Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 1. 2025 11:47

To je určitě pravda, ale vinu za to nesou i samy banky a jiné společnosti. V té záplavě e-mailů (např. u FIO banky) a/nebo obchodních sdělení některé zprávy prostě zapadnou. Já se snažím zprávy nějak prolétnout, ale naprosto chápu, že něco unikne a že někdo už tu chuť/vůli nemá.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 12:11

Pochopil bych, že člověk přehlédne jeden e-mail, jedno avízo. Ale pokud Jiřka psala o "předchozích opakovaných avízech", tak bych vinu za vzniklou situaci úplně neházel na ČS, ale spíš na příslušné klienty :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod glock69 5. 1. 2025 13:15

V Česku klient nikdy za nic nemůže, vše špatně udělali druzí...
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 5. 1. 2025 14:44

drkarel píše:osobne: Obávám se, že založit v IB jde jen v případě, že potenciální disponent je klientem ČS.
peter23p: Nemáš pravdu, mnohde jsme to museli rušit aktivně. Psát kde, nemá cenu, protože pak mi vysvětlíš, že jsi psal jednoznačný termín "normálních". :D

Napr. v CSOB se dispozice po dovrseni 18r. rusi automaticky. Bych prepokladal, ze to bude ve vsech bankach jako norma.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 5. 1. 2025 15:02

Podle toho, co uvedl @drkarel a @Jiřka, tak každá banka to má nastavené jinak a norma to tedy není. Jinak mohu uvést z vlastní zkušenosti, že mBank taky patří k těm bankám, které při dosažení věku 15 a 18 let automaticky ruší dosavadní dispoziční práva.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod drkarel 5. 1. 2025 16:17

slvao963: Předpokládat můžeš, ale neplatí to. Už si to přesně nepamatuji, ale v Creditas jsme museli dispoziční práva rušit, v Monetě ho mám doteď, jinde dětské/mládežnické účty nepřežily. Je možné, že teď je to už jinak, u obou bank se dost věcí měnilo.
Milos: Já rozhodně neházím chybu na ČS, jen to chápu. ČS to měla těžké, takto některé klienty přivedla do složité situace (ale opět je to vina klientů, po rozvodu měli ty práva zrušit), ale kdyby postupovala opačně (nepotvrzená dispoziční práva zrušila) poškodila by asi klientů více, resp. by to dost možná nešlo udělat právně čistě. A dovedu si i představit, že u některých účtů byla dispoziční práva ještě z doby, kdy IB vůbec nebylo.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod oGGy (novy) 5. 1. 2025 18:38

Milos píše:Pochopil bych, že člověk přehlédne jeden e-mail, jedno avízo. Ale pokud Jiřka psala o "předchozích opakovaných avízech", tak bych vinu za vzniklou situaci úplně neházel na ČS, ale spíš na příslušné klienty :nenapadne

Přišlo akorát jedno oznámení v aplikaci George 14.11.2024, takže ať si Jirka tu pohádku o opakovaných avízech a e-mailech nechá. Já ani nevěděl, že něco takového mám (pozůstatek z dětského účtu), takže jsem to nijak neřešil. Nechápu proč například nedali v appce dotaz typu - osoba xxx má disponenská práva - chcete je umožnit disponentovi v aplikaci George? Ano/Ne a bylo by....
oGGy (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 5. 1. 2025 18:52

oGGy (novy) píše:Nechápu proč...

Máš to vysvětlené v jednom z předchozích příspěvků:
"Už několik let převádíme klienty z těchto starých disponentských modelů na nový, tzv. vícekanálový model, který disponentovi umožňuje obsluhu účtu nejen na pobočce, ale i v Georgi, a to bez možnosti tyto dva kanály oddělit."

Nečetli a rozmrazili? Nebo co na tom nechápeš?
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod oGGy (novy) 5. 1. 2025 20:05

To nijak nevylučuje možnost tohle řešit dotazem v georgi. Nebo třeba telefonicky, když nemají mi problém mi volat skrze nabídku hypotéky, osobní schůzky k projednání financí apod.
oGGy (novy)
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod fijosh 5. 1. 2025 20:56

Teď jsem tě ztratil - napsal jsi, že jsi oznámení o této změně v Georgi dostal. Tedy informaci jsi zjevně dostal a zaregistroval, a sám se rozhodl to neřešit.
Jakej další dotaz/podnět bys ještě potřeboval aby ses dokopal k tomu to řešit? (pokud teda rozhodnutí to neřešit bylo úmyslné ve smyslu "takhle mi to nevadí, takhle to chci")
A kolik by jich mělo být, abys byl spokojenej? Jedna, dvě notifikace v appce, pak dva nebo tři personalizované emaily a telefonátek na závěr? Nebo ještě osobní poslíček s doručeným psaním? :mrgreen:

Dle popisu od Jiřky tenhle proces běžel už několik let, a tohle byla prostě jen poslední fáze, kdy se to přeplo na nový model všem zbývajícím klientům, kteří to celou tu dobu ignorovali a sami nevyvinuli žádnou aktivitu.

Osobně sice nevím, jak konkrétně tyhle notifikace/emaily vypadaly, ale když vezmu obecně situaci, že mě banka (nebo jakákoliv jiná instituce) informuje o nějaké důležité změně, já tu zprávu dostanu, přečtu si ji a rozhodnu se to neřešit, tak si pak nemůžu stěžovat na nikoho jinýho než na sebe, když jsem se na to sám vys*al...
fijosh
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 6. 1. 2025 13:12

Jak rychle probíhají převody peněz z KK zadané přes bankomat ČS, pokud se jedná o převod do jiné banky než ČS? Jedná se o okamžité platby nebo standardní platby? Do kolika hodin se případně musí takový převod provést, aby peníze dorazily do cílové banky v režimu D+0?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod TnT2 6. 1. 2025 13:54

Co jsem zkoušel, tak převod zadaný dopoledne dorazil do jiné banky týž den jako standardní platba, takže min. do 12:00 jako D+0.
Curve karta promo kód na £5: RG7YB | Bondster promo kód: 0539 | Mintos kód: 21GMHB | Portu na 3 měsíce zdarma? Stačí SZ.
TnT2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Schwarzie 6. 1. 2025 14:08

Je to urocene? Predpokladam ze ne, kdyz to chce Milos zkouset :-)
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 6. 1. 2025 14:58

Výběry ani převody pomocí bankomatu u kreditek ČS ani exHB nejsou úročené.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 6. 1. 2025 17:24

Vyzkousi nekdo tento mesic, kdyz zacaly platit nove podminky pro exHB KK, jestli platby na revolut budou stacit a budou se pocitat do povinneho obratu k odpusteni mesicniho poplatku?
slavo963
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka