Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod SocPredator 23. 6. 2009 16:45

Jsem rád, že se produkt "líbí". Vymysleli ho tak, že na úrok 3,2% - jediný stojí za pozornost! - člověk dosáhne po x letech, takže neprodělají.

Ale zajímalo by mě, jak by se tvářili, kdybych jako mimořádný vklad, který tam je ve smlouvě povolen, vložil dejme tomu 895k a s vkladem 5000 tak měl hned 3,2% bez výp. doby a zajištěn po dobu 1,5 roku.

Je to ČS, tak předpokládám, že to bude ošetřené na max. výši jednoho pravidelného vkladu, ale informace je-li úrok pevný - od založení do ukončení, by tam být mohla.
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod mar007 23. 6. 2009 18:35

Jak by se měly tvářit? Prostě si ten spořící účet založíš, první vklad uděláš 900 000 ,- Kč a následně musíš měsíc co měsíc vložit nejméně 5000,-. Pak budeš mít dvacet měsíců úročení 3,2% p.a.
Jakmile se dostaneš na meloun, účet zrušíš a obratem zase založíš a jedeš nanovo .... :-D
mar007
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 23. 6. 2009 19:01

To uz mi tedy prijdou o dost privetivejsi tyhle uroky:
:arrow: http://www.mpu.cz/cs/urokove-sazby/

A clovek nemusi delat podobny harakiri.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ondrasz 23. 6. 2009 21:36

Od konce letošního roku začne u nás působit nová banka AXA, která by měla přijít s novými depozitními produkty obdobně jako ING, která by měla být se spořícím účtem její přímou konkurencí(dle slov jejího šéfa Montgolfiera). Právě teď obdrželi licenci na provozování banky. Jsem docela zvědavý s čím zajímavým přijdou, aby vůbec oslovili nové kilenty.
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 24. 6. 2009 07:28

Ondrasz: ja osobne jsem pomerne skepticky. Dostala me ted taky reklama na CSOB, jak tam melou o super sporeni, ale ze by rekli v reklame konkretni urok, to ne :mrgreen:

Tipuju, ze to bude neco podobneho.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod SocPredator 24. 6. 2009 07:43

mar007 píše:Jak by se měly tvářit? Prostě si ten spořící účet založíš, první vklad uděláš 900 000 ,- Kč a následně musíš měsíc co měsíc vložit nejméně 5000,-. Pak budeš mít dvacet měsíců úročení 3,2% p.a.
Jakmile se dostaneš na meloun, účet zrušíš a obratem zase založíš a jedeš nanovo .... :-D

Tak jsi popsal přesně ten možný postup, ale podle mě tohle zcela určitě nedovolí. Jedině tak by to totiž mělo pro klienta nějaký význam :D

S474N píše:Ondrasz: ja osobne jsem pomerne skepticky. Dostala me ted taky reklama na CSOB, jak tam melou o super sporeni, ale ze by rekli v reklame konkretni urok, to ne :mrgreen:

Tipuju, ze to bude neco podobneho.

To už je dávno probraný, je to blbina. Získáš v nejlepším případě: 2,5% na první vklad s půlroční výpovědní dobou a na další případné vklady pak 1,25% - to je terno, že? Ale reklamu maj hutnou, jen co je pravda, prej už na to nachytali 20000 lidí :-)
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod memorix 24. 6. 2009 07:59

Osobne tedy v nazvu nevidim ani jeden superlativ. A navic je to bez poplatku :D
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod jannk 12. 8. 2009 13:32

Nevite kolik v CSas stoji poslani penez (hotovosti) na ucet v jine bance?
vysvetleni: sporka vyplaci dividendy a rad bych si je poslal do jine banky, protoze ve sporce nemam ucet. Primy prevod dividend je nerealny, protoze k tomu potrebuji notarsky overenou zadost do te se mi nechce. Tak jsem si predstavoval, ze si vyberu hotovost - a poslu na jiny ucet ...
(pripadne bych tu hotovost mohl odnest jeste do KB, ktera je hned vedle)
jannk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod mikicz 12. 8. 2009 13:35

jannk: vyplatit dividendy v hotovosti jde, takže bych to vybral hotově a buď vložil vedle, nebo to nechal v hotovosti.
it is not about the money. it is about sending a message
mikicz
Inventář

Odeslat příspěvekod Sekáč 12. 8. 2009 13:49

jannk: Už si to nepamatuji přesně, ale když jsem byl kdysi v KB pro divi (Telecom), taxem jim dal číslo účtu a na ten mi ty divi z KB poslali. Předpokládal bych, že to půjde i ve tvém případě...
Sekáč
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 8. 2009 13:53

jannk píše: Primy prevod dividend je nerealny, protoze k tomu potrebuji notarsky overenou zadost do te se mi nechce.

Předpokládám, že nemusí být "notářsky ověřená", ale stačí "úředně ověřená" a to ti udělají za 30 Kč na obecním úřadě nebo (minimálně na některých) pobočkách České pošty.
jannk píše:
Tak jsem si predstavoval, ze si vyberu hotovost - a poslu na jiny ucet ...
(pripadne bych tu hotovost mohl odnest jeste do KB, ktera je hned vedle)

Vybrat hotově a poslat na účet v jiné bance sice lze, ale bude to VELMI drahé - 2% z vkladu, min. 100,- Kč.
Úřední ověření smlouvy tak bude levnější :D a hlavně "na furt" :mrgreen:
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod FC Barca 13. 8. 2009 14:17

Česká republika má nejdražší bankovní poplatky v Evropě. ČS k nim rozhodně patří. Bohužel ji stále využívám
FC Barca
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 8. 2009 15:16

Konkrétně poplatek za "vklad na účet u jiné banky" je víceméně stejný u všech bank, tady bych ČS tak nepeskoval.
A co se jiných poplatků týče, každý svého štěstí strůjcem. Základní služby lze vyřešit zdarma a většinu těch ostatních také (zahraniční platby přes devizové společnosti, výběry větších částek přes vkladní knížky, časté výběry z bankomatů přes Postžiro zadarmo, výběry na přepážce přes FIO,....), chce to jen chtít.
Samozřejmě je na každém co se mu ještě vyplatí a co už nikoliv. Pro mě je to koníček, navíc jsem kolenovrt, takže se mi vyplatí úplně všechno :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 13. 8. 2009 19:22

Je to tedy stara vesta, ale cca sto korun mesicne, rozhodne nestoji za tech dvacet smluv a obihani Postzira. Je-li to konicek prosim, pro toho komu to jako hobby neslouzi...kdepak. Vkladni knizka - no myslim, ze jejich cas je navzdy pryc, zahranicni platby nejsou asi dennim chlebem (ted me sokovalo, ze KB si za zaslanych trista EUR strhla 44).
Stovka pokryje veskere transakce, vybery, platebni kartu,zlatou platebni kartu, kontokorent.. Nezda se mi to drahe. A hlavne je to od uveru po penzijni pripojisteni vsechno na jedne obrazovce pocitace, pod jednim heslem a v jedne grafice.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod libol 13. 8. 2009 19:39

memorix: ve spořce jsou zahraniční platby v paušálu za sto? Jak se ten "tarif" jmenuje?
libol
Diskutér

Předchozí stránkaDalší stránka