Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod eur.martin 1. 1. 2025 13:07

To je zajímavé. Podmínky zůstávají stále stejné, přičemž Revolut naopak spadá do bezúročného období, na rozdíl od Hello bank. Má někdo informace o změně sazebníku, kde by bylo uvedeno, že platby na Revolut již nespadají do bezúročného období? Myslím, že případné změny by musely být oznámeny, a dosud jsem nikde nenalezl informaci, že by Revolut přestal být součástí bezúročného období. Má někdo zkušenosti s touto situací, zejména v případě ČS nebo bývalých klientů Hello bank?
eur.martin
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Milos 1. 1. 2025 14:00

slavo963 píše:vypada to, ze CS zacala uctovat uroky plateb na revolut na exHB KK

Na to jsi přišel jak? Revolut dobíjím kreditkou exHB pravidelně a na posledním výpisu (za prosinec 2024) žádné úroky vyčíslené nemám. ČS žádné změny obchodních podmínek pro exHB kreditky neoznámila ani nemá žádné změny uvedené na webu https://www.csas.cz/cs/dokumenty-ke-sta ... Hello-bank
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 2. 1. 2025 11:37

Přišel mi nemilý ale očekávaný e-mail,
...u Vaší hypotéky číslo ... bude za půl roku končit fixace úrokové sazby.
V březnu Vám do George pošleme oznámení o nové úrokové sazbě...

Co tak očekávat?
Překvapí, eventuálně kývnou na nabídku např. konkurence (zajímavě se jeví např. Moneta)?
Když vidím, že aktuálně má ČS spíš vyšší hodnoty než konkurence...

Moneta 4,39% 3 až 5 let
ČS 4,89% 3-5 let
Raiffeisen 4,79% 3 až 5 let
mBank 3 roky 4,99%
Unicredit 3 roky 4,59%
KB 3 roky 4,79%
ČSOB ?let 4,89%
AirBank 4,69% 3 roky
technikus
Nadšenec

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 1. 2025 12:19

Možná se pletu, ale co jsem to teď zkoumal, přijde mi, že Moneta přejala v oblasti hypo filozofii Wurstu - nabídnout hypotéku s jasnými parametry (a nízkou sazbou), se kterými už nejde moc hýbat. ČS bez žádosti nic konkrétního nenabídla, ČSOB se překvapivě dostala někam na úroveň Monety, zřejmě kvůli odměně za aktivitu, a navíc to mám předschválené - nebudu muset dokládat příjmy, pouze deklarovat.

Na druhou stranu, když jsem v minulosti jinou hypo refixoval, tak banka upravila nabízenou sazbu na základě předložeí konkurenční nabídky.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod tmx643 2. 1. 2025 12:59

U Moneta se se sazbou z webu už nehne.
ČSOB mi nabízí předschváleno 4,69 %, ale je v tom 0,2 % sleva za životní pojištění a 0,2 % za energetickou třídu A nebo B. Reálně tedy 5,09 %. A LTV jen do 70. LTV 70-80 by bylo za 5,24 %.
RB mi nabízela slevu 0,2 % proti webové nabídce, takže 4,59 %, povinností bylo jen pojištění nemovitosti u Uniqa.

Troufám si říct, že ČS konkurenční nabídku (asi teda Moneta) nedorovná, ale můžou snížit sazbu na úroveň, že se to nevyplatí přecházet.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod retron 2. 1. 2025 13:00

i u hypo, ostatně jako u všeho funguje podstřelování konkurečních nabídek, takže obejít min. 3 a tu nejlepší předložit ČS, minimálně by to měli dorovnat. Myslet si, že sami nabídnou něco zajímavého je naivní.
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod Schwarzie 2. 1. 2025 14:51

Milos píše:
slavo963 píše:vypada to, ze CS zacala uctovat uroky plateb na revolut na exHB KK

Na to jsi přišel jak? Revolut dobíjím kreditkou exHB pravidelně a na posledním výpisu (za prosinec 2024) žádné úroky vyčíslené nemám. ČS žádné změny obchodních podmínek pro exHB kreditky neoznámila ani nemá žádné změny uvedené na webu https://www.csas.cz/cs/dokumenty-ke-sta ... Hello-bank

Ja jsem v prosinci taky Revolut dost dobijel exHB kreditkou a zadne uroky mi nenabehly.
Schwarzie
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ilja2001 2. 1. 2025 15:34

Od 1.1. je vedení exHB kreditky zpoplatněno. Co je myšleno útratou pro vedení zdarma? V ceníku je uvedeno "Při útratě v daném účetním období 3 000 Kč a více (Platby v uvedené výši musí být v zaúčtovaných transakcích)".
Spadá kromě plateb kartou u obchodníka pod útratu taky výběr/převod peněz v bankomatu, případně dobíjení Revolutu?
ilja2001
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 2. 1. 2025 16:00

Revolut je útratou určitě, u klasické KK i odměňovanou.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 2. 1. 2025 17:02

Se vam divim, ze jste HB kreditky nezrusili, kdyz nemaji zadne bonusy?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod xls 2. 1. 2025 17:21

Zrušit jde rychle, dneska ale dostat novou kreditku nemusí být tak jednoduché.

Nechám ale spořitelně ochutnat její vlastní medicínu, ať si to užije. Budu pomocí KK platit na začátku měsíce jen 4tis. zálohu, kterou bych normálně platil v půlce měsíce převodem, takže budou mít náklady na 1,5 měsíce a já to zaplatím o měsíc později jako splátku KK. A to se vyplatí!
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod slavo963 2. 1. 2025 17:31

Schwarzie píše:
Milos píše:

Ja jsem v prosinci taky Revolut dost dobijel exHB kreditkou a zadne uroky mi nenabehly.

Chyba na me strane - omylem jsem nesplatil cely ramec a shodou okolnosti byl ve vysi jako dana platba na Revolut.

Sry za misinformaci.

aaaa píše:Se vam divim, ze jste HB kreditky nezrusili, kdyz nemaji zadne bonusy?

Tak stale to hodi nejaky ten urok na sporaku, ale hlavne cekam na nejakou stavnatou akci mbank, kdy zalozim ucet a pote prevedu exHB na mBank eshop KK.
slavo963
Inventář

Odeslat příspěvekod Pravý Tomáš Marný 3. 1. 2025 11:18

aaaa píše:Se vam divim, ze jste HB kreditky nezrusili, kdyz nemaji zadne bonusy?

Já ji zrušil k 31.12.2024. Nehodlám si hlídat vedení zdarma a stačí mně SkipPay.
Pravý Tomáš Marný
Nadšenec

Odeslat příspěvekod xls 3. 1. 2025 11:52

Zkoušel jsem ji na podzim převést do mB a neprošlo to. Asi mi tam někde kazí skóre úvěr na obchodování.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Milos 3. 1. 2025 12:32

Já asi před 2 roky převáděl ještě původní kreditku HB a v mBank mi ji bez problému schválili i s kreditem navýšeným o 5%. Přitom když jsem v mBank zkoušel v té samé době požádat o kreditku napřímo, tak mi žádost zamítli. Při převodu kreditky totiž probíhá nějaký zjednodušený schvalovací proces.
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka