Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 10. 2024 09:53

OP jsou (pokud jde o odesílání) používány dominantně, možná i z 99%, fyzickými osobami. Firmy jedoucí na vzájemné fakturace atd. fakt Okamžité platby nepoužívají, mnohé firemní bankovní účty (či účetní software) je ani nemají implementované. Navíc u OP NEJDE o garantovanou bankovní službu, tedy jednoduše nemusí fungovat a lidé o tom vědí (a zde z fóra víme, že to u bank není vzácné). Proto splatnosti faktur atd. jsou typicky v pracovní dny, pro běžné platby.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 13. 10. 2024 09:57

např. ČSOB splatnost neposouvá a to ani na Štědrý den
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 10. 2024 10:13

Tak máme sice OP, ale ty nejsou garantované (jak píše minarjo). Akorát datum splatnosti se na výpise neposouvá (a běžně vystavuji i takové faktury), ale splatnost jako taková ze zákona ano - spadá-li na den pracovního volna či klidu, posouvá se na první následující pracovní den.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 13. 10. 2024 13:49

Kazda banka to ma jinak, napr. splatka uveru v CS je vzdy v prac. den, RB strhava platbu i pres vikend a svatky...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod hyper9 13. 10. 2024 14:03

Snažím se zjistit údaje karty, která je ve výrobě, ale George to neukazuje a na infolince mi taky nepomohli. Asi není šance, co?

V tomhle se banky celkem liší. Třeba mBank mi údaje karty ve výrobě zobrazila bez problému (v app).
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 10. 2024 14:27

Jsi měl požádat o kartu virtuální, už by byla hned - to ČS narozdíl od KB umí už i při založení účtu (myslím plastovou klidně zcela odmítnout a chtít jen virtuální, nebo virtuální si dát jako druhou k plastu).
Naposledy upravil minarjo dne 13. 10. 2024 15:01, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 13. 10. 2024 14:32

Perfektní nápad, díky moc za tip, už mám vytvořenou virtuální kreditku. :tleskani
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 13. 10. 2024 14:34

hyper9 píše:Snažím se zjistit údaje karty, která je ve výrobě, ale George to neukazuje a na infolince mi taky nepomohli. Asi není šance, co?

V tomhle se banky celkem liší. Třeba mBank mi údaje karty ve výrobě zobrazila bez problému (v app).

Dobrý den, i neaktivní kartu, která k vám ještě nedorazila, je možné přes George přidat do virtuální peněženky ve vašem mobilním zařízení a platit pomocí Apple Pay nebo Google Pay - tedy pokud to vaši situaci řeší.
Případně si k účtu můžete vystavit virtuální kartu a na ní si údaje zobrazit.

Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod drkarel 13. 10. 2024 14:34

slavo: Zcela evidentně není, díval jsem se do výpisů KK ČS a padalo to i na víkend. A předpkládám, že se nebavíme o inkasu ("strhává"). Jinak ano, každá banka to má jinak.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 13. 10. 2024 14:39

hyper9 píše:Perfektní nápad, díky moc za tip, už mám vytvořenou virtuální kreditku. :tleskani

Virtuální kreditce říkáš kreditce, kterou sis přidal přes George do Google/Apple Pay? Nebo ti šla vytvořit skutečná virtuální kreditka, jejíž platební údaje si můžeš zobrazit v Georgi? Podobně jako si lze v Georgi vytvořit virtuální debetku (trvalou nebo jednorázovou).
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 10. 2024 15:03

@Miloš:
Virtuální kreditku (když už máš kreditní kartový účet) lze velmi snadno založit v George appce stejně jako debetku, a to v sekci Extra - Karty, kde jsou pro ty co mají běžný i kreditní účet k dispozici virtuální karty hned tří typů (virtuální George karta neboli debetka, jednorázová virtuální karta a pak právě virtuální kreditka).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 13. 10. 2024 15:30

Plastová KK ČS leží v šuplíku a ani ji na rozdíl od virtuální nemám přidánu do g-pay, vše platím jen virtuální KK ČS, plastovou vůbec nepoužívám, nepotřebuji.
Plastovou DK ČS jsem zrušil a mám jen DK ČS virtuální a tu jsem již jednou z bezpečnostních důvodů zrušil a obratem si nechal vystavit zadara novou s jinými údaji, což u plastové by obratem a zadara asi nešlo.
BÚ jsem zakládal přes web a tam možnost BÚ jen s virtuální kartou tehdy nebyla, kdyby byla, založil bych BÚ přímo jen s virtuální kartou bez plastové.

Dotaz na Jiřku: lze zrušit plastová KK ČS a ponechat si jen virtuální KK ČS jako jsem to spáchal u BÚ?
Naposledy upravil MirekM. dne 13. 10. 2024 15:34, celkově upraveno 1
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 13. 10. 2024 15:31

@minarjo: Díky za info, já to hledal v jiné části George :-) K běžnému účtu mám totiž vytvořenou virtuální debetku a možnost vytvoření dalších mi to nabízí přímo u účtu, v záložce Funkce v sekci Virtuální karty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 13. 10. 2024 15:42

Chápu, Miloši :). Také nevím, proč tu sekci Extra takto v George nazvali, donedávna nesla název Obchod či tak nějak. Ten více evokoval bankovní eShop, kde lze kromě založení nových produktů banky rovněž rozšířit ty stávající.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 13. 10. 2024 16:38

Milos: Ano, mám skutečnou virtuální kartu. Tokenizovanou kartu bych si nedovolil nazvat virtuální. Ale chápu, že někdo může mít s pojmenováním problém. Když se volá na infolinku ČS a člověk řekne "kreditní karta", automat odpoví "opravdu máte na mysli úvěrovou kartu"? :-)

Tenhle týden jsem si zakládal novou kreditku. Popravdě, už mě nebavilo, že ex-HB má horší parametry. George majitelům ex-HB kreditek vůbec nenabízí možnost požádat o novou kreditku. Na pobočku se mi nechtělo, tak jsem musel zvolit telefonické sjednání. Tenhle způsob není můj oblíbený: sjednávám něco, nad čím nemám vizuální kontrolu při zadávání hodnot. Ale Česká spořitelna nedává jinou možnost.

Co se mi naopak hodně líbílo: ex-HB kreditku mi na mojí žádost zrušili okamžitě. :tleskani
hyper9
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka