Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod technikus 14. 1. 2025 10:14

Vkládal jsem s mobilem.
Snad jen vklad na sdílených bankomatech/vkladomatech je potřeba mít dočasně fyzickou kartu. Ale to by se mělo snad letošní rok zpříjemnit.
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 14. 1. 2025 10:40

Potvrzuji, vklad u vkladomatů ČS lze provést bez plastové karty.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod mojmax 14. 1. 2025 10:41

Díky moc, potěšil jsi mě. Vím totiž, že pokud chci např. přes účet u Airbank vkládat do sdílených bankomatů např. Komerčky, musím mít fyzickou kartu.
mojmax
Diskutér

Odeslat příspěvekod octaviampi 14. 1. 2025 10:42

Milosi, ted to nemyslim ve zlem, ale nejses nejakym produktem umele inteligence? Mnozstvi znalosti, odpovedi, to je neuveritelne.
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod hyper9 14. 1. 2025 10:46

Miloš je skvělej. Je vidět, že tím žije a hlavně ho to baví.

Jenom malá zkušenost ze včerejška: nejdřív jsem v bankomatu pípnul telefonem a vůbec se mi nezobrazila možnost převodu peněz z kreditky ven na účet. Tato funkce se nabízí jen s fyzickou kartou.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 14. 1. 2025 11:10

Nejsem AI, jsem z masa a kostí. A skutečně mě finance a toto fórum baví ;-)

K převodu peněz z KK na účet, zadávaného přes bankomat, je opravdu potřeba plastová karta, jen mobil k tomu nestačí. Už se o tom zde několikrát psalo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 14. 1. 2025 11:21

Potvrzuji, u piva ve Zlíně se mnou seděl fyzický Miloš, nikoliv AI. A jestli jsem si to dobře zapamatoval, není pracovníkem banky ani nějaké poradenské firmy v oblasti finací. O to více smekám klobouk. Snad jsem moc neporušil GDPR. :-)
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod hyper9 14. 1. 2025 11:47

Milos píše:Už se o tom zde několikrát psalo.

To je naprosto v pořádku, osobní zkušenost je totiž naprosto nenahraditelná.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 14. 1. 2025 12:44

Milos píše:Nejsem AI, jsem z masa a kostí. A skutečně mě finance a toto fórum baví ;-)

K převodu peněz z KK na účet, zadávaného přes bankomat, je opravdu potřeba plastová karta, jen mobil k tomu nestačí. Už se o tom zde několikrát psalo.

Taky by tuhle nutnost už mohli vyřešit, aby s sebou člověk netahal plast.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 15. 1. 2025 23:41

ČS od 17.1. snižuje úrokovou sazbu ze 4,3% na 4,05%.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod JoKaHo 17. 1. 2025 07:32

Děkuji za info. Web ani aplikaci nemají zatím aktualizovanou, ale nové PDF o marketingové akci vystavili. Škoda, že sama ČS o téhle změně nedá aktivně vědět. Nepřišla mi žádná notifikace, e-mail, nic.
JoKaHo
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 17. 1. 2025 11:33

Teď už mají úrokovou sazbu na webu i v Georgi aktualizovanou.
Taky mi žádné oznámení o změně úrokové sazby z ČS nepřišlo.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wert759 18. 1. 2025 16:01

Který fond pravidelně nakupujete kvůli úroku na Spořáku?
wert759
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 18. 1. 2025 16:22

Já nakupuji fond Sporoinvest, s ohledem na co nejnižší vstupní poplatek (9Kč při nákupu za 2000Kč). Teď po snížení úrokové sazby na 4,05% ale uvažuji o ukončení investování v ČS a převodu 400tisíc do jiné banky.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod wert759 19. 1. 2025 09:48

V tom jejich poplatkovém schématu Investování PLUS se dá bez vstupního poplatku nakupovat i Top Stocks nebo Stock Small Caps. Sice je tam ten vysoký poplatek 0.99% p.a. za správu majetkového účtu, ale samotné fondy mají pro Investování PLUS vlastní třídu s TER okolo 0.5% (standardně nějaké 2%) a tomu odpovídající vyšší výkonnost. Celkově to tedy znamená nulový vstupní poplatek a o 0.5% nižší celkovou nákladovost než u standardního majetkového účtu.
wert759
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka