Měl jsem za to že došlo k sjednocení těchto 2 aplikací a používá se jen George. IB aktivní mám jelikož jsem dříve využíval Servis24 Start pro náhled na stavebko atd. Přes IB jsem zakládal nedávno i plus účet.
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 23. 12. 2023 14:22

Dobrý den, pokud máte přístup do internetového bankovnictví George, ale nedaří se vám aktivace George v mobilu, napište nám prosím přes chat v Georgi (po přihlášení vpravo dole pod otazníkem), podíváme se na to.
Třeba vám ale pomohou i tyto naše návody k aktivaci: https://www.csas.cz/cs/internetove-bankovnictvi/george

Jiřka, ČS
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 12. 2023 14:29

@Schwarzie:
U klasické kreditky ČS, kde je účetní období 11.-10., je výpis typicky hned 11. Takže u exHB kreditky s účetním obdobím kalendářního měsíce čekám také, že to bude hned nějak během 1. v měsíci - bude to sice na Nový rok poprvé, ale zdržení nečekám.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MP007 23. 12. 2023 15:44

Pokud chci poprvé provést splátku KK (exHB) ještě letos z účtu Plus a v mobilní aplikaci George vidím položku "Splatit", tak stačí mít na Plus účtu dostatečné prostředky a zvolit "Splatit" a splátka automaticky proběhne z tohoto BU? Ptám se, protože jsem to u CSAS dosud nedělal a výpis ještě nemám k dispozici. Děkuji.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 12. 2023 15:45

Ano. To Splatit není nic jiného než předvyplněný příkaz k úhradě z tvého běžného účtu u ČS na účet kreditky, kdy jen zvolíš částku (je možné vybrat minimální či celkovou splátku dle posledního výpisu, nebo zadat částku ručně).
Účty kreditek podporují Okamžité platby, tedy takto zadané splacení proběhne ihned, stejně jako když bys převod zadal z jiné banky s OP.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Schwarzie 23. 12. 2023 16:33

Potvrzuji, že účet kreditky přijímá okamžité platby. Manželčina minisplátka z Monety dorazila na účet kreditky ihned :-)
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 23. 12. 2023 16:36

Jenom pozor na odstávku, která je každou noc. Ještě to chci podrobněji otestovat
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 23. 12. 2023 16:55

Co přesně znamená "každou noc"? Já tedy na odstávku při splácení kreditky ČS ještě nikdy nenarazil, mám ji celý měsíc vyčerpanou a částečně ji splácím několikrát v měsíci okamžitými platbami z KB, vždy před potřebou použití kreditky ČS k platbě.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 23. 12. 2023 17:29

Já taky ne, ale psal tu něco o od půlnoci do pěti, kdy asi nesplácím.
drkarel
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka