Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 6. 1. 2025 17:36

Dobití Revolutu se počítá do povinného obratu u klasické kreditky ČS, takže se určitě bude počítat i do povinného obratu u exHB kreditky. Navíc ČS nikde neuvádí, že by se na určité platby vztahovaly nějaké výjimky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ilja2001 6. 1. 2025 18:13

A nevis, zda vyber nebo prevod v bankomatu se pocita do povinneho obratu?
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 6. 1. 2025 18:46

To nevím, ale osobně si myslím, že tyto transakce se nepočítají do povinného obratu 3000Kč.

Je škoda, že u exHB kreditky zatím v IB chybí funkce "Informace ke kartě" -> "Poplatky". Tato funkce je u klasické kreditky ČS a zobrazuje, jak je na tom klient s plněním obratu.
Přílohy
CS-KK-poplatky.gif
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod ilja2001 6. 1. 2025 19:16

Asi nezbude nez to vyzkouset. Kdyz on ten obrat je v ceniku definovan tak nejak vagne jako "utrata".
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod dr._lukas 6. 1. 2025 20:48

technikus píše:Přišel mi nemilý ale očekávaný e-mail,
...u Vaší hypotéky číslo ... bude za půl roku končit fixace úrokové sazby.
V březnu Vám do George pošleme oznámení o nové úrokové sazbě...

Co tak očekávat?
Překvapí, eventuálně kývnou na nabídku např. konkurence (zajímavě se jeví např. Moneta)?
Když vidím, že aktuálně má ČS spíš vyšší hodnoty než konkurence...

Moneta 4,39% 3 až 5 let
ČS 4,89% 3-5 let
Raiffeisen 4,79% 3 až 5 let
mBank 3 roky 4,99%
Unicredit 3 roky 4,59%
KB 3 roky 4,79%
ČSOB ?let 4,89%
AirBank 4,69% 3 roky

Já řešil v létě hypotéku novou, nakonec jsem nemovitost nekoupil, ale navštívil jsem i ČS a při řešení úrokové sazby nechtěli na nabídku od Monety slyšet, že berou je to co nabídne ČSOB nebo Komerčka. Už tenkrát to byl rozdíl zhruba 0,75%. A koukám, že od srpna nešla Spořitelna, ale ani ostatní o nic moc dolů.
dr._lukas
Inventář

Odeslat příspěvekod kecinzer 7. 1. 2025 12:29

Milos píše:Jak rychle probíhají převody peněz z KK zadané přes bankomat ČS, pokud se jedná o převod do jiné banky než ČS? Jedná se o okamžité platby nebo standardní platby? Do kolika hodin se případně musí takový převod provést, aby peníze dorazily do cílové banky v režimu D+0?

Já vždy posílám na BÚ u ČS a mám to tam okamžitě. Následně posílám dále jako OP. Nemusím se na nic spoléhat.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 7. 1. 2025 12:33

Že je převod peněz z KK na účet v ČS okamžitý, to vím. Já jen při tom převodu chtěl účet v ČS vynechat ;-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 7. 1. 2025 12:49

dr._lukas píše:Já řešil v létě hypotéku novou, nakonec jsem nemovitost nekoupil, ale navštívil jsem i ČS a při řešení úrokové sazby nechtěli na nabídku od Monety slyšet, že berou je to co nabídne ČSOB nebo Komerčka. Už tenkrát to byl rozdíl zhruba 0,75%. A koukám, že od srpna nešla Spořitelna, ale ani ostatní o nic moc dolů.

No, pokud nepřijdou s něčím zajímavým, tak asi bye bye a Moneta zatím nevypadá špatně s ohledem na aktuální dobu.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod hyper9 7. 1. 2025 12:58

Já to posílám rovnou na cílový účet, nechce se mi zapojovat více účtů. Odchází to jako standardní platba. Chci mít záruku D+0, proto chodím do bankomatu dopoledne. Očekávám, že mezní čas pro D+0 bude stejný jako u všech standardních plateb do jiné banky.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Schwarzie 7. 1. 2025 14:09

A cena na exHB kk je za tento prevod 50, jak jsem nasel v ceniku?
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ilja2001 7. 1. 2025 15:12

Presne tak.
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karel304 8. 1. 2025 13:00

Máte taky někdo problémy v george? Napřed zmizely všechny zadané budoucí platby (mobilní aplikace), teď už se nejde přihlásit vůbec (IB).
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod karel304 11. 1. 2025 18:40

Vyřešeno přes infolinku, když se podepíše celý balík příkazů najednou (šlo u účet společenstva vlastníků který vyžaduje ještě druhé podepsání), tak v george na rozdíl od jednotlivě potvrzených příkazů není vidět žádné upozornění ani avízo. Je nutné balík najít hluboko v menu, pro IB:
1) na hlavní stránce nahoře kliknout na Vaše produkty
2) objeví se okno kde kliknout na Zadané platby (i tam stále tvrdí že tu žádné nejsou)
3) tam dole kliknout na Dávky platebních přikazů a dobře utajený balík se zjeví
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hyper9 13. 1. 2025 14:01

Milos píše:Jak rychle probíhají převody peněz z KK zadané přes bankomat ČS, pokud se jedná o převod do jiné banky než ČS? Jedná se o okamžité platby nebo standardní platby? Do kolika hodin se případně musí takový převod provést, aby peníze dorazily do cílové banky v režimu D+0?

Dnešní pokus. Normálně chodím do bankomatu dopoledne, ale kvůli zablokované platbě v RB jsem to zvládnul až později. Nakonec jsem rád, že jsem si mohl otestovat i odpolední odeslání. :-)

13:00 zadán příkaz k úhradě z kreditky v bankomatu
13:52 peníze dorazily do Partners banky
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod mojmax 14. 1. 2025 10:11

Zdravím a mám rychlý dotaz - pro vklad hotovosti do vkladomatu ČS je nutno mít fyzickou kartu nebo stačí mít kartu v Google Peněžence?
mojmax
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka