Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Navstevnik123 15. 7. 2024 14:48

Uff, zprovoznit tuhle banku / appku s "telefonem pokročilého uživatele androidu" byl teda porod. V porovnání s ostatními appkami jiných bank jí vadí téměř všechno a je potřeba povypínat / schovat vše, co je v telefonu navíc - např. jiná klávesnice, různé appky pro usnadnění přístupu, pořizování screenshotů apod. Paradoxně jde rozjet i s odemknutým bootloaderem a rootem... samozřejmě zamaskovaným. Aspoň že tak a snad to i vydrží, ať nemusím šaškovat s druhým telefonem jen pro tuto appku.
KYC dotazník je také drsný - banka chce vyplnit všechny ostatní banky a účty včetně Revolutu, které člověk má. S tím jsem se u jiné banky zatím nesetkal.
Appka při používání aktivně žádá o poskytnutí detailních informací o stavu telefonu pro "zvýšení bezpečnosti" - tůdle! A také nabízí aktivaci podezřelých funkcí "antiviru" - děkuji, ani náhodou :-)) Funguje tedy i po odmítnutí těchto skvělých fičur. To jen ať víte, na co se připravit.

-- 15. 7. 2024 15:58 --

Ještě doplním, že jako nový uživatel nemohu účet doporučit dalším, protože appka děkuje za snahu ale tvrdí, že momentálně "neprobíhá žádná kampaň". Možnost doporučit se tak možná týká jen uživatelů, kteří měli účet v době zahájení (ne)probíhající kampaně(?) Nebo se možnost doporučit zobrazí později? Zkoušel někdo s novým účtem?
Promo kódy v mém profilu nebo SZ.
Navstevnik123
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 15. 7. 2024 15:08

Ten odkaz pro doporuceni (u noveho klienta) se objevi az za 1 az 2 dny po zrizeni uctu,
bylo to tu sdeleno primo Jirkou ze Sporky.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod bodyczech 16. 7. 2024 17:03

Počítá se vrácená platba do splátky KK? Řekl bych, že ano, ale nemám zatím osobní zkušenost...
bodyczech
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 16. 7. 2024 17:26

Ano, počítá.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod Perrund 17. 7. 2024 13:12

Chcel by som sa spýtať. Umožňuje česká verzia Georgea blokovať DCC? Podľa jedného článku sú to už dva roky. Zaujímavé, že do slovenského Georgea to ešte nedorazilo. Asi ich začnem spamovať otázkou, kedy to zavedú, keď český George to už má.

Mimochodom, nikdy som si nemyslel, že si založím účet v Slovenskej sporiteľni. To bola najhoršia banka na Slovensku čo sa týka poplatkov a ochoty personálu. Ale George ma začal lákať a teraz je účet na rok zadarmo s bonusom 60€, tak prečo to nevyskúšať? A musím povedať, že George pozitívne prekvapil. Založenie účtu z mobilu trvalo asi 6 minút, najrýchlejšie zo všetkých bánk, čo som skúšal. A bez problémov. Porovnateľná je len 365, tam je viac krokov a trvalo to trochu dlhšie. V ČSOB, Fio a mBank to trvá dlhšie a účet nie je aktívny hneď. Zatím dobrý.
Perrund
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Tomm001 17. 7. 2024 13:23

Ano, DCC je možné zablokovat.
Tomm001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Michalisko66 17. 7. 2024 14:25

Setkal se někdo s tím, že v Georgi tu možnost doporučení neměl, resp. mu to psalo, že doporučit může, ale momentálně neprobíhá žádná akce? Kamarád s klasickým účtem to na stejném místě má... není možné, že by doporučení nebylo pro Erste Premier?
Michalisko66
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 17. 7. 2024 14:37

Ano, bylo to tu oficiálně potvrzeno, že klientů Erste Premier se akce netýká.

Česká spořitelna píše:
honzik28 píše:Díval jsem se do George a po kliknutí na odkaz Doporučte George dostanu hlášku "Je mi líto. Tuto obrazovku monetálně nemůžu načíst. Zkuste to prosím později". Je možné, že akce není pro všechny? Mám Erste. Syn, který má standardní účet, tam možnost odeslat odkaz má.

Dobrý den, klienti segmentu Erste Premier a Este Private Banking jsou z akce vyloučeni. Je mi líto.

Jiřka, ČS
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod slavo963 17. 7. 2024 15:34

kdo chce odmenu(a vyssi nez 1200 8-) ) a ma Erste Premier, musi za svym bankerem, vice ale nereknu ;-)
slavo963
Přeborník

Odeslat příspěvekod Dvorik 17. 7. 2024 21:22

maphiosso píše:ČS má myslím jen jednu. Tu co dává 1% zpět z internetových a zahraničních plateb až do 350 kč měsíčně. Platím Curve kartou a platby následně přes GBIT posílám na další karty. Úvěrový rámec se tedy průběžně vyrovnává a k němu se přičítají každý měsíc odměny. Ty jsem nějak potřeboval vyvést. Vyřešil jsem to dobitím Revolutu

To se mi nejak nezda. Pokud zaplatis KK od CS pomoci Curve = dostanes 1% od CS.
Pokud ale pouzijes GoBackInTime a presunes platbu jinam, tak se platba na CS vrati a logicky zadne % od CS nedostanes.
Odmena 3500 Kc u Raifky, 1600 Kc u Ceske sporitelny, Curve 500 Kc, SkipPay 500 Kč, Revolut 600 Kc. Napiste si o odkaz.
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod maphiosso 17. 7. 2024 21:36

Pouzivam to takhle posledni cca 2 roky. Cashback mi pravidelne pripisuji. Pred GBIT je vzdy potreba pockat, az na Curve zmizi u dane platby pending.
maphiosso
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nick Cave 21. 7. 2024 04:41

Jenom se pro jistotu zeptám, při té akci ČS musí i doporučitel udělat 4 platby kartou, nebo stačí jen doporučený, aby je udělal?
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomm001 21. 7. 2024 04:54

Co si takhle konečně přečíst ty podmínky, které u té akce jsou zveřejněné? Už se tu ptáš na různé dotazy celý měsíc a pokud bys ty podmínky četl, tak máš na všechny odpověď.

4x kartou musí zaplatit pouze doporučený.
Tomm001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Nick Cave 21. 7. 2024 06:17

Děkuji, ptal jsem se proto, že jsem se chtěl ujistit, zda tam náhodou není nějaká skrytá podmínka
Marantz 1060, Yamaha AVX-500, Marantz CD67, Harman/Kardon HD750, Kenwood GE- 7030, Cabasse MT32 Alderney, Focal JMLab Chorus 707
Nick Cave
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Zedna1 22. 7. 2024 02:38

Zedna1 píše:Jen zajimavost ohledne zakladani uctu pres bankovni identitu (v ramci akce 1200+1200):

Nenabizela se bankovni identita nekterych bank, napr. FIO,Creditas a mam potvrzeno i od jinych lidi, ze se jim take tyto banky nenabizely, takze to nebyl problem 1 cloveka nebo kratkodoby vypadek.

Nabizene banky (co si pamatuji) byly: Moneta,RB,KB,CSOB (+mozna UCB? + ...?)

Vcera pri zakladani se nabizely pro overeni pres BankID tyto banky:
Air, Creditas, CSOB, FIO, KB, Moneta, RB, UCB.
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka