Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Milos 30. 9. 2024 18:32

Já v rámci té akce „10 % navíc za Vaše pravidelné investice!“ žádnou odměnu zatím také neobdržel.

Mohla byste Jiřko prosím prověřit, jak to s tou odměnou vypadá? Jinak to každý z nás bude jednotlivě reklamovat a zbytečně tak zatěžovat vaše reklamační oddělení. Děkuji :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod gman 30. 9. 2024 18:40

Mamka má plus účet u ČS a potřebuje odeslat cca 500EUR do Rakouska. Předpokládám že to lze odeslat z toho plus účtu, ale úrok asi nic moc+poplatky? U toho plus účtu je i EUR účet a na něj směnit EUR např. přes RoklenFX (mám)? Vyplatí se stále? Asi 10 let jsem ho nevyužíval.
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 30. 9. 2024 19:12

SEPA platba do Rakouska lze odeslat přímo z Plus účtu, SEPA platba je zdarma, ČS má aktuální kurz 25,779Kč/1EUR.
RoklenFX při směně nad 1000EUR má kurz 25,369Kč/1EUR, nevím jestli ti ale smění jen 500EUR a jaký kurz při tom bude. Příchozí i odchozí SEPA platba z EUR účtu ČS je zdarma.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 30. 9. 2024 19:57

Miloši, nemystifikuj :) Příchozí ani odchozí SEPA platba na EUR účtu ČS není zdarma, ale za 7 Kč. Máš pravdu, že je zdarma z Plus účtu, ale už nikoliv z EUR účtu. https://www.csas.cz/banka/content/inet/ ... mene_r.pdf

Lze vyměnit ve směnárně (za 25,30), vložit na EUR účet na pobočce ČS zdarma a čert vem těch 7 korun za odchozí platbu, když člověk ušetří 240 korun na kurzu. Pokud to tedy gmanovi za těch 240 korun stojí, to je samozřejmě na zvážení každého.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 30. 9. 2024 20:10

@hopo.hopo: Máš pravdu, příchozí a odchozí platby z EUR účtu jsou za 7Kč. Omlouvám se za mylnou informaci :nenapadne

Mě by se cesta do směnárny a cesta do ČS kvůli úspoře nějakých 230Kč nevyplatila. Osobně bych tu platbu řešil jednoduše přes Revolut.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 30. 9. 2024 21:40

nebo europlatba, kdyz neni moznost revolutu(u roklenFX musi byt zalozeny ucet), neni potrebna ani smlouva, pres den bude o neco lepsi kurz
europlatba.png
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod gman 1. 10. 2024 06:22

Díky všem
Revolut mám, nevím proč mě to nenapadlo.. Směnit 500EUR a poslat na ten EUR účet u ČS? Protistrana v Rakousku ji musí sdělit číslo účtu ve formátu IBAN nebo stačí i místní číslo účtu a přes iban.cz udělat převod do formátu IBAN (jsou to důchodkyně)?
gman
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod slavo963 1. 10. 2024 07:07

Ano, z RVT do CS. IBAN lze zjistit v IB/SB
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 07:20

@gman: Případně ty peníze můžeš do Rakouska odeslat přímo z tvého Revolut účtu a ušetřit tak mámě 2 x 7Kč :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 1. 10. 2024 07:47

My se tu nakonec k tomu lokálnímu optimu dopracujeme :)
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 1. 10. 2024 09:57

Milos píše:Já v rámci té akce „10 % navíc za Vaše pravidelné investice!“ žádnou odměnu zatím také neobdržel.

Mohla byste Jiřko prosím prověřit, jak to s tou odměnou vypadá? Jinak to každý z nás bude jednotlivě reklamovat a zbytečně tak zatěžovat vaše reklamační oddělení. Děkuji :-)

Dobrý den, už pátráme, kde se stala chyba. Dám pak vědět buď sem, nebo do zprávy.
Díky moc za trpělivost.

Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod tx999 1. 10. 2024 18:14

gman píše:Díky všem
Revolut mám, nevím proč mě to nenapadlo.. Směnit 500EUR a poslat na ten EUR účet u ČS? Protistrana v Rakousku ji musí sdělit číslo účtu ve formátu IBAN nebo stačí i místní číslo účtu a přes iban.cz udělat převod do formátu IBAN (jsou to důchodkyně)?

Tak to uz je nejjednodussi to poslat rovnou z Revolutu (pokud z nejakeho duvodu nevyzaduji, aby ty penize prisly z jejiho uctu). Jen pro uplnost, na Revolut nabit kartou.
Myslim si, ze v Rakousku je standardem IBAN, tak at posle primo ten.
tx999
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod minarjo 1. 10. 2024 18:27

Nejen v Rakousku - všude v eurozóně je standard IBAN, unijním nařízením shora :). Vím jak Slováci proti tomu před lety protestovali, že je to delší zápis čísla účtu než národní tvar, nejde zapamatovat tak snadno atd... marně, chtěli euro, mají k tomu jako přílepek od ECB i implicitní IBAN formát :D.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 1. 10. 2024 21:11

Česká spořitelna píše:
Milos píše:Já v rámci té akce „10 % navíc za Vaše pravidelné investice!“ žádnou odměnu zatím také neobdržel.

Dobrý den, už pátráme, kde se stala chyba. Dám pak vědět buď sem, nebo do zprávy.
Díky moc za trpělivost.

Jiřka, ČS

Tak od Jiřky mám informaci, že odměny za pravidelné investice budou připisovat tento týden a bude to rovnou za měsíc srpen i září :tleskani Jinak nárok na odměnu prý mají jen oslovení klienti, akce nebyla veřejná a netýkala se všech klientů ČS.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 2. 10. 2024 02:12

ČS
  • Snižuje minimální poplatky za nákup zahraničních akcií z 17 €/$ na 12 (a podobně v jiných měnách) – ale procenta z objemu zůstávají beze změny.
  • Má nově v ceníku nákup „podílů na investičních nástrojích“ … za stejných 0,4 % min. 12 €.
  • Zavádí jakousi službu „investování plus“, která stojí 0,99 % p.a. (min. 29/měsíc) — není to úplně jasné, ale za to asi jsou nulové vstupní poplatky do fondů, a až 10/měsíc individuálně zadaných obchodů.

Tak nějak mám dojem, že nepochopili, v čem je lákavé obchodovat s frakcemi — nebo naopak dobře chápou, že pro naprostou většinu klientů a akcií to není až tak zajímavé.

Jestli to „plus“ budou inzerovat pro nákupy fondů – ušetřete 3 %, zaplaťte jen 1 % p.a. – tak je to hezká past. Pro akcie (jestli to vůbec připadá v úvahu) — kdyby byl někdo, kdo přes ČS traduje, tak se to možná vyplatí, ale kdo a proč by to dělal?!

Nebo je to něco úplně jiného? Slyšel jsem nějaké náznaky, že současný model fondů „bez poplatku za vedení“ s tím, že nejsou vidět a ani není vidět, jak fond platí provize bance, regulace už nadále neumožní, a časem se bude muset ta bankovní služba (a i fond?) explicitně účtovat jako poplatek.

Každopádně na webu nic nevidím.

-- 2. 10. 2024 03:29 --

… a snížili sazby TV, ale stejně byli někde úplně na chvostu…
fc70
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka