Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod MirekM. 7. 10. 2024 19:09

Než zmizela to trvalo několik měsíců.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 8. 10. 2024 07:18

Že by ČS začala šetřit?

Česká spořitelna zruší bezplatnou infolinku 800. Nahradí ji standardní číslo s pražskou předvolbou.
https://www.mesec.cz/aktuality/ceska-sp ... tandardni/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 10. 10. 2024 09:47

To víš, doba je zlá... :)

https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... u-40482631

České spořitelně vzrostl v letošním prvním pololetí meziročně čistý zisk o třetinu na 12,4 miliardy korun. Provozní zisk se zvýšil o 23,9 procenta na 15,2 miliardy korun.

Na druhou stranu, spousta ostatních bank bezplatnou linku zrušila už dávno.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jujec 10. 10. 2024 12:58

__Pavel píše:@minarjo:
A jaká je výpovědní lhůta a musí být karta v momentě žádosti o zrušení celá splacená?

Dal jsem výpověď a je tam toto:
V souvislosti s podáním této výpovědi beru na vědomí, že:
(a) účinnost této výpovědi kartového účtu nastane poslední den účetního cyklu, v němž byla výpověď doručena, a zároveň nejpozději k tomuto datu banka zruší všechny platební karty vydané ke kartovému účtu (dále společně jen „karta“), jakož i veškeré služby spojené s kartou či kartovým účtem,
(b) ke dni účinnosti výpovědi banka zesplatní veškeré své peněžité pohledávky ze smlouvy a že zaplatím veškeré své závazky ze smlouvy ve výši a ve lhůtě uvedených ve výpise z kartového účtu, který zašle banka bez zbytečného odkladu po nabytí účinnosti této výpovědi. Pro případ, že ve smlouvě byla sjednána možnost splácení formou inkasa, souhlasím s tím, že banka je oprávněna podle své volby použít k úhradě jakéhokoli mého nesplaceného závazku ze smlouvy prostředky z příslušného inkasního účtu,
(c) v případě, že nedojde k zaplacení veškerých závazků ze smlouvy ve stanovené lhůtě, je banka oprávněna
požadovat úhradu cen či jiných plateb stanovených pro tento případ v ceníku banky,
(d) v případě vzniku nových pohledávek banky z nezaúčtovaných transakcí na kartovém účtu je banka oprávněna
požadovat uhrazení i takto vzniklých pohledávek a že ke zrušení kartového účtu dojde po uhrazení všech
nesplacených pohledávek banky ze smlouvy,
(e) v případě, že nedojde k odevzdání karty bance, nesu odpovědnost za znehodnocení karty nejpozději ke dni
účinnosti této výpovědi, jakož i za případnou škodu vzniklou v důsledku nesplnění této povinnosti.

Myslím, že je to poměrně jasně napsané.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 10. 2024 14:15

Dříve jsem rozděloval banky na skutečné a garářovky právě dle existence či neexistence zelené linky ... :-)
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod honzafr 10. 10. 2024 15:47

honzafr
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 10. 10. 2024 15:47

jujec: K té "výpovědi" - já jsem měl splaceno a dohodnul jsem se a karta byla zrušena ihned. Druhá možnost je výpověď (viz výše).
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 10. 10. 2024 20:18

Přesně, i já to měl jako @drkarel, také jsem ve zprávě bankéři nepoužil slovo "výpověď" (protože to je jednostranný a déle trvající akt, to přece každý ví třeba ze zaměstnání), ale použil jsem formulaci, že kreditku chci jako nepoužívanou a dávno splacenou zrušit, ať mi k tomu připraví dokument k George podpisu. Proto mi také k podpisu dali Dohodu o zrušení (a ta platí ihned) a ne Výpověď, jako to měl @jujec jak sám píše proto, že cíleně výpověď (tedy jeho jednostranný akt vůle) požadoval a tím si to sám zpozdil. Pak se musí logicky čekat na konec výpovědní doby, to je jasné.
Naposledy upravil minarjo dne 11. 10. 2024 10:51, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 10. 10. 2024 20:48

MirekM. píše:Než zmizela to trvalo několik měsíců.

Upřesnění: cca po měsíci a něco, kdy byla zrušená KK exHB Dohodou ... stále vidět s nápisem tuším Uzavřeno, jsem ji převedl do nezobrazovaných produktů a nyní, když jsem četl výše uvedený příspěvek na toto téma jsem se podíval do nezobrazovaných produktů a již mezi nimi není. Ještě nějakou dobu po převedení KK do nezobrazovaných produktů jsem se občas díval, jestli je již odebraná, pak mě to ale přestalo bavit. Tedy nemohu říci přesněji, jak dlouho trvalo odebrání zrušené KK exHB z IB/SB.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 11. 10. 2024 04:20

Já se dohodl 30/7 a dnes tam ještě zobrazovaná jako uzavřaná je, takže bych tipoval 3 měsíce. Jak jsem se bavil s bankéřem při rušení druhé (kdy mi nabídl nějaké 3 varianty zrušení), zobrazuje se proto, aby měl klient ještě nějaký čas pro snadný přístup k informacím o kartě - stažení výpisů apod.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 12. 10. 2024 11:57

Spořitelna má pro všechny svoje standardní kreditky jeden termín vyúčtování? (Myšleno jejich KK, ne exHB.)
A pokud vychází vyúčtování/splatnost na víkend, zkracuje se termín nebo prodlužuje?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 10. 2024 12:40

Má - 10. a pokud vychází na víkend/svátek, furt je 10.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 12. 10. 2024 12:57

Díky
A pokud vychází na víkend splatnost? Posouvá se?
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 10. 2024 14:36

Splatnost se posouvat musí, ale nejsem si úplně jist, že to tak píše banka ve výpisu. Já ty karty splácím hned, takže splatnostmoc nesleduju.
Edit: Díval jsem se na to do výpisů a dny splatnosti spadají i na víkend. Je to 4. nebo 5. nejspíš podle počtu dnů v daném měsíci.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 13. 10. 2024 09:44

Proč by se měla posouvat splatnost, když vychází na víkend? Máme přeci okamžité platby.
kecinzer
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka