Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod milanBrno 9. 8. 2024 19:28

Tak jsem to chtel vyzkouset a "darovat" ukrajincum - platba zamitnuta (opakovane). Duchodcum - platba zamitnuta.
Prosla jen na Cmelaka - Jested (prede mnou dalsi dva lide po 1 kc :)
Tak nevim, kde je hacek...
Telekomunikace: Neomezene volani a sms + 15GB za 500kc/mes
FinTech: za vyuziti meho doporuceni nabizim odmenu (Revolut , SkipPay , Twisto , Curve , Plutus , Portu , RONDA , RB , CS , Indigo , Coinmate , Anycoin , Trading212 , XTB atp)
Zabava: MAX za 50kc
milanBrno
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 9. 8. 2024 22:02

Zajímavé, a daroval jsi přes Google pay? Já ano (jednodušší, není proč vyplňovat údaje karty, která je v Google účtu), různé částky 1-25 Kč na minimálně 30 různých projektů a všechny dary prošly. Tedy občas se tam narazí na projekt, který už je nejspíš uzavřen a jen nebyl z webu odstraněn, ale to se dozvíš hned, že po klepnutí na něj se zobrazí chyba Stránka nenalezena. Ale u těch, na které se dostaneš a lze jednorázový dar zadat, tam to v pohodě u mě vždy jde. Možná je to ale tím, že zkoušíš dary jen po jedné koruně a webu "dojde trpělivost"? :D Tak to já jsem více štědrý, můj průměrný jeden dar na tom webu (i jiné měsíce MIMO současnou akci ČS) je cca 15x vyšší (plus ještě daruji dlouhodobě převodem do FOD měsíčně nižší jednotky set Kč). Teď to beru prostě tak, že část mých darů mi ČS "proplatí" v rámci té akce Platím a spořím a tím se nepřímo bude na mé charitě podílet, lepší než podpořit touto akcí třeba někoho jiného na nákupy cigaret či chlastu, no ne? :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 8. 2024 00:51

Tahle radoby online banka je kazdy den od pulnoci do 5 hodin absolutne nefunkcni.

Obrázek
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 8. 2024 01:05

Pokud bych si vybíral svou hlavní banku, tohle by mě odrazovalo. A cestovatel v jiné časové zóně tímhle bude trpět ještě více.

Kdyby šlo jen o ZOBRAZENÍ plateb, tak by to bylo ještě v pohodě. Ale pokud mi přijde na účet příchozí platba, tak se během odstávky nezaktualizuje = nezvýší ani zůstatek. A to Česká spořitelna lehce zamlčuje a ne každý si to hned uvědomí. Teď se budu opakovat: nejvíc mi vadí, že Česká spořitelna tímto porušuje principy fungování okamžitých plateb. Pokud někdo během odstávky pošle okamžitou platbu z jiné banky do ČS, tak tato platba projde a odesílatel má za to, že příjemce má peníze k dispozici. Ale ty se fakticky připíšou až v 5 ráno. Takhle nebyly okamžité platby nikdy zamýšleny. :!: Kdyby tohle dělala každá banka, jaký by asi vzniknul chaos. Jediné správné řešení je: mám odstavku => ostatní bankám musím posílat info, že okamžité platby zrovna nefungují.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 8. 2024 05:27

Zadna jina online banka v CR snad nema denne takovouto 5tihodinovou nefunkcnost? >:-(

Tady v tom clanku na konci pisou neco o online Premier centrum pro klienty CS s tarifem Erste premier.
https://www.e15.cz/finexpert/banky-a-ucty/premiove-ucty-csob-dava-stopku-preposilani-penez-a-co-dalsi-banky-1417821

To je nejaky lepsi system nez george na ovladani bankovnich sluzeb, anebo to take 5 hodin denne nefunguje?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 8. 2024 09:10

V rámci objektivity je třeba dodat, že během každodenní odstávky ty účty a karty i nadále fungují, jenom se nezobrazují nové transakce a příchozí platby nezvýší disponibilní zůstatek. Pokud mám peníze na placení připravené dopředu před odstávkou, tak zaplatím.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod peter23p 11. 8. 2024 09:12

No ale dřív to takhke nebylo ještě rok zpět to normálně fungovalo i v noci. Od té doby co sjednotily aplikaci a klíč do jedné jsou tyhle noční přestávky.
Promo kód pro získání odměny 1000Kč v mBank, odkaz v profilu.
peter23p
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 11. 8. 2024 10:51

Kazdopadne me je to na nic tahle nefungujici funkce, po pulnoci jsem si na BU s nulovym zustatkem poslal okamzitou platbou z jine banky penize na splaceni kreditky a pak jsem musel se splacenim kreditky cekat az do 5 hodin, nebot ma BU byl do te doby nulovy zustatek.
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 11. 8. 2024 11:05

A zkusil jsi tu kreditku splatit? Možná by to prošlo, i když se zobrazoval nulový zůstatek na BÚ.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 8. 2024 11:09

Už tu bylo několikrát prakticky ověřeno, že ten disponibilní zůstatek se navýší skutečně až po skončení té odstávky.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ladislav_2 11. 8. 2024 17:41

Tak donutit banku ať v době odstávky OP odmítá snad musí jít ne? Začít reklamací a pak finanční arbitr. Jen si nedovedu představit jak mi vznikne škoda když banka v 00:05 přijme nepravdivě OP a já mám peníze k dispozici až v 6 hodin.
Ladislav_2
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Rop 11. 8. 2024 18:00

Na okamžité platby není ze zákona nárok.
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 8. 2024 19:01

Tady nejde o to, že bychom si vynucovali okamžitou platbu.

Pokud banka ví, že není schopna peníze připsat do disponibilního zůstatku okamžitě, tak musí odesílacím bankám indikovat, že OP nepřijímá. Toť vše.

Okamžité platby fungují na principu, že peníze v cíli mám ihned k použití. Až tohle začne porušovat kromě ČS více bank, tak tenhle systém úplně zničí.
hyper9
Nadšenec

Odeslat příspěvekod minarjo 12. 8. 2024 00:00

Už jsem zde opakovaně na toto téma psal (neřeší se zde prvně), že REÁLNĚ je ta noční odstávka pro realtime zaúčtování plateb do systému George (okamžitých plateb převodem, resp. blokací kartou...) mnohem, mnohem kratší. Ano, začíná v 0:05h, ale její konec nikdy není až v 5h ráno, to si nechávají snad jen jako pojistku, když by to daný den trvalo (bylo by za ukončený den hooodně moc platebních dat k archivaci při této noční údržbě). Reálně už je vše v provozu typicky mezi 1:15-2:30, nejdéle jsem zaznamenal kolem 3h noční - když mám v práci občas noční směnu, tak to totiž pro zajímavost sleduji :D. Ono když odstávka skončí, tak ten nápis v George appce zmizí, takže to jde poznat hned po přihlášení.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 12. 8. 2024 10:10

hyper9 píše:Tady nejde o to, že bychom si vynucovali okamžitou platbu.

Pokud banka ví, že není schopna peníze připsat do disponibilního zůstatku okamžitě, tak musí odesílacím bankám indikovat, že OP nepřijímá. Toť vše.

Okamžité platby fungují na principu, že peníze v cíli mám ihned k použití. Až tohle začne porušovat kromě ČS více bank, tak tenhle systém úplně zničí.

Zrovna dneska ráno jsem řešil stejný problém. Posílal jsem si z ČS do KB peníze a nepřišly. Koukám, už tam jsou. Dost blbé,že ČS nemá v IB možnost "vynutit" si okamžitou platbu jako to mají jiné banky.
Přitom šlo o necelých 90 tisíc. Naštěstí mám vždy v rukávu "náhradní řešení"
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka