Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod b.balak 13. 10. 2024 22:04

Ani pro sebe jsem si nemohl druhou debetní kartu objednat on-line, musel jsem na pobočku...
b.balak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod aaaa 14. 10. 2024 03:10

MirekM. píše:aaaa: nepsals v minulosti něco jako, že není trestné používat cizí platební prostředky se souhlasem majitele?

Trestni zakonik to za protipravni nepovazuje, takze to neni trestne. Je to jen poruseni smlouvy s bankou.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod aaaa 14. 10. 2024 03:12

Jak se da zvysit limit na QR vyber hotovosti z bankomatu? Mam tam limit jen 30000 Kc.

Obrázek
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod libol 14. 10. 2024 06:07

fc70 píše:Spory, kdy někdo v rodině zaplatí kartou někoho jiného, jsou poměrně běžné, takže je v zájmu banky mít pořádek v tom, kdo má kterou kartu. A pak ještě AML / KYC, když si disponent nechá vydat kartu na svou adresu a cizí jméno, tak to *****í.

Jen pro pořádek, kdyby někdo další uvažoval o disponenství, pro rodiče.
Libovolně disponovat s jeho účtem můžeš, příchozí, odchozí platby. Můžeš si objednat k JEHO účtu, SVOU kartu - z klediska AML/KYC bezproblémové.
Ale pokud bys chtěl jemu k JEHO účtu, na JEHO adresu objednat kartu s JEHO ménem - tak to *****í AML/KYC.
Hlásím, že rozumím.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 10. 2024 09:27

aaaa píše:
MirekM. píše:aaaa: nepsals v minulosti něco jako, že není trestné používat cizí platební prostředky se souhlasem majitele?

Trestni zakonik to za protipravni nepovazuje, takze to neni trestne. Je to jen poruseni smlouvy s bankou.

Asi jak s kterou bankou. Drive nam umoznila RB pres infolinku po overeni obou osob pridat mamincinu kartu (85+), abychom nemuseli preuctovavat nakupy pro ni. V posledni dobe jiz tento krok neumoznuji. Vysla nam vstric ale Moneta ...
PS: v obou bankach jsme byli vsichni tri klienti, k mamincinym uctum ja ani manzelka nejsme/nebyli jsme disponenti.
Naposledy upravil MirekM. dne 14. 10. 2024 13:59, celkově upraveno 1
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod obbr 14. 10. 2024 12:34

Výtah z nových VOP:

V případě, že svoji Bankovní IDentitu nepoužijete po dobu 14 měsíců, banka ji zruší.

Zrušením identity ztratí klient přístup do elektronického bankovnictví, účet pak může obsluhovat jen přes pobočku nebo bankomat.

To jako vážně, když nebudu používat Bankovní identitu, tak budu pak odkázán jen na bankomat a pobočku?
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 14. 10. 2024 12:40

Dobrý den, bankovní identitu (BI) u nás v České spořitelně využijete vždy, když se přihlásíte do bankovnictví George, tedy ji zrušíme jen takovému klientovi, který se do George déle než rok nepřihlásil, resp. takovému klientovi včas pošleme upozornění, že může dojít ke zrušení jeho BI, pokud se v určené lhůtě nepřihlásí do George.
Toto považujeme za logický krok, jelikož klient, který BI, tedy George a potažmo služby České spořitelny nevyužívá, naši BI nepotřebuje. Takový klient pravděpodobně používá BI některé z jiných bank.

Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod obbr 14. 10. 2024 13:29

Děkuji Jiřko za rychlou reakci.

Z toho mi tedy vyplývá, že jako klient ČS nemám možnost bankovní identitu u vás deaktivovat, pokud mám zájem obsluhovat účet přes internetové bankovnictví/aplikaci. Je to tak?

Jsem zvyklý od ostatních bank, kde si mohu bankovní identitu deaktivovat bez ohledu na funkčnost přihlašování do IB/SB.

Neuvažujete také o rozdělení, aby si klient sám zvolil, jestli chce mít u ČS bankovní identitu aktivovanou nebo nikoliv? Takto "vynucený" postup se mi moc nelíbí.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 14. 10. 2024 13:38

Bankovní IDentita ČS je neoddělitelně spojená s Georgem, změna nám nedává smysl.
Pokud si nepřejete BI ČS využívat pro třetí strany, můžete ve webové verzi deaktivovat Souhlas s používáním Bankovní IDentity ČS pro službu Bank iD.
(Nastavení/Správa třetích stran/Vstoupit/Pokračovat/Odebrat souhlas)

Jiřka, ČS
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 10. 2024 14:02

Jiřka: lze zrušit plastová KK ČS a ponechat si jen virtuální KK ČS?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod obbr 14. 10. 2024 14:27

Jiřka: super, to je ono, co jsem hledal. Akorát jsem to hledal v SB. Děkuji.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 14. 10. 2024 14:58

MirekM. píše:Jiřka: lze zrušit plastová KK ČS a ponechat si jen virtuální KK ČS?

Dobrý den, ano, plastovou kreditku vám na požádání můžeme zrušit.

Jiřka, ČS
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod fc70 14. 10. 2024 16:26

libol píše:
fc70 píše:A pak ještě AML / KYC, když si disponent nechá vydat kartu na svou adresu a cizí jméno, tak to *****í.

Ale pokud bys chtěl jemu k JEHO účtu, na JEHO adresu objednat kartu s JEHO ménem - tak to *****í AML/KYC.
Hlásím, že rozumím.
Stereotypní příklad tohoto druhu problému je, že někdo dá bezdomovci pár stovek za to, že si otevře účet a dá někomu jinému plný přístup. Pak bude ten anonym s přístupem k účtu bude samozřejmě co nejvíc věcí chtít dělat sám, bez účasti toho bezdomovce, takže takové jednání za jiného – obzvlášť, když ještě rozšiřuje možnost prováděných akcí – banka musí nějak zkoumat.

Adresy bezdomovců jsou… všelijaké.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod Prcek 15. 10. 2024 13:50

Stalo se někomu, že se mu v Georgi objevil nový osobní bankéř z jiného města? 7. 10. 2024 mi přišel mail, že mám novou osobní bankéřku. Nechápu ale, proč je osobní bankéřka z Prostějova, když mám trvalé bydliště v Brně. Přece když si sjednám schůzku, tak nepojedu do Prostějova, ne?

Schůzku si sjednávat nechci, jde mi o princip. Logicky bych očekával, že budu mít za osobního bankéře někoho z Brna.

Jde o chybu? Setkal jste se s tím někdo?
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 15. 10. 2024 13:56

A neřešil jsi třeba někdy něco osobně na pobočce ČS v Prostějově?
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka