Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2024 11:36

U plateb s haléři se na SÚ připisují platby přesně na halíř, k žádnému zaokrouhlování nedochází. Za platbu 221,06Kč by ti tedy měli na SÚ připsat 38,94Kč.
Přílohy
CS-halerova platba.gif
CS-halerova platba.gif (6.1 ) Zobrazeno 4287 krát
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 8. 2024 12:30

@Milos:
Pravidelné investice minimálně 2000 Kč měsíčně mají u ČS ještě jednu výhodu - úrok spořícího účtu se ti díky nim zvýší na horní pásmo, tedy nyní až na 4,5% do 200 tisíc, od 20.9. do 400 tisíc Kč. Samosebou za předpokladu, že další podmínky pro úrok jsou splněny, což u tebe jsou (existuje Plus účet a je aktivován George). Pro mě aspoň toto, protože tebou zmiňovanou akci za založení majetkového účtu nemohu využít, mám ho v ČS už přes 15 let, stejně jako fond Top Stocks, na kterém jsem s akciemi začínal (dnes už tvoří zlomek procenta mého ptf.)
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod mareka 24. 8. 2024 13:20

Ad pravidelné investice: předpokládám, že lze v průběhu času investovanou částku změnit popř zcela zrušit?
mareka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2024 13:22

@minarjo: Jj, já vím a na to zvýšení úrokové sazby z 1,75% na 4,5% teprve čekám :-) Mělo by k tomu dojít do 5 dnů od provedení pravidelné investice.

@mareka: Pravidelná investice lze samozřejmě změnit či zrušit.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod kikina999 24. 8. 2024 13:30

Počítají se u KK online dobytí Sazky, Tipsportu, Fortuny, do odměn za platbu kartou?
kikina999
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 24. 8. 2024 13:52

KK ČS nemá žádné výjimky z odměn, tudíž 1% odměna by měla být i z výše uvedených online plateb. Prakticky ověřené to ale nemám.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 24. 8. 2024 14:00

@Miloš:
Stejně jako na akciových trzích trvá pár dní samotné vypořádání investice po zaslání peněz na pravidelnou investici, po samotném vypořádání už vidíš kusy podílů na svém majetkovém účtu v George. Těch 5 dní na zvýšení úroku se počítá až od tohoto okamžiku, u mě to bylo nicméně už za dva dny od vypořádání.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2024 09:51

Vypořádání pravidelné investice u mě proběhlo 22.8. a dnes 25.8. už vidím na SÚ zvýšenou úrokovou sazbu 4,5%. U mě to tedy trvalo 3 dny :-)

S ohledem na dobrou úrokovou sazbu, okamžité platby a na to, že SÚ lze používat k přímým platbám (peníze se nemusí převádět ze SÚ na BÚ, aby šly poslat do jiné banky), tak tento SÚ asi začnu používat pro operativní placení. Že u ČS k něčemu takovému dospěju, to by mě dříve ani nenapadlo :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 8. 2024 11:08

Jen těch 4,5% na úroku asi nemůžeme čekat moc dlouho :(, nedávné snížení z 5% o půl procenta v souladu s tempem ČNB tomu odpovídá. Ale tak tomu je ostatně všude, ČS teď s touto prémií je skutečně kupodivu celkem v čele úročení (navíc když 20.9. zvýší strop na dvojnásobek tedy 400 tisíc, jen aby pak úrok nešel dolů více než o krok ČNB).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 25. 8. 2024 13:12

Té akce "10 % navíc za Vaše pravidelné investice!“ se asi nemohu zúčastnit. když jsem nebyl osloven že? Taky minajro tady pořád píše o nutnosti mít účet plus, ale v těch podmínkách, co sem hodil Milos odkaz na stažení, nic takového není.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 25. 8. 2024 21:32

O tom, že je to akce jen pro oslovené, se v pravidlech akce nic nepíše, takže by to měla být akce pro všechny. Oficiální stanovisko by nám k tomu mohla sdělit Jiřka, dlouho už mezi námi nebyla ;-)

Pokud se nepletu, tak @minarjo psal o Plus účtu pouze v souvislosti s akcí Platím a Spořím s odměnou 10% a v souvislosti se zvýhodněnou úrokovou sazbou 4,5% za pravidelné investice od 2000Kč.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 8. 2024 22:18

Správně, Plus účet je třeba pro Milošem popsaná zvýhodnění týkající se spoření, nikoliv investic (pravidelné investice jsou již delší dobu jen jednou z možností pro zvýšení úroku spořícího účtu, s akcí za založení investic to nesouvisí).
Akce přímo za ty investice jdou ale mimo mě, protože už je v ČS mám a tím i majetkový účet (fond Top Stocks už od roku 2011 měsíčně dodnes, a to jsem tam měl ještě jiné daleko starší, dnes už zrušené).

Mimochodem, platby zaúčtované 13.8., u kterých mi nebylo provedeno spoření do Platím a spořím (ČS měla ten den nějaký výpadek i u jiných věcí, psal jsem to zde dříve), u těch to Platím a spořím bylo napraveno dodatečně teď v sobotu 24.8. Takže pozdě, ale přece :) (já už s těmi platbami ani nepočítal, že do spoření půjdou, takže teď mám 10 tisíc pro tu srpnovou akci naspořeno i s rezervou).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 26. 8. 2024 08:06

minarjo píše:Jen těch 4,5% na úroku asi nemůžeme čekat moc dlouho :(, nedávné snížení z 5% o půl procenta v souladu s tempem ČNB tomu odpovídá. Ale tak tomu je ostatně všude, ČS teď s touto prémií je skutečně kupodivu celkem v čele úročení (navíc když 20.9. zvýší strop na dvojnásobek tedy 400 tisíc, jen aby pak úrok nešel dolů více než o krok ČNB).

To by mohli ten limit pro ty, co mají aktuálně 400K zvednout také na dvojnásobek :lol:
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 26. 8. 2024 21:39

Dotaz k akci 1200+1200:

U plateb kartou se pocita datum provedeni nebo datum zauctovani?
Jde o to, ze muj doporuceny bude delat platby az tesne pred koncem mesice.

citace z podminek, kde to neni specifikovano:
K získání odměny musí Doporučená osoba během každého z prvních 3 kalendářních měsíců od založení nového
účtu zaplatit alespoň 4× kartou. Počítají se platby v kamenných obchodech i na internetu, a to i kartou v telefonu
nebo hodinkách. Platit můžete z jakékoli karty vedené k nově založenému účtu. Výběry z bankomatů se nepočítají.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod minarjo 26. 8. 2024 21:56

@Zedna1:
Určitě datum provedení plateb kartou je klíčové pro tu odměnu, mám tuto osobní zkušenost:
Člen rodiny si 30.7. založil přes George Standard účet přes Bankovní identitu jiné své banky, u ČS nic neměl. Účet byl hned aktivní, přidána k němu virtuální platební karta a ta šla obratem dát do Google pay peněženky, skrz ni tentýž den 30.7. provedeno 5 plateb v obchodě+nápojovém automatu (pro odměnu stačí 4 platby, dotyčný udělal víc). Platby byly zaúčtovány 1.8., no a už 5.8. večer přišlo dotyčnému i mě prvních 400 Kč odměny za červenec. Pak udělal další platby v prvních dnech srpna (minimálně ty 4, spíše více), ty byly zaúčtované kolem 6.8. a už 20.8. přišla oběma další odměna 400 Kč, tedy za srpen (až při této druhé odměně jsem tedy mohl mít jistotu, že ta první odměna byla za červenec a ne za srpen). Takže je to rychlé a platby na konci měsíce zaúčtované až v tom dalším vůbec nevadí. Ale i kdyby tomu bylo jinak, jen by se to o měsíc posunulo no, 3*400 Kč dostanou oba tak jako tak, ten měsíc založení "neuteče".
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka