Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 3. 6. 2025 08:10

Tomu se mi nechce ani trochu věřit :shock: Je hned na úvodní stránce, přímo u kreditní karty.
Přílohy
CS-kreditni karta-splatit.png
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petrr95 3. 6. 2025 08:26

Já jsem na tom stejně jako @Tomm001. Mám od spořky jen Standard účet a klasickou KK (vracející, jen ve virtuální podobně bez plastu) a po kliknutí na tlačítko Splatit se mi nabízejí jen dvě částky - "minimální splátka" a "splatit úplně všechno". Možnost splatit jen bezúročné období tam nemám. A to jak na mobilu (Android), tak na tabletu (iPad). Jen pokud si otevřu George přes web na počítači, tak tam mám všechny tři částky - ale to už je pro mě rychlejší to opsat z PDF výpisu.
petrr95
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 3. 6. 2025 09:29

To bude asi jen individuální problém. Doporučuji se spojit s ČS přes chat v Georgi, tak jak psala Jiřka, a zjistit příčinu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 3. 6. 2025 10:44

ořez.jpg

Já tam mám ten ty tři tečky, žádné tlačítko. Možná je to tím, že nemám u spořitelny běžný účet. Každopádně dlužnou splátku nejde nijak jednoduše zobrazit.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 3. 6. 2025 10:57

Proč tam nemáš "Splatit", to ti řeknou asi jedině na přímý dotaz u ČS :hm
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Rad68 3. 6. 2025 10:59

fc70 píše:Email není zabezpečený, takže posílat tím výpisy je trošičku nevhodné – přinejmenším by to nebylo dobré jako výchozí nastavení...

Už víckrát jsem slyšel, že posílat výpisy nezaheslované není bezpečné, ale nikdy jsem nepochopil proč (a budu rád, když mi to někdo vysvětlí). I kdyby se někdo k výpisu dostal, tak s nim stejně nemůže nic dělat (=ukrást mi ty peníze), maximálně zjístí kde nakupuju a kolik mám příjem/zůstatek, čímž mi ale žádná škoda nemůže vzniknout. Nebo je to u kreditek ČS (sám ji nemám, tak nevim) jinak a dá se jenom s výpisem nějak dostat k penězům?
Rad68
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod retron 3. 6. 2025 11:00

xls píše: Možná je to tím, že nemám u spořitelny běžný účet.
logicky...

@Rad: jo to jsem holce na infolince rikal: to jako, že by mi někdo chtěl splatit KK? Prý kvůli GDPR anebo manželce, když by tam videla utratu z bordelu
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 3. 6. 2025 11:10

@retron: Kreditka lze splácet i ze SÚ, nejen z BÚ. Ale je možné, že @xls nemá BÚ ani SÚ :nenapadne
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 3. 6. 2025 11:15

Celý je to normální manipulace, aby mohli klienty okrádat. Ohánět se bezpečností mohou u mailů, ale i v "Info" v mobilní aplikaci je 9 údajů, ale dlužná částka tam není. Přitom by měla dle mého názoru být přímo na hlavní obrazovce u těch limit - vyčerpáno, ale to se spořce jaksi nehodí.

Co se týká zasíláním výpisů maily, tak ať si to každý vyhodnotí a nastaví dle svých potřeb, jestli to chce zaheslované nebo nechce vůbec. Pokud už někdo platí bordel kartou, tak by mohli zakázat i výpisy poštou, k těm se manželka může dostat naprosto jednoduše a počítám, že ty zaheslované taky nejsou.

Jo a ještě z těch "utajených" informací, ke kterým se v appce nijak nedostanete, je úrok. Důvod - viz výše.

Abych je nekritizoval, tak jsem se mrknul, jak to má konkurence, tam je to bez problémů (kromě toho, že umí i posílat výpisy mailem). Když se chce, tak to jde:
orez2.jpg

orez3.jpg
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 3. 6. 2025 18:27

Rad68 píše:
fc70 píše:Email není zabezpečený, takže posílat tím výpisy je trošičku nevhodné – přinejmenším by to nebylo dobré jako výchozí nastavení...

Už víckrát jsem slyšel, že posílat výpisy nezaheslované není bezpečné, ale nikdy jsem nepochopil proč (a budu rád, když mi to někdo vysvětlí). I kdyby se někdo k výpisu dostal, tak s nim stejně nemůže nic dělat (=ukrást mi ty peníze), maximálně zjístí kde nakupuju a kolik mám příjem/zůstatek, čímž mi ale žádná škoda nemůže vzniknout. Nebo je to u kreditek ČS (sám ji nemám, tak nevim) jinak a dá se jenom s výpisem nějak dostat k penězům?

Me by to take nevadilo, proste nekdo zjisti me cislo uctu, banku, transakce, vysi zustatku, nazev zamestnavatele, cast cisla platebni karty, jmeno a prijmeni, postovni adresu, emailovou adresu, mozna neco dalsiho. Bohuzel vetsina lidi jsou totalni hlupaci a pri znalosti takovych udaju z nich pres socialni inzenyrstvi vytahnes vsechny jejich penize.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Dr.D 3. 6. 2025 19:04

xls: Pokud nemáš BÚ, tak se tam tlačítko nezobrazuje. Mně se tam začalo zobrazovat právě po založení BÚ.
Dr.D
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 5. 6. 2025 19:17

40 Kc poplatek nasadila Ceska siditelna za vklad na kartu pres cizi vkladomaty. :shock:

https://www.mesec.cz/clanky/tri-banky-spousti-vklad-na-kartu-spolecne-nabidnou-klientum-tisicovku-vkladomatu/
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod P_H_ 6. 6. 2025 13:18

Očekával snad někdo něco jiného? :-D
P_H_
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 13. 6. 2025 14:48

ČS ode dneška v tichosti snižuje bonusovou úrokovou sazbu z 4,05% na 3,80%.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka