Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Prcek 15. 10. 2024 14:34

Právě že ne.

-- 15. 10. 2024 15:39 --

Ale už se mi stalo, že mi ČS změnila "domovskou pobočku" a přidělila bankéře z mého rodného města. Přestože jsem tam na pobočce nikdy nebyl, říkal jsem si, že mě možná zaměnili s tátou, který má stejné jméno. Ale teď když se jedná o Prostějov, ve kterém jsem tedy kdysi byl na víkend, ale v té době jsem ještě ani neměl účet u ČS, tak mi to přijde podezřelé :-).
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 10. 2024 14:45

Není to p. Vojtěch Dluhoš? Ten je tedy sice z Ostravy, ale v Georgi je uveden jako Prostějov, protože tam zřemě mají centrálu on-line bankéřů. Měl jsem s ním tu čest a je OK. Je to on-line bankéř.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 10. 2024 15:36

Zkusil jsem teď dobít Revolut pomocí platebního odkazu. Šlo 100% o internetovou platbu s ručním zadáním údajů kreditní karty. Ale v mobilní aplikaci se mi po zaúčtování zobrazuje symbol bezkontaktní platby. Buď tedy je v Georgi na telefonu chyba, anebo Česká spořitelna tu platbu nepovažuje za internetovou? U ostatních internetových plateb se to zobrazuje správně, bez toho symbolu. Jsem trochu zmatený.
Přílohy
revolut.jpg
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod slavo963 15. 10. 2024 15:40

Ze by to zarizli a kaprici nebudou?
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 15. 10. 2024 15:59

Revolut dobíjím pravidelně každý měsíc přímo z appky Revolut pomocí GooglePay a ten symbol bezkontaktní mobilní platby se mi v appce George zobrazuje pravidelně taky. Též se mi zobrazuje u Qerko plateb v restauracích, což jsou také čistě internetové platby. Nicméně na přiznání cashbacku to nemá žádný vliv ;-)
Naposledy upravil Milos dne 15. 10. 2024 16:02, celkově upraveno 1
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 10. 2024 16:01

Díky moc, Miloši. :tleskani
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod petrmegac 15. 10. 2024 16:09

Nějak jsem se domníval, že symbol znamená MO/TO platbu, zobrazuje se mi i u online plateb na ČEZ online a nemusím tuto platbu potvrzovat v George.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Prcek 15. 10. 2024 16:59

drkarel píše:Není to p. Vojtěch Dluhoš? Ten je tedy sice z Ostravy, ale v Georgi je uveden jako Prostějov, protože tam zřemě mají centrálu on-line bankéřů. Měl jsem s ním tu čest a je OK. Je to on-line bankéř.

Je to jiná osoba, ale informace o centrále online bankéřů v Prostějově by to možná vysvětlovala. Každopádně to nevysvětluje, jak si s takovým člověkem dáte schůzku (v Georgi je na to přímo tlačítko "domluvit schůzku").
Nachystejte uzenáče, na snídani jsem zpátky...
Prcek
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Lenka_2 15. 10. 2024 17:10

Prcek píše:Ale už se mi stalo, že mi ČS změnila "domovskou pobočku" a přidělila bankéře z mého rodného města. Přestože jsem tam na pobočce nikdy nebyl, říkal jsem si, že mě možná zaměnili s tátou, který má stejné jméno.

Mně v posledním měsíci taky změnili domovskou pobočku, ale ta nová by trvalému bydlišti odpovídala, i když mě tam nikdy neviděli. Moje předchozí domovská pobočka byla v Praze. Zdá se, že mají pražské pobočky přetížené, tak každému, kdo by mohl mít vztah k nějakému jinému městu, se snaží vnutit nějakou mimopražskou pobočku.
Lenka_2
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 10. 2024 17:28

@hyper9:
To co ukazuješ na snímku je symbol platebního tokenu, tedy indikace, že nebyla k platbě použita přímo fyzická plastová karta, ale její odvozený token - typicky u plateb Google pay, či různých net platebních bran s uložením údajů z karty, jako to dělá i Revolut, Qerko, ČEZ atd., jak píšou ostatní. S tím zda byla platba fyzická na terminálu či netová nemá tento symbol nic společného.

Já třeba na všechny net platby, kde to lze, používám Google pay, takže si údaje karty vždy můj Chrome prohlížeč či příslušná appka (i Revolut) načte z účtu Google a nemusím je zadávat, jen platbu potvrdím v mobilní appce. U ČS kreditky tak vidím tebou ukázaný symbol mobilu/tokenu u všech net plateb a u všech je vždy odměna v pohodě připsána.
Naposledy upravil minarjo dne 15. 10. 2024 17:44, celkově upraveno 1
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod jasno1 15. 10. 2024 17:39

Prcek píše:Je to jiná osoba, ale informace o centrále online bankéřů v Prostějově by to možná vysvětlovala. Každopádně to nevysvětluje, jak si s takovým člověkem dáte schůzku (v Georgi je na to přímo tlačítko "domluvit schůzku").

Po stisku tlačítka Domluvit schůzku si můžeš vybrat jakoukoli pobočku.
jasno1
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod drkarel 15. 10. 2024 17:44

Prcek píše:
drkarel píše:Není to p. Vojtěch Dluhoš? Ten je tedy sice z Ostravy, ale v Georgi je uveden jako Prostějov, protože tam zřemě mají centrálu on-line bankéřů. Měl jsem s ním tu čest a je OK. Je to on-line bankéř.

Je to jiná osoba, ale informace o centrále online bankéřů v Prostějově by to možná vysvětlovala. Každopádně to nevysvětluje, jak si s takovým člověkem dáte schůzku (v Georgi je na to přímo tlačítko "domluvit schůzku").

Jo, přesně to je ono, to tlačítko. Nebo mu napsat zprávu. Já s ním telefonoval (taky jsem se zjevil, co mi to tam skočilo), ale dá se i on-line schůzka. Za mě lepší než schůzka na pobočce, ppokud tak lze vyřídit vše.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 15. 10. 2024 18:47

minarjo: Já moc děkuju, zase jsem chytřejší. U té zmíněné platby to bude tím, že jsem platil virtuální kartou.

Nevíte náhodou někdo, jaký typ platby vznikne, pokud použiju Apple Pay přímo v iPhone?
Tohle placení je integrované do operačního systému telefonu.

př. pustím aplikaci Revolut - přidat peníze, 300 Kč - kliknu na černé tlačítko Apple Pay - spustí se mi vestavěná aplikace v telefonu - dvojím stisknutím postranního tlačítka zaplatím

Je to internetová platba?
Nebo standardní platba přes tokenizovanou kartu?
Vlastně nevím, když se tam nikde neotevírá žádná webová stránka a jede to přes Apple aplikaci.
Dík!
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 15. 10. 2024 19:05

Ano, je to internetová platba pomocí tokenizované/virtuální karty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 15. 10. 2024 20:54

Vždyť jsem psal výše, že appku Revolut dobíjím přímo přes Google pay, podobně jiné appky kde to lze použít (třeba Qerko, Slevomat), nebo v Chrome prohlížeči mobilu u eShop objednávek, což je nicméně také appka :). U Androidu to je stejně "integrované" do OS i bez použití prohlížeče (pokud to appka umí) jako u Apple. Nicméně to nic nemění na tom, že je to platba internetová, protože žádný fyzický platební terminál, ke kterému bys fyzicky token karty či kartu samotnou přiložil, k ní použitý nebyl, tak to je přece logicky jasné, že platba není fyzická, ale netová :).
minarjo
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka