Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod boby.f 9. 11. 2010 11:18

zdravim jak je možne že CS nabizi domacím klientum tak drahe uvěry (až 20% ) v s-24 a cizi tak 1/2 % na bilbordech 5,7% při dotazu nejakých 12% je možné se dostat (GE atd..) CS- neváží si domacich klientů nebo to je doslova výsměch a je jim to jedno co si myslet o teto politice nadutosti jedine zvednout kotvy? ale to se mi nechce jinak dobrý ale toto mě a nejen mě vytáčí dik za reakci
boby.f
Návštěvník

Odeslat příspěvekod S474N 9. 11. 2010 11:27

boby.f: a co cekas? Nicmene kdyz uz je nekdo u CS, tak je to obvykle ovce, ktera je se vsim smirena a takovyhle veci neresi. A kdyz chce, tak si odklikne i tech 20%.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod boby.f 9. 11. 2010 12:23

ale ja vim , že tam jsou ovce to je už se složeni klientů jasne a i z historie jakou ma CS ale jen me to je lito až me to uráži když 35 let maji moji historii měsic po měsici bez zaškobrtnuti nabizejí takoveto produkty (a měl sem ruzné aktivity - st.spoř. akc.fondy i trochu samost.akcie )-nota bene takoveto % by měli být pro lidi s ulice a nejasnou histor.a ne pro stare bobry . -(sam nepotřebuji uvěr ale že to mam v nabidce vůbe o to jde )ale to je jedno když tam sem (patriotismus)tak musim trpět zatim
boby.f
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 9. 11. 2010 21:24

boby.f píše:ale ja vim , že tam jsou ovce to je už se složeni klientů jasne a i z historie jakou ma CS ale jen me to je lito až me to uráži když 35 let maji moji historii měsic po měsici bez zaškobrtnuti nabizejí takoveto produkty (a měl sem ruzné aktivity - st.spoř. akc.fondy i trochu samost.akcie )-nota bene takoveto % by měli být pro lidi s ulice a nejasnou histor.a ne pro stare bobry . -(sam nepotřebuji uvěr ale že to mam v nabidce vůbe o to jde )ale to je jedno když tam sem (patriotismus)tak musim trpět zatim

hehe :mrgreen: . to mi pripomina ty reci typu "40 let delam ve fabrice a oni me chteji propustit!"

pokud se ti neco nelibi, tak mas jednoduchou mobilitu klientu umoznenou dokonce podle novyho bankovniho zakona z listopadu 2009. zaloz si ucet jinde. je veci kazdy banky co a jak nastavi. ty do jejich procesu nevidis a vis tedy prd proc davaji zrovna tolik %. misto stezovani si najdi jinej ucet.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 9. 11. 2010 22:07

Bankovnictví je tvrdý business a ČS se chová racionálně, pokud stávajícím klientům dává vyšší sazbu, než klientům novým. Úplně stejně se chovají všechny společnosti od kabelovky, přes pojišťovny a telefonní operátory po třeba časopisy (nový předplatitel dostane slevu nebo dárek, stávající dostane ... ? ). Staré klienty už máme, ty nemusíme lákat.

Stávající dostaneme spíše na nižší administrativní náročnost (tedy předschválené úvěry a kreditní karty), než na nižší úrok.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod saabik 9. 11. 2010 22:33

spravne. a pokud je to klient dost vyznamnej, muze si nekdy vyjednat lepsi podminky. a dokonce ani velmi bonitni klient nema zaruceno, ze mu banka vyhovi. neni totiz zaopatrovaci ustav.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod memorix 10. 11. 2010 08:34

CS rozhodne zaopatrovaci ustav neni. Vyhoda uveru nabizeneho v S24 je v jeho predschvaleni (poplatek za schvaleni se nicmene plati nadale). Zalezi na castce a historii - 20% je naprosto bezne RPSN. Vestsina uveru je propocitana na hranu bonity (splatka tvori temer 30-40% prijmu po odecteni vsech zavazku), proto vyssi urok.
dival jsem se a v S24 mi sviti uver s 12%, to povazuji za normal. Penize maji v case nejakou cenu a nedival bych se na to skepticky. Rovnice je jednoducha. Banka penize ma, ty ne. Banka je potrebuje udat, ty prijmout - inu uzavrete oboustrane akceptovatelnou smlouvu. O dum dal lze jit vzdy, ne?

A stale plati Patrikovo jednoduche - nemam na to, nekoupim si to.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DoubleSix 10. 11. 2010 08:51

Není nic zvláštního na tom, že stávajícím klientům nabízí banka horší podmínky úvěru než novým klientům. Nové klienty totiž potřebuje nalákat.
Totéž mě provedla Hypoteční banka s hypotékou. Nový klient by dostal o 1-1,5% nižší úrokovou sazbu než já, co tam 5 let pravidleně platil nemalé částky. Tak jsem je poslal někam, nechtěli snížit sazbu, tak neměli nic, hypotéku jsem s nimi ukončil.
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod memorix 10. 11. 2010 10:21

66: Domahal si se zaryte sazby 2,5%? :D
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod DoubleSix 10. 11. 2010 11:35

memorix : to ne, ale pro nové klienty byla sazba někde kolem 4,5% a mě dali 5,5% >:-(
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 10. 11. 2010 12:59

SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 10. 11. 2010 13:10

Česká spořitelna převyšovala v rámci hodnocení letošního roku ostatní banky svou snahou být klientům co nejblíže. Typický český klient je stále konzervativní a je pro něj důležité mít na dosah pobočku banky, kde může v případě potřeby řešit své finanční záležitosti osobně,“ stojí v hodnocení letošního vítěze.

Nejbližší banka roku 2010? :)
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod vpe 16. 11. 2010 15:11

Kdo prosim mate ucet ve sporce, v kolik hodin prijdou cca penize, kdyz jsou odeslane rano z Fio? Lze nastavit v CS a KB, aby po prichodu/pripsani IHNED prisel mail (jako v PS, Fio, RB apod.)?

Je moznost si poridit bezpoplatkovy ucet v CSAS ci KB? No mozna nezbude, nez to vyzkouset na mesic ucet tam zalozit :-)
vpe
Poslední varování

Odeslat příspěvekod DoubleSix 16. 11. 2010 16:05

vpe píše:Je moznost si poridit bezpoplatkovy ucet v CSAS ci KB? No mozna nezbude, nez to vyzkouset na mesic ucet tam zalozit :-)
U ČSAS to možné je - musíš tam mít buď 1 milion Kč nebo dělat obrat 100 tisíc měsíčně.

U KB je to horší, musíš mít buď 20 milionů, abys dosáhl na privátní bankovnictví, a nebo jak psal ve vedlejší diskuzu ke KB S474N - pokud máš produkt ČP, tak můžeš mít při nějakém obratu (10/35/75tisíc) Perfekt/Extra/Premium konto zdarma (ale nějak to nikde nedokážu nalézt :hm )
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 16. 11. 2010 17:16

Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka