Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 123123123 16. 3. 2024 03:34

MirekM. píše:Nebude lepší počkat na začátek dubna? V měsící, kdy převádíš plus na standard nemusíš provést kartami 4 platby.

Leda že bych ještě měsíc počkal, jestli se ČS nesplete a nevyplatí ještě čtvrtou odměnu?
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod limec 16. 3. 2024 08:23

to sedite doma, nikam nechodite a nakupujete jednou mesicne ze nezvladnete ty ctyri platby?
limec
Návštěvník

Odeslat příspěvekod 123123123 16. 3. 2024 09:41

Na nákupy mám jinou kreditku od jiné banky, která dává bonusy za všechny nákupy, ne jen ty internetové, prostě je s ní výhodnější platit než s kreditkou ČS.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 16. 3. 2024 10:22

MirekM. píše:Přistála nám před chvílí třetí odměna 500 Kč na BÚ za splácení úvěru na exHB KK.

Dík za info, ani jsem nemohl dospat...
GeneHawkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MP007 16. 3. 2024 12:23

Krátký příběh z CSAS:
KK Moto jsem v HB vypověděl krátce před "přesunem" karet do CSAS. Následně jsem obdržel do schránky náhradní KK Spořky. Dotázal jsem se tehdy, zda event. mohu KK využívat a lze nějak anulovat dřívější výpověď. Na lince a následně pobočce potvrzeno, obnoven kreditní účet a v rámci využívání přistál na Plus účet 2x500 bonus. Minulý týden se mi ale ozvala infolinka s tím, že KK byla ještě v HB vypovězena a dle jejich nového právního názoru musí být teď náhradní KK Spořky zrušena a mohu si event. požádat o jejich klasiku. Rovnou mi objednala schůzku na pobočce, tam ovšem ani po pár dnech nic nevěděli a na místě ani moc nevykomunikovali. Převedli jsme tedy Bu Plus na Standard a za dva dny mi dorazila výpověď KK k podpisu v aplikaci. I poslední měsíc jsem ovšem splnil podmínku uhrazení plateb KK z Plus účtu a tak mi teď dorazilo i posledních bonusových 500.

Zvažuji pořízení jejich klasické KK. Ne, že bych nevyužil jejího bonusu, ale odrazuje mne už jen nutnost komedie s dokládáním příjmů (když City, RB, Hello nebo Moneta to nevyžadovaly) a navíc nutnost myslet na plnění podmínky min obratu. Sice ji v 99% splním násobně, ale člověk nikdy neví a musí na to myslet...
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 3. 2024 13:06

limec píše:to sedite doma, nikam nechodite a nakupujete jednou mesicne ze nezvladnete ty ctyri platby?

Totéž co osobne, používáme jinou KK, která nám něco ze všech nákupů vrací byť jednorázově, výběry v jejich bankomatech máme zadara. Žádný měsíční poplatek za vedení karty bez nutnosti protočit několik tisíc nebo několik plateb kartou.
Proč bychom měli dále používat exHB KK bez vratky z znákupů, když od 1. 6. 24 budou navíc výběry v jejich bankomatech za 50 Kč a pravděpodobně od 1. 1. 25 nutnost protočit 3000 Kč pro bezpoplatkové vedení?

-- 16. 3. 2024 13:11 --

MP007: že by nám zpětně uznali výpovědi KK HB s "rozmazanými" podpisy a také nám současné exHB KK vypověděli? Udělali by nám radost a ušetřili čas s výpověďmi exHB KK v budoucnu.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod glock69 16. 3. 2024 13:15

Žádost o změnu účtu na Standard jsem zadal do George, tak snad to půjde bez návštěvy spořitelny (30 km výlet...). K platbám používám kreditku která vrací ze všech plateb. Kurz pro platbu v zahraničí po převodu na spořitelnu je již nepoužitelný, tak proč držet kreditku, která nic nevrací a na které musím plnit obrat aby byla bez poplatků (myslel jsem že ji nechám v šuplíku pro strýčka příhodu....)?
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod karel304 16. 3. 2024 14:27

peter23p píše:Až 4,05% znamená 3,25% nevím co vše by se ještě muselo udělat aby jejich záhadná konstanta zvedla úročení na 4,05%....

Jo to je skutečně divné, je to jediný řádek v podmínkách kde není úrok pevně daný, ale je uveden jako "až 4,05%". Tak možná by to mohl být dotaz zde na Jiřku ať se to vyjasní.
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 3. 2024 16:52

GeneHawkins píše:
MirekM. píše:Přistála nám před chvílí třetí odměna 500 Kč na BÚ za splácení úvěru na exHB KK.

Dík za info, ani jsem nemohl dospat...

Přišel mně divný termín výplaty 3. odměny cca 10 dnů dříve než předchozí 2 odměny.
Dostal někdo, kdo nevypovídal KK HB ještě v HB včera 3. odměnu? Napadlo mě, jestli ji dříve nevypláceli jen těm, co dostanou výpověď exHB KK jako MP007.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod 123123123 16. 3. 2024 16:57

Všichni jsme ji včera dostali. Moc to řešíš.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 16. 3. 2024 16:58

Dostal jsem a nevypovídal jsem.
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 3. 2024 17:01

glock69 píše:Žádost o změnu účtu na Standard jsem zadal do George, tak snad to půjde bez návštěvy spořitelny (30 km výlet...).

Již jsem vznesl před několika dny dotaz přes IB George bankéři, půjde to bez návštěvy pobočky, jak dříve psal drkarel.

-- 16. 3. 2024 17:12 --

Zeptám se tedy jinak. V některých bankách lze zrušit téměř vše bez návštěvy pobočky až na BÚ, který se musí co by poslední rušit na pobočce. Nemáte někdo zkušenost s rušením KK a BÚ v ČS?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod olousek 16. 3. 2024 19:05

Už mi svítí v SB název účtu Standard. Posílal jsem dopoledne požadavek přes Žórž. Kolem poledne dorazil dokument k podpisu.
olousek
Návštěvník

Odeslat příspěvekod MirekM. 16. 3. 2024 19:39

Přes zprávu bankéři? V sobotu?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod hyper9 16. 3. 2024 20:57

Zkusil jsem chat, napsalo mi to: Změnu v nastavení účtu, nebo změnu na jiný typ účtu Vám rádi zařídí kolegové na kterékoliv naší pobočce. Online to zatím nejde.

Tedy bude třeba využít Komunikace s bankéři → Napsat zprávu
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka