Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod bubocz 3. 1. 2025 22:29

retron píše:i u hypo, ostatně jako u všeho funguje podstřelování konkurečních nabídek, takže obejít min. 3 a tu nejlepší předložit ČS, minimálně by to měli dorovnat. Myslet si, že sami nabídnou něco zajímavého je naivní.

Řešil jsem to o prázdninách na hypotéku 4,5 Mio, ale žádné velké podstřelování ze strany velkých bank jsem neviděl. A bankéřka z Erste Premiér mi rovnou řekla, že spořitelna levné hypotéky nemá a bylo vymalováno. Ale přeju více štěstí, než jsem měl já...
bubocz
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 4. 1. 2025 11:27

To je od ni ale hezke, ze to rekla popravde a narovinu.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod technikus 4. 1. 2025 17:10

Otázkou je, zda je potřeba i něco obcházet osobně, když od stolu vidím jasnou nabídku a procenta kdejaké banky.
Možná že mají i nějaké podpultovky, ale už z těch webovek je jasné, že taková ČS má vyšší úrok hypo (i pro refinancování). Tak neočekávám nějaké zázraky, až dorazí ta jejich nabídka.
V rukávu mám zatím Monetu, pokud jsem někde nepřehlídl něco zajímavějšího.
Předpokládám, že za tu dobu - do půl roku se úroky bohužel nijak zásadně u hypoték nepohnou.
Aktuálně jsou úroky na spořicích účtech nižší jak úrok hypoték. Přijde vhod tak něco vložit do hypotéky a zkrátit si dobu/zpříjemnit splátku? I když teda hypo je na delší dobu, spořáky lítaj v průběhu roku nahoru a dolu...
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 1. 2025 19:20

Spořitelna má opět máslo na hlavě, aktivovala v georgovi všechna stará disponibilní práva která byla někdy v historii k účtu vedena. Takže se třeba rodičům najednou objeví v aplikaci i účty jejich dávno dospělých dětí se kterýma můžou manipulovat jen z důvodu že jim před lety pomohli účet založit jako zákonný zástupce. Dnes o tom byla reportáž i v TV Prima.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod peter23p 4. 1. 2025 22:08

Je zvláštní že spořitelna tam u dětských neměla ten obvyklí bod u jiných bank a to ten že dovršením 18let se všechna práva zákonného zástupce automaticky ruší. A nebo ji tam měla a teď po změně podmínek když jim to nevyšlo jak mělo tak tvrdí že je to tak v pořádku a že to tak mělo být.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 4. 1. 2025 23:12

technikus píše:... Aktuálně jsou úroky na spořicích účtech nižší jak úrok hypoték...

To jsou vždy.
GeneHawkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 1. 2025 07:07

Je smesne, jak se pani rozciluje, ze byvaly manzel mel najednou nahled na jeji transakce a mohl provadet transakce, kdyz to same mohl udelat i predtim na pobocce jako disponent.
:D
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 1. 2025 07:39

Mohl, ale už je to o dost složitější (musí na pobočku, může se cítit trapně ...). Pro mě to uvedli do stavu, který mi přijde logický - dám někomu disponentská práva, tak to chci udělat sice dnes především pro IB/SB, ale i pro pobočku. Nikdy jsem moc nechápal oddělené disponenství pro IB/SB a pobočku. Paní především měla ty práva zrušit, když se rozvedla. Sice chápu, že člověk má tendenci věci odkládat, ale rozvod je rozvod.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 5. 1. 2025 09:49

peter23p píše:Spořitelna má opět máslo na hlavě, aktivovala v georgovi všechna stará disponibilní práva která byla někdy v historii k účtu vedena. Takže se třeba rodičům najednou objeví v aplikaci i účty jejich dávno dospělých dětí se kterýma můžou manipulovat jen z důvodu že jim před lety pomohli účet založit jako zákonný zástupce. Dnes o tom byla reportáž i v TV Prima.

Dobrý den, přesně, jak se píše v článku, na který směruje odkaz od @technikus, jsme klienty na změnu týkající se disponentů upozorňovali opakovaně.
Historicky jsme klientům nabízeli, že mohou svému disponentovi udělit právo obsluhy účtu skrze pobočky, nebo skrze internetové a mobilní bankovnictví (dříve SERVIS 24, dnes George), případně pro oba kanály.
Už několik let převádíme klienty z těchto starých disponentských modelů na nový, tzv. vícekanálový model, který disponentovi umožňuje obsluhu účtu nejen na pobočce, ale i v Georgi, a to bez možnosti tyto dva kanály oddělit. Nyní jsme, po předchozích opakovaných avízech, provedli hromadnou migraci starých oprávnění na nová.
Majiteli účtu stále zůstává možnost pro obsluhu účtu nastavit disponentovi pouze pasivní práva (náhled na zůstatek a transakční historii), nebo aktivní práva (platby, platební karty).
Všem klientům, kteří měli u svých disponentů nastavený starší model oprávnění (zvlášť právo pro obsluhu účtu na pobočce a zvlášť pro George), jsme v prosinci zasílali ještě push notifikaci do George (nebo e-mail, pokud klient nemá mobilního George), aby nezapomněli zkontrolovat a případně přenastavit dispoziční práva svým disponentům.
Navzdory našim snahám si bohužel někteří klienti naše opakované zprávy nebo e-maily nepřečetli a jejich účty tak byly zpřístupněny disponentům, na které majitelé účtu patrně zapomněli.

Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod eetk 5. 1. 2025 11:07

Podle toho článku to vypadá, že jde disponent přes IB i zrušit, což tedy beru jako plus, pokud to je pravda. Možná jde přes IB i založit?
eetk
osobne

Odeslat příspěvekod peter23p 5. 1. 2025 11:13

Pro Jirku, ve všech normálních bankách se práva automaticky ruší po dosažení zletilosti dítěte při preklopeni účtu na plnohodnotný účet dospělého. Proč je to u vás jinak?
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 1. 2025 11:22

osobne: Obávám se, že založit v IB jde jen v případě, že potenciální disponent je klientem ČS.
peter23p: Nemáš pravdu, mnohde jsme to museli rušit aktivně. Psát kde, nemá cenu, protože pak mi vysvětlíš, že jsi psal jednoznačný termín "normálních". :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 5. 1. 2025 11:32

eetk píše:Podle toho článku to vypadá, že jde disponent přes IB i zrušit, což tedy beru jako plus, pokud to je pravda. Možná jde přes IB i založit?

Dobrý den, disponenta je možné přidat přes webového George, ale jen v případě, že už figuruje jako disponent na jiném klientově produktu.
Pokud disponent zatím nemá ke klientovým účtům žádný přístup, je možné ho přidat pouze na pobočce.

Jiřka, ČS

-- 5. 1. 2025 11:37 --

peter23p píše:Pro Jirku, ve všech normálních bankách se práva automaticky ruší po dosažení zletilosti dítěte při preklopeni účtu na plnohodnotný účet dospělého. Proč je to u vás jinak?

Dobrý den, už dítě ve věku 15 let může rozhodnout, zda omezí dispoziční právo svému zákonnému zástupci a zruší mu právo platby.
Jelikož už dítě ve věku 15 let může upravovat dispoziční práva, je na jeho rozhodnutí, zda svému rodiči ponechá dispoziční právo i po dovršení 18 let.

Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod mate59 5. 1. 2025 11:42

Lidi emaily,zprávy,změny podmínek a pod.často vůbec nečtou, ale pak se diví a nadávají na banku.
mate59
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka