Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod 4honza 14. 8. 2009 07:59

memorix píše:Byl-li by rozdil v nabidkach hypoteky 10t, pak se zrejme jedna o stavbu noveho aquacentra.

Muzeme to spocitat? Vezmes si hypoteku na 2mil. Kc, tedy cenu noveho bytu 2+kk ve velkem meste. V dnesni dobe neni velky problem najit rozdil v uroku na hypotece ve vysi 0,5%. Predpokladam, ze 0,5% z 2mil. Kc dokazes spocitat.

Jinak za 2mil. Kc aquacentrum nepostavis, leda tak nejaky vetsi bazen se skluzavkou a kulnou na zahrade.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2009 08:53

memorix píše:Prave jsem nahledl do sazebniku RB. Kreditni obrat pro slevu je 25 000. Fajn. Ale prijeti prikazu telefonicky za 13, sberny box za 33 a vklad na vlastni ucet za 10? Zlata Visa za 4200? CS je proti tomu charita.

Zajimave, u RB jsem od od eBanky, u ktere jsem od dob vzniku. Za tuto radku let jsem ani jednou nezadaval prikaz telefonicky - ani me to nenapadlo, ze bych to udelal. Totez pres sberny box. Ono kdyz si clovek zvykne potvrzovat prikazy ze SIM Toolkitu, tak zjisti, ze je nesmysl ztracet cas nejakym volanim nebo chozenim ke sbernemu boxu.

BTW zlata VISA se da poridit i v "kreditni" verzi za 1440 Kc rocne :wink:

PatrikChrz: u RB to neni "povinny prijem", nybrz "kreditni obrat". Tzn. proste si z mBank preposles do RB 25 koliku a zase zpatky. Stoji te to 3 Kc a 20 Kc ti daji, takze jsi 17 Kc v plusu. Takze na tom jako kolenovrt jeste vydelas :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2009 09:57

4honza: Mas pravdu, prehledl jsem, ze si psal 10t rocne, ja myslel mesicne. Mea culpa.

S474N: V podminkách RB se vyslovene pise, ze do kreditniho obratu se NEZAPOCITAVAJI prichozi platby z uctu majiciho tehoz majitele. Musi ti tam chodit nejaky prijem. To jen pro poradek.
BTW zlata Visa je temer zdarma v urcitych konfiguracich osobniho uctu. A je debetni. Kompromisu netreba.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 14. 8. 2009 10:03

memorix: s tím "týž majitelem" je to trochu složitější. Bez diskuze jsou to účty týž majitele v rámci RB. Pokud se jedná ale o účet u jiné banky, tak tam je to už složitější, ne všechny banky totiž odesílají při převodu také název účtu. Např. ING a myslím i mB. Stačí tak posílat platby z "té správné" banky :D.

Navíc, že by ručně kontrolovali každý účet a jestli není v názvu účtu stejné jméno? Tomu moc nevěřím. A když, tak poslouží partnerka (někdo z rodiny) a budete si peníze posílat navzájem :D
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod SocPredator 14. 8. 2009 10:18

Vždyť stejnou vymoženost mají i klienti ČS, akorát musí přesouvat 100k. Pak mají osobní účet zdarma. Sice jim utečou úroky za 2-3 dny, ale vzhledem k ceně toho účtu je to pohodová ztráta :-)
Naposledy upravil SocPredator dne 14. 8. 2009 10:20, celkově upraveno 1
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 14. 8. 2009 10:20

memorix: "pro poradek" argumentuje nekdo, kdo v zivote nebyl ani na pobocce RB. Ano, to se tam pise, ale jedna se o to, ze by sis poslal ze sveho sporiciho uctu na svuj klasicky ucet penize. Proste jakmile prijde castka "zvenku", tak se jedna o castku, ktera se zapocitava do kreditniho obratu. Docela zajimave je i to, ze do tohoto se zapocitava i premie 20 Kc, kterou posila RB :mrgreen:

PatrikChrz: lide v mem okoli to maji nastaveno jako trvalou platbu sobe navzajem. Tzn. znamej prevede treba tretiho v mesici me a ja zase jemu. Tim, ze je to trvalak, tak nikdo nemusi nic hlidat :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod wrrong 14. 8. 2009 11:24

memorix píše:To ze je vse na jedne obrazovce za ty penize stoji. IB mBank je neco tak strasnyho, ze se to nedalo vydrzet.

Já bych naopak řekl, že S24 bylo to nejhorší, co jsem kdy zažil. Na to modré okénko uprostřed obrázku vždy s úsměvem rád vzpomínám, když vidím, jak je IB mBank rychlé.

Obrázek
"osobne" je o5z5 !!!
wrrong
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Ondrasz 14. 8. 2009 12:01

wrrong kdyby šlo jen o tu rychlost, tak budiž to by člověk mohl i přejít, když to netrvá půl hodiny, ale vím, že ještě před nedávnem byl jejich netbanking skoro 85% času během 24 hodin mimo provoz. A to tak aspoň 3x až 4x do týdne. A to už je celkem nářez. :D :mrgreen:
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod wrrong 14. 8. 2009 14:38

Jo, tak pomalý, těžkopádný a často nefunkční IB, jako má ČS, nemá žádná jiná banka.
"osobne" je o5z5 !!!
wrrong
Návštěvník

Odeslat příspěvekod btw 14. 8. 2009 15:20

Nepřeháníte náhodou už tak trochu? Nebo mezi sebou soutěžíte? 8-D
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wrrong 14. 8. 2009 19:04

Pouze vyjadřujeme své vlastní subjektivní zkušenosti, máš s tím problém?
"osobne" je o5z5 !!!
wrrong
Návštěvník

Odeslat příspěvekod memorix 14. 8. 2009 21:26

Na me digitalni lince bezi a bezel S24 bez problemu, zrejme to CS umyslne zpomaluje lidem s kreditnim obratem hluboko pod padesat tisic.

S474N: To byl teoreticky priklad nebo OPRAVDU vymenujete platby kvuli uctu se slevou?

OU je skutecne pri obratu na 100k zdarma, nicmene stejne tak je zdarma pri 5 mil dluhu. to ale neni tak podstatne, zajimava je i sleva 50 a 75 %.

Jeste poznamka k:
....Jo, tak pomalý, těžkopádný a často nefunkční IB, jako má ČS, nemá žádná jiná banka..

Mohu znat zdroj teto informace? Statistiku, graf, vyrocni zpravu....nebo se jedna o exaktni pocit?
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ondrasz 14. 8. 2009 22:20

Zkušenosti, jen pouhé zkušenosti nic jiného...
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod memorix 15. 8. 2009 00:04

Povazuji za zcela bezne vybirat z bankomatu 6-10x do mesice. A hlavne je tu moznost te volby. Nekdo taha dvacet tisic v penezence nekdo to vybira postupne. Ja myslim, ze to neni na obcanskou valku.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod btw 15. 8. 2009 00:14

wrrong píše:Pouze vyjadřujeme své vlastní subjektivní zkušenosti, máš s tím problém?

Ale kde, nemám s tím problém. Jen mi to připadá, že se předháníte, komu se ČS déle načítá :D Problém je jinde.
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka