Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod karel304 17. 6. 2024 15:46

Nejpozději 1.7. (podle toho co mají v podmínkách), může to ale být i o pár dní dřív. V červenci ovšem může být už sazba o něco nižší (viz ČSOB 5% červen ----> 4,5% červenec), uvidíme...
EDIT: tak jsem zkontroloval výpisy a je to jinak (nevím jestli platí pro všechny): já splnil investici 2.000 15. dubna, na spořáku se i pak ukazovalo beze změny 4,25% ale koncem měsíce už přeskočilo na 5% a připsaný úrok za duben odpovídal 5% od začátku měsíce :-) .
Naposledy upravil karel304 dne 17. 6. 2024 19:12, celkově upraveno 2
karel304
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Mufinmufi 17. 6. 2024 15:58

Dnes mi ČS zablokovala platbu přes Curve na Revolut. Údajně šlo o "zneužití kreditní karty a mohlo by jít o podvod". Částka nebyla nikterak vysoká (nižší desetitisíce). Byl jsem donucen volat na info linku. Dříve normálně platby procházely. Že by ČS začala blokovat konkurenci? Bylo mi řečeno, že do hodiny by to mělo fungovat, tak snad nebudu muset volat znovu. Moc nadšený z toho ale nejsem.
Funkční odkaz pro 500 Kč za vytvoření účtu u Maxbanky, 100 EUR na Degiro, 5 GBP na Curve, až 1.000 USD v akciích na Interactive Brokers a -10% na provizi na krypto Binance (klikni na přezdívku => Mufinmufi <= u tohoto příspěvku).
Mufinmufi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 17. 6. 2024 18:17

Já dnes Revolut dobíjel exHB kreditkou částkou necelých 30000Kč a vše proběhlo zcela bez problému. Příští týden budu dobíjet kreditkou ČS částku 100000Kč, tak doufám že to proběhne hladce, tak jako doposud.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 17. 6. 2024 21:16

Dobití Revolutu standard ČS KK je internetová platba v rámci bezúročného období?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 17. 6. 2024 22:23

Ano
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 18. 6. 2024 07:55

Revolutu nevadí nabíjení KK?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod octaviampi 18. 6. 2024 07:57

Nestezoval si
octaviampi
Diskutér

Odeslat příspěvekod Radek.Hulan 18. 6. 2024 08:05

Jo, Revolut se dá dobíjet libovolnou kartou, včetně kreditky, a úplně nechápu, jak to poplatkově funguje. Je tam nějaký speciální typ transakce, kdy si VISA/MC a banky neúčtují poplatky za ten karetní debet?

Nebo banka z debetované karty poplatek odvede?

Určitě ten poplatek neplatí Revolut, to by jinak nenabízel.
Radek.Hulan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod 123123123 18. 6. 2024 12:13

No kdyz neumoznuje nabiti CZK prevodem z uctu, tak mu nic jineho nezbyva, to by mohl v CR rovnou zavrit kram.
123123123
Trvalý BAN

Odeslat příspěvekod glock69 20. 6. 2024 18:38

jasno1 píše:Nevěřím nikomu, kdo zde píše, že dokáže nějakou smlouvu nebo dokonce celý účet zrušit přes George.
Chtěl jsem zrušit již druhou exHB kreditku. Pro zrušení první jsem musel na pobočku, říkal jsem si OK, chtějí mě poznat. Nyní jsem chtěl zrušit druhou. Píši přes George zprávu bankéři s požadavkem na zrušení KK a zaslání výpovědi do George k podpisu. Chvíli nato telefonát z banky, ale v nevhodnou dobu. Tak jsme se domluvili, že až budu moci zavolám já. Volám tedy přes George a dozvídám se, že musím na pobočku. V případě, že na pobočku nemohu, tak mám výpověď poslat poštou! Pro Spořitelnu je tedy pravděpodobně dopis důvěryhodnější než zpráva přes George, nebo ověřený telefonát.
Za mě se tedy Spořitelna do 21 století neposunula. Kreditky převedu jinam a vše zruším.

Mě se to dnes podařilo, asi dva dny dopisování s osobním bankéřem a jedno velmi špatné hodnocení přístupu bankéře. Stále buď mi zavolají a vysvětlí mi, jak zrušit exkreditku HelloBank, nebo přijít na pobočku.... Ani na jedno jsem neměl čas, takže jsem trval na zrušení přes podpis v George... Takže prý je to výjimečný postup, který není standard. Ale karta v aplikaci již svítí červeně UZAVRENO.
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod kecinzer 21. 6. 2024 09:26

karel304 píše:Nejpozději 1.7. (podle toho co mají v podmínkách), může to ale být i o pár dní dřív. V červenci ovšem může být už sazba o něco nižší (viz ČSOB 5% červen ----> 4,5% červenec), uvidíme...
EDIT: tak jsem zkontroloval výpisy a je to jinak (nevím jestli platí pro všechny): já splnil investici 2.000 15. dubna, na spořáku se i pak ukazovalo beze změny 4,25% ale koncem měsíce už přeskočilo na 5% a připsaný úrok za duben odpovídal 5% od začátku měsíce :-) .

Tak už mi to naskočilo. Jsem zvědav jak se změní úrok od 1.7.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 6. 2024 11:36

Má nějaký vliv na vratku max. 350Kč/měsíčně částečné předčasné nebo úplné předčasné splacení standard KK ČS?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 25. 6. 2024 12:17

Ne, splácet můžeš jakkoliv kdykoliv, celé či zčásti (klidně na kreditku můžeš poslat i více než je rámec, pokud to plánuješ poté i utratit, tj. i jediná platba kreditkou může být vyšší než její úvěrový rámec, pokud to nastavené limity karty umožňují). Odměnu snižují jen vratky ze stornované karetní platby (odměna je prostě jen z nevrácené platby, jako dnes snad u všech kreditek, v tomto byla výjimkou snad jen Hello), splátky fakt u ní nehrají roli.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 25. 6. 2024 14:42

CSOB KK taky nestrhava CB(body) za vratky...
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod bufalobil1 25. 6. 2024 15:00

Radek.Hulan píše:Jo, Revolut se dá dobíjet libovolnou kartou, včetně kreditky, a úplně nechápu, jak to poplatkově funguje. Je tam nějaký speciální typ transakce, kdy si VISA/MC a banky neúčtují poplatky za ten karetní debet?

Nebo banka z debetované karty poplatek odvede?

Určitě ten poplatek neplatí Revolut, to by jinak nenabízel.

řekl bych že to platí Revolut když tak prudí s "vybitím"
bufalobil1
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka