Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod gaabi 26. 8. 2024 22:33

Milos píše:U plateb s haléři se na SÚ připisují platby přesně na halíř, k žádnému zaokrouhlování nedochází. Za platbu 221,06Kč by ti tedy měli na SÚ připsat 38,94Kč.

Tak u mě platba s haléři, která už je zaúčtována 4. den se stále nemá k tomu, aby se provedl převod na SU. JInak ostatní platby bez problému vždy druhý den. Shodou okolností se jedná o platbu u stejného obchodníka jako jsi uvedl na screenu.
Tak nevím, co se ČS nelíbí. Ale podezření na ty haléře je čím dál silnější :-)
gaabi
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Tomm001 27. 8. 2024 11:53

minarjo píše:
Mimochodem, platby zaúčtované 13.8., u kterých mi nebylo provedeno spoření do Platím a spořím (ČS měla ten den nějaký výpadek i u jiných věcí, psal jsem to zde dříve), u těch to Platím a spořím bylo napraveno dodatečně teď v sobotu 24.8. Takže pozdě, ale přece :) (já už s těmi platbami ani nepočítal, že do spoření půjdou, takže teď mám 10 tisíc pro tu srpnovou akci naspořeno i s rezervou).

SZ
Tomm001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hannys85 28. 8. 2024 09:23

V pravidlech akce k pravidelnému investování a odměně 3x200 Kč Je tato zmínka: Pravidelný pokyn k investování musí být v daném měsíci vypořádán. Znamená to tedy že když jsem pokyn zadal dnes a odejde až zítra (dříve zadat už to nešlo), a vypořádání příkazu trvá údajně 2 až 4 pracovní dny, tak za tento měsíc v příštím měsíci už odměnu nedostanu a budu tedy krácen o 1x 200 kč a budu moc získat jen 400 kč anebo se to podle Vás jen natáhne? Jinak když už mám u ČS standardní účet tak nelze přes internetové bankovnictví změnit na plus účet že mě to posílá na pobočku? Lze případně ke standardnímu účtu založit ještě i plus účet a budou se pak do limitu čtyř plateb pro bezplatné vedení vztahovat i platby kreditní kartou, kterou mám již několik let?
hannys85
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 28. 8. 2024 10:49

Změna účtu lze provést pomocí žádosti poslané přes George bankéři. Platby KK se zahrnují do plateb potřebných pro bezplatné vedení Plus účtu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod __Pavel 28. 8. 2024 15:19

@hannys85
Bez obav, dnes jsi zadal pokyn, odejde zítra a pozítří odpoledne je vypořádán.
__Pavel
Nadšenec

Odeslat příspěvekod obbr 29. 8. 2024 21:30

Zíta se chystám do Kaufu šermovat s kartou u samoobslužky. Jak dlouho vám to trvalo udělat těch cca 270 plateb? Někdo tu psal, že snad do 20 minut se dá zvládnout.

Nemám s tím zkušenost, tak jsem manželce rovnou oznámil, že tam budeme určitě déle než obvykle. Řekla mi, že jen vybere zboží a pak odchází ať si to tam platím jak chci :-)

Jsem zvědavej jak to půjde, jestli to nevzdám a nebo nerozložím ještě na další návštěvu.
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 8. 2024 21:43

Jak dlouho to bude Kaufland tolerovat?
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 8. 2024 21:51

@obbr:
Já do různých pražských Kauflandů chodím běžně i na menší nákupy před/po práci (v okolí bydliště do 10-15 minut MHD mám hned tři), proto při mých cca 14 návštěvách zhruba obden (cca v době 1.-25.8.) jsem tam udělal na samoobslužné kase pokaždé jen 12-15 plateb mobilem+fyzickou ČS kartou a bylo to tak na dvě minuty. Neumím si fakt představit dělat tam naráz třeba 20+ plateb, to by na mě museli koukat jako na exota :D, navíc při více platbách jednou kartou v řadě začne terminál "zlobit" a chce pak daleko častěji zasunutí karty, resp. druhé ověření platby v mobilu otiskem. Takže dělat jich moc po sobě jednou kartou postupně rychlost placení zpomaluje, nedoporučuji. Zbylé platby byla u mě charita a nápojové, sladkostní a bagetové automaty v práci, což běžně stejně používám.

@MirekM:
Terminály Kauflandu nejsou hloupé, cca od 4-5 plateb jednou kartou v řadě pak chtějí dost často buď její zasunutí pro kontaktní platbu (a to dokonce i při platbě mobilem!, pak je třeba když někdo nemá tu fyzickou kartu ČS u sebe takovou platbu stiskem červeného tlačítka na terminálu stornovat a na displeji pokladny ji dát zopakovat), nebo v lepším případě terminál či mobil chce nové ověření v mobilu otiskem a opětovné přiložení, což obojí to placení velmi výrazně zpomaluje. Proto jako píšu výše, 20+ plateb naráz nemůže snad normální člověk dát, pokud tam nechce strávit mládí a vypadat jako exot, kterému terminál co třetí či čtvrtou platbu zamítá a musí ji opakovat dalším pokusem, jak píšu výše :).
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 29. 8. 2024 22:06

Chtít udělat 260+ plateb na jeden zátah, tomu říkám výzva!
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 29. 8. 2024 22:09

Nejdéle u 20-40 plateb, když ho bude terminál prudit jedním z druhotných ověření, která popisuji (zasunutí plastu či otisk v mobilu) víc a víc, to vzdá :). Můj rekord hned 1.8. byl 17 a to už poslední 4 platby chtěl druhotné ověření snad co druhou platbu (i když jsem střídal placení plastem a mobilem). Pak jsem pochopil, že optimální maximum je 15 plateb a toho jsem se plus mínus dvě držel při každé návštěvě.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod dalich 29. 8. 2024 22:27

Milos píše:Chtít udělat 260+ plateb na jeden zátah, tomu říkám výzva!

Já při posledním testu bezpečnosti karet na vlastním terminálu udělal během dvou hodin 400+ transakcí. A stálo mě to přímluvu MC a Visy, aby mi ho nezrušili :mrgreen: (A už to nesmím dělat, tedy ne na svém.)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod aaaa 30. 8. 2024 01:29

obbr píše:Zíta se chystám do Kaufu šermovat s kartou u samoobslužky. Jak dlouho vám to trvalo udělat těch cca 270 plateb? Někdo tu psal, že snad do 20 minut se dá zvládnout.

Nemám s tím zkušenost, tak jsem manželce rovnou oznámil, že tam budeme určitě déle než obvykle. Řekla mi, že jen vybere zboží a pak odchází ať si to tam platím jak chci :-)

Jsem zvědavej jak to půjde, jestli to nevzdám a nebo nerozložím ještě na další návštěvu.

Vykasli se na to. Tohle za to fakt nestoji, pocitej tak minutu na 1 platbu, neni to uplne intuitivni, kdyz to delas poprve.
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod drkarel 30. 8. 2024 04:56

No, intuitivní to je dost, ale člověk má při více platbách tendenci "zblbnout" a odmáčknout něco jiného.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Zedna1 30. 8. 2024 06:51

Vlastni zkusenost:
Da se v pohode udelat necelou 100 plateb za 15 minut :-)
Rekord jsem mel okolo 120 plateb, vic casu jsem tam uz nechtel travit.

Plastovou kartu je nutne vlozit jen obcas, nekdy zhruba po 10-20 (spis tech 20) platbach mobilem (nekdy i mene), nekdy se stane ze to chce parkrat po sobe casteji, ale pak uz zase jen obcas/vyjimecne, ale je to nepravidelne.
Nezapomenout, ze pri platbe mobilem jen nutne po odemceni a zaplaceni nutne mobil zase zamknout, protoze Google letos na jare zprisnil podminky pro vicenasobne platby behem jednoho odemceni mobilu.
Jednou jsem narazil asi na specialni terminal, kde jsem udelal kolem 80 plateb i bez nutnosti vlozeni fyzicke karty, nechtelo to vlozit ani jednou, takze asi zalezi na nastaveni nebo druhu druhu terminalu, tento vypadal trochu jinak asi moderneji.

PS: Ja jsem to jel v ramci souteze mBank o prsten, ale stejne jsem ho nevyhral :-(
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dalich 30. 8. 2024 08:14

Zedna1"PS:
Já jsem před mnohoa, mnoha lety, vyhrál za platby kartou auto :mrgreen: Peugeot 206.
A pak zase 2 výherní poukazy do hotelu. Což byl danajský dar, bo výsledkem byl potomek :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
dalich
VIP uživatel

Předchozí stránkaDalší stránka