Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Ondrasz 15. 8. 2009 00:31

No tak samozřejmě, že tam jde chodit jak do výherního automatu i 50x za měsíc, já s tím problém nemám. :-)
Jinak já vybírám měsíčně maximálně 1x, stačí mi to a obvykle víc než 6kilo v peněžence nemám ani po tom výběru. Testovací dotaz: jakpak to dělám? ;-)
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod memorix 15. 8. 2009 08:38

Ale neni trestne tam chodit desetkrat.. Tedy krome toho, ze si clovek vyslouzi opovrzeni mnoha financnich intelektualu..
To se mi ulevilo. Ja uz myslel, ze clovek musi delat vsechno presne tak jak ostatni.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 8. 2009 08:43

Pokud někdo rád manipuluje s bankomatem a chce mít přesto základní služby zdarma, tak doporučuji Postžiro zadarmo. Neomezený počet výběrů z bankomatů ČSOB zdarma a přitom vedení účtu a tuzemské převody rovněž zdarma.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 15. 8. 2009 09:54

memorix píše:S474N: To byl teoreticky priklad nebo OPRAVDU vymenujete platby kvuli uctu se slevou?

Sleva neni zisk, doporucuji si zopakovat tyto zakladni pojmy. 17 Kc neni ani sleva, ani nic jineho, ale je to zisk z toho uctu.

Vybiras 6-10x? Tipuji, ze castky ve vysi 200 nebo 400 Kc, ze? :roll: Ja osobne vybiram z bankomatu tak 6x do roka.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod libol 15. 8. 2009 12:43

Výběr 10x do měsíce je s prominutím hloupost:
- buď vybíráte po stokoruně - proč? To nestojí za tu strátu času, ani pokud máte bankomat cestou do práce
- nebo máte zbytečný zůtatek na BU - proč? Peníze jsou oběživo mají obíhat, ne ležet.

Neberu vám právo na toto chování a chápu, že to (neomezený počet výběru) můžete považovat za konkurenční výhodu sbého ústavu - ale nic to nezmění na tom, že je to iracionální chování.
libol
Diskutér

Odeslat příspěvekod memorix 15. 8. 2009 14:31

Zasedla rada starsich a definovala iracionalni chovani?
Dival jsem se do vypisu a tech deset vyberu jsem prehnal, posledni mesic 6, predposledni 5 vyberu. Vy´biram vetsinou po 4000, ale je pravda ze jsem tam nasel i 1800 (sam jsem prekvapen jak jsem k te castce dosel).

S474N: Sleva/zisk - ted vsemu rozumim, tyto terminologicke detaily ted konecne objasnily puvod vesmiru...a ja porad ne a ne na to prijit. Jeste, ze ted, kdyz se to rozseklo...bude na svete lepe. (sleva, zisk, sleva, zisk...porad si to opakuji).
Jinak k tem vyberum 6x do roka...ano nekdo ma porad jeste dojem, ze jeho zivotnim udelem je nosit 30 000 v petitisicovkach ve strozoku:D Muj styl to nejni. Proto to vybiram postupne. Ale proti gustu...
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod S474N 15. 8. 2009 14:55

memorix: chapu, ze v zaostalych zemich je lepsi drzet hotovost, nicmene ve vetsine vetsich mest v CR neni problem kartou platit. Ale o tom si povime zase nekdy pozdeji, aby to nebylo na tebe moc informaci :mrgreen:

BTW jeste k tem poctum, 6x4.000 = 24.000, 5x4.000 = 20.000. Ani v jednom pripade nejsem z techto castek schopen "dostat" 30 tisic :mrgreen:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod memorix 15. 8. 2009 16:04

Tech 30 bylo mysleno pro tebe. Ja se pochopitelne pohybuji v diametralne odlisnych castkach (ve smyslu mene SAMOZREJME). Stale to nemeni nic na tom, ze v konfiguraci uctu, kterou mam a chci je CS nejvyhodnejsi. I kdyz tedy negeneruje ZISK 17 Kc. O tom ani potom.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod srato 15. 8. 2009 19:39

vratim se zpet k tematu, mne rychlost IB u sporky nijak neomezovala (v casech kdy jsem ji mel), ale je pravda ze ten modry obdelnik uprostred tam nekdy viset zustal. Upozornovani na vypadky a udrzbu bylo rekl bych standartni
srato
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod memorix 16. 8. 2009 18:04

Je pravda, ze obcas jsou nektere kanaly nedostupne, ale zase bych nevytvarel dojem, ze to je 5 dni v tydnu jak tady kdosi psal. Odchazel-li bych nekdy od CS, tak ne kvuli IB. Preci jenom ty tri vteriny nacitani dat nejsou alfou a omegou bankovnich sluzeb.

Co me osobne leze na nervy posledni dobou - je neschopnost kohokoliv pouzit cipovou kartu. Vcera se mi opet nepodarilo zaplatit...a ja, predseda fanklubu CS jsem to musel zacvakat kartou mBank. Ta nakonec nesla taky.
V CS mi sdelili, ze je-li karta cipova prectena magneticky hlasi to chybu do kartoveho centra (nazyval to jako jakysi faul back ci co) a na 24 hodin to zablokuje dotceny terminal pro dotcenou kartu. No, nezda se mi to uplne koherentni, ale je pravdou, ze je to opakovany problem. Tvrdili mi, ze to je specialita CS. Tak nevim. Necham si vydat novou kartu (dalsi z teorii je totizposkozeny cip).

Vysledkem je, ze zase jako za starych casu platim hotove. Nedovedu si predstavit, ze tohle resim na pumpe na dalnici..
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod btw 16. 8. 2009 18:39

To je zajímavá informace s tou specialitou, pokud je to pravda. Nedá se ten čip reklamovat? :-)) Protože čipovka od ČS je naprosto spolehlivá, což se o čipovce mBank říct nedá, že :D
Употреблю ваш алкоголь, недорого.
btw
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod memorix 16. 8. 2009 19:52

To "specialita" pouzila pokladni - cili to ma velmi omezenou informacni hodnotu.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod 4honza 16. 8. 2009 20:55

memorix píše:V CS mi sdelili, ze je-li karta cipova prectena magneticky hlasi to chybu do kartoveho centra (nazyval to jako jakysi faul back ci co) a na 24 hodin to zablokuje dotceny terminal pro dotcenou kartu.

To je tzv. fall-back. Pokud na karte nefunguje cip, nelze zaplatit na cipovem terminalu magnetickym prouzkem, neni to specialita pouze CS. Plati to tusim pouze pro transakce v domaci zemi, v zahranici to pujde.

Je to z toho duvodu, aby hybridni karty mely vubec smysl. Jinak kdyby vam nekdo ukradl kartu, stacilo by okopirovat pouze magneticky prouzek (ktery lze zkopirovat snadno) a kartu snadno zneuzije. Takhle karta nedovoli transakci na cipovem terminalu.
4honza
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 8. 2009 21:15

4honza: jo, je to přesně tak. V zahraničí je platba přes proužek umožněna právě z toho důvodu, aby se turista při poškození čipu neocitl v zahraničí bez prostředků.
Což je ovšem taky na houby, protože dneska stačí přečíst data z karty, poslat je e-mailem a duplikát vyrobit třeba na druhém konci světa :(
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 17. 8. 2009 07:03

No jo, ale je zajimavy, ze v kartovem centru mi vzdy tvrdili, ze tam maji hlaseni "chybne pouziti karty" a ze karta je ok. Az ted naposledy jsem mluvil konecne s nekym kdo se zdal pri smyslech a ten mi rekl at ji necham "analyzovat" na pobocce. Mne osobne se taky zda, ze je-li karta pouzivana denne nemuze to mechanicky tri roky vydrzet..
Karty bez cipu uz bohuzel nejsou k dispozici (co bych za ni dal, clovek mel svatej pokoj).
memorix
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka