Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod glock69 25. 3. 2024 16:21

Zmizí položka účet zdarma. Nebo ji nemůžu najít.
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod peter23p 25. 3. 2024 16:57

Do emailu přišlo že od 1.6 mění strukturu úročení spořicího účtu. Bonusová individuální sazba klienta se ruší, základní sazba bude 0% a účet se bude úročit sazbou vyhlašovanou v rámci marketingové akce aby ji mohli rychle měnit nebo zrušit a neporušily přitom podmínky oznámení ČNB.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod Zedna1 25. 3. 2024 16:59

Prisel email, ze od 1.6. meni zpusob uroceni sporaku.
Zakladni sazba bude 0%, individualni sazba bude zrusena a zustane jen bonusova cast, ktera bude vzdy vyhlasovana marketingovymi akcemi.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod 123123123 25. 3. 2024 17:13

Ne nadarmo se téhle bance říká Česká šiditelna, ostatní banky alespoň neobcháží předpisy tak okatě a mají nějaký nenulový základní úrok.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod salam01 26. 3. 2024 03:32

Taky mi to přišlo. A vzhledem k tomu, že jsem u ČS dobrovolně (nemám hypo apod.), je dost dobře možná tohle ta poslední kapka.
salam01
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 26. 3. 2024 07:39

Jejich sporici ucty ani predtim rozhodne nepatrily k tem lepsim, takze podle mne toto neni zadna dulezita informace, tim myslim pro zdejsi zkusene ctenare, u kterych predpokladam, ze vyuzivaji vyhodnejsi sporici ucty u konkurence.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Milos 26. 3. 2024 08:24

123123123 píše:Ne nadarmo se téhle bance říká Česká šiditelna, ostatní banky alespoň neobcháží předpisy tak okatě a mají nějaký nenulový základní úrok.

ČS není jediná banka, která má nulový základní úrok na SÚ. Airbank má taky nulový základní úrok, RB má základní úrok 0,1%, což je skoro nula.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 26. 3. 2024 08:48

ČS byla štědrá i mnoho let předtím, měla na spořáku 0,2 % a bonusový úrok žádný. Naštěstí byly i tenkrát banky, které dávaly 10x tolik, takže bez problémů.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod kolotuk 26. 3. 2024 12:03

Napíšu sem dnešní zkušenost.Nesouhlas s novými podmínkami na revolvingové úvěry,KK z HBBank.Nejprve do mailu,pak do George s požadavkem na zavolání v této věci.Vzápětí volá paní,že budu muset na pobočku,což rezolutně odmítnuto,že podepíšu v Georgi.Asi tam byla nová,tvrdila,že neví,jestli to půjde.Ale šlo to,obratem podepsáno!Takže jen honí lidi na pobočky,už při přenosu KK z HB chtěli mě na pobočku!Takže za 20min. pípl Georg,že mám podepsat dokumenty připravené bankéřem.Takže je vidět,k čemu je,jen otravuje a posílá už vyřízené věci,nebo stále otravuje se školením o finančních službách,fakt takovej ústav nemusím!
kolotuk
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lenka_2 26. 3. 2024 20:04

Na moji žádost o změnu účtu z Plus na Standard s využitím zaslání připraveného dokumentu přes George mi moje bankéřka odpověděla:
Dobrý den, jelikož jste zatím nebyla ověřena fyzicky na pobočce, tak Vámi požadovanou změnu nemůžeme zaslat elektronicky, ale je nutné přijít na pobočku s občanským průkazem. Chcete objednat na schůzku nebo se objednáte přes internet? Děkujeme za pochopení.

Mám tedy dotaz na Jiřku, jestli to je opravdu nezbytné, nebo jestli mi bankéřka zase lže, stejně jako v případě "nutnosti" zřídit si automatickou splátku kreditky.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 26. 3. 2024 20:16

Dobrý den, neznám vaši totožnost, bankéřka ano, tudíž bych se řídila jejími pokyny.

Jiřka, ČS
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bodyczech 26. 3. 2024 20:23

Lenka_2 píše:Mám tedy dotaz na Jiřku, jestli to je opravdu nezbytné, nebo jestli mi bankéřka zase lže, stejně jako v případě "nutnosti" zřídit si automatickou splátku kreditky.

Odpověď je nasnadě. Pro založení účtu Plus jsi nemusela projít fyzickou kontrolou dokladů, alespoň tak to vyznívá přímo od bankéřky. A najednou pro změnu účtu ano? Pouhá vykonstruovaná záminka, poslal bych ji do háje.
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod glock69 26. 3. 2024 20:29

Tak promiňte Jiřko, u někoho to jde, u někoho nejde. To jste teda ústav. Zřídil jsem si účet online po převodu kreditní karty z HB, a teď přes George změnil na Standard. Na pobočce jsem byl naposled někdy před 25? roky, když jsem rušil účet u spořitelny (na lži privátní bankéřky pro můj tenkrát VIP účet fakt nezapomenu...) . Po vašem vystupování zde na fóru jsem myslel, že se za ty roky praktiky spořitelny změnily. No, jednou šiditelna navždy šiditelna. Takže účet zase zruším, opravdu jste ústav pro silné žaludky nebo pro....
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 26. 3. 2024 20:58

glock69 píše:Takže účet zase zruším, opravdu jste ústav pro silné žaludky nebo pro....

To je vyložená výzva pro osobneho. :)

bodyczechova připomínka je docela logická, ale v tomto logika úplně nemusí platit. Sama Jiřka mě upozorňovala v SZ, že je možné, že určitý krok nemusí být možný z důvodu nedostatečné identifikace (u mě šlo o zřízení manželky jako disponenta bez její přítomnosti a naopak). Na druhou stranu bylo zajímavé, že já to provedl bez problémů a když šla žena na jinou pobočku, úkon sice provedli, ale byl jsem jejím prostřednictvím vyzván, abych se tam dostavil (2 dny předtím jsem na jiné pobočce OP ukazoval). Vzhledem k tomu, že taky ještě namísto změny výpisu exHB KK do George, provedla změnu výpisů u BÚ na e-mail, protože jí překvapivě z George na George nešla, absolvoval jsem s ní dlouhou korespondenci, kde mi stačilo pouze aby do George ženě poslala změnu zase nazpátek (exHB se vyřešily samy, jak Jiřka slibovala), ale to údajně nešlo. U vedoucí to pak do George poslat šlo. Na pobočku už nemusel nikdo z nás. Takže je to otázka.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 3. 2024 21:12

Do spořky jsme museli narukovat kolem roku 1986, když si školka umanula platit školkovné přes účet a žádná jiná banky pro běžné smrtelníky tehdy nebyla. Zmizeli jsme z ČS při první příležitosti do eBanky záhy po zprovoznění 1990.
Znovu jsme z donucení před pár lety vstoupili do ČS ohledně Majetkových účtů pro zřízení Státních dluhopisů.
No a do třetice nechtěný mnou dříve popisovaný převod z HB.
Jak to tak zde průběžně čtu, Majetkové účty se zůstatky 0 Kč budou výhledově poslední co po nás v ČS zůstane, snad na delší dobu.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka