Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod blackwork 19. 1. 2025 10:21

Otázka pro insidery - jak získám dálničku u ČS zdarma?
blackwork
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod GeneHawkins 19. 1. 2025 10:23

Přijdete jako nový klient z Kooperativy.
GeneHawkins
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wit.cz 19. 1. 2025 12:04

Jak je definován nový klient, může mít kreditku, stavebko a jiné produkty? Jaká lhůta musí uběhnout od doby, kdy jsem měl běžný účet?
<- Pod obrázkem najdete odkaz na platformu Portu, kde po registraci získáme oba 3 měsíce bez poplatků. Díky, kdo jste využil.
wit.cz
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 19. 1. 2025 12:43

Určité podrobnější informace a podmínky k té akci ČS a Kooperativy jsou uvedeny v článku z roku 2023 na Měšci https://www.mesec.cz/aktuality/ceska-sp ... -poplatek/
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod fc70 19. 1. 2025 17:40

wert759 píše:V tom jejich poplatkovém schématu Investování PLUS se dá bez vstupního poplatku nakupovat i Top Stocks nebo Stock Small Caps. Sice je tam ten vysoký poplatek 0.99% p.a. za správu majetkového účtu, ale samotné fondy mají pro Investování PLUS vlastní třídu s TER okolo 0.5% (standardně nějaké 2%) a tomu odpovídající vyšší výkonnost.
Já pro Top Stocks Plus vidím na webu TER 0,8%, tj. 1,79% celkem.

Ano, pro ty, co z nějakého důvodu uvažují jen o podílových fondech ČS je to zlepšení, ale pro někoho, kdo je ochotný investovat do ETF, to je nestravitelné.

No dobře, na korunové dluhopisy, pokud vím, žádné ETF není, takže to musí být fond. No ale tam je Sporobond TER 0,88 % vs. Sporobond PLUS efektivně 1,38 %, tam je PLUS dokonce horší.

Dohromady to vypadá nepoužitelné.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod obbr 19. 1. 2025 19:15

Milos píše:Určité podrobnější informace a podmínky k té akci ČS a Kooperativy jsou uvedeny v článku z roku 2023 na Měšci https://www.mesec.cz/aktuality/ceska-sp ... -poplatek/

Tohle je stále platné i pro tu odměnu 1000Kč?
obbr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod wert759 20. 1. 2025 16:33

fc70 píše:Ano, pro ty, co z nějakého důvodu uvažují jen o podílových fondech ČS je to zlepšení, ale pro někoho, kdo je ochotný investovat do ETF, to je nestravitelné.

No dobře, na korunové dluhopisy, pokud vím, žádné ETF není, takže to musí být fond. No ale tam je Sporobond TER 0,88 % vs. Sporobond PLUS efektivně 1,38 %, tam je PLUS dokonce horší.

Dohromady to vypadá nepoužitelné.

V tomto případě snad jde především o to, do čeho pravidelně "jako investovat" 2000CZK měsíčně kvůli splnění podmínky bonusového úroku na spořicím účtu. Bez toho byste si žádný z těch fondů nejspíše nekoupil. Pokud chcete uklidit nějaké prostředky do krátkodobých dluhopisů, což je skoro ekvivalent spořáku, pak je lepší tam tu větší částku nasypat rovnou a ne to přikupovat po dvou tisícovkách. Okrádáte se o prakticky jistý výnos a pravidelná investice v tomto případě nemá na riziko skoro žádný vliv. Proto ta úvaha, jestli není lepší podmínku plnit pravidelným nákupem akciového fondu, který nemá vstupní poplatek a na správu 0.99% plus vlastní TER si s přehledem vydělá sám. Navíc oba ze zmíněných fondů nejsou vysloveně špatná volba ani na investici, oba historicky dokázaly dlouhé období porážet MSCI World.
wert759
Návštěvník

Odeslat příspěvekod fc70 20. 1. 2025 19:12

Já to zkrátka nepoužívám a spořím v jiných bankách, úroky jsou většinou vyšší a není potřeba se k ničemu uvazovat ani sledovat, platit (a danit!) vlastně nechtěné investice.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod wert759 20. 1. 2025 19:58

A která banka nabízí vyšší úrok než 4.05% p.a.?
(do minulého týdne to bylo dokonce 4.3% p.a.)
wert759
Návštěvník

Odeslat příspěvekod hafin 21. 1. 2025 15:55

mám Erste Premier a ExHB kreditku, právě mi přišlo avízo od ČS, že pro ExHB kreditku budou platit pravidla jako pro běžnou kreditku ČS, tj. 3000,-kč obrat měsíčně nebo 50,-kč poplatek za vedení.

Platí to sjednocení i na další vlastnosti ČS kreditky, např. ten 1% cashback při platbách online?

A uznává se jako online platba i a) dobití Revolutu, b) platby u kamených obchodníků pomocí Curve?
hafin
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Milos 21. 1. 2025 16:31

Kreditka exHB je i po této změně stále bez cashbacku.
Ta druhá část dotazu je tím pádem bezpředmětná.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod esquire 21. 1. 2025 16:50

Bere se vyber z bankomatu jako obrat?
esquire
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod petrmegac 21. 1. 2025 17:38

No a v případě že jsem ji stále neaktivoval tak se platí?
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pivinecek 21. 1. 2025 19:49

To by me taky zajimalo, zda vyberem z bankomatu splnim ten obrat. Treba pres Curve. Lezela me v supliku a zazdil jsem to. Kde protocit 3000 kc na rychlo?
pivinecek
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Milos 21. 1. 2025 20:17

Povinný obrat 3000Kč lze rychle a jednoduše splnit například dobitím Revolutu. Nebo pomocí cashbacku (výběru hotovosti) v obchodě, viz. starší info od Jiřky viewtopic.php?p=12852075#p12852075
Milos
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka