Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod minarjo 11. 4. 2025 10:17

ČS kreditku ale používám výhradně pro online platby, protože jen ty jsou s odměnou 1 %, takže plast jsem fakt nikdy nepoužil (i vklad bankomatem na účet kreditky jde u ČS už dlouho mobilem). Proto oceňuji možnost se plastu zbavit přímo v George appce. Samosebou celkově je třeba u sebe minimálně jeden plast jako zálohu mít.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod hyper9 11. 4. 2025 10:22

Plastová kreditka je potřeba pro zadání platby v bankomatu. Používám každý měsíc.

Jinak Spořka je v tomhle fajn. Jak jsem před pár týdny řešil rozbité zobrazování karet v mobilním Georgi, tak jim stačil jen podnět přes telefon, hned si to začali řešit, a během pár hodin to bylo opravené. Kontrastem proti tomu je Unicredit, kdy po telefonu nic nešlo, musel jsem odeslat reklamaci jinou cestou a po několika dnech mi okamžité platby pořád nejdou.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod turnovec 12. 4. 2025 12:23

technikus píše:Někdy se však fyzická karta hodí, např. při platbě v letadle a možná se najde i jiná zkušenost, kde byla potřeba fyzická karta/neprošla platba mobilem/hodinkami apod.
Takže šuplík snese všechno a eventuálně ji přibalit někam na výlet.

Když jsem při pár posledních letech něco platil, tak měli normálně elektronický terminál a s platbou mobilem přes NFC nebyl žádný problém (Lufthansa). Nebo ještě někde mají žehličky? To podle mě musí ten prodej strašně zdržovat... A další věc je, že dnes čím dál tím víc karet už dávno není embosovaných...
turnovec
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod Aldadol 12. 4. 2025 20:52

Ale tady nejde o žehličku, ale o nutnost zastrčit kartu do terminálu. Asi tím, jak to je offline, potřebují správné číslo karty a ne nějaké emulované.
Aldadol
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Lip29 12. 4. 2025 22:53

Některé aerolinky opravdu nepřijímají bezkontaktní platby na palubě letadel. Také salonky na letištích v naprosté většině (a to i v Evropě) vyžadují fyzickou kartu. V autopůjčovnách to samé. Osobně bych nevyrazil za hranice bez plastové karty.
Lip29
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 13. 4. 2025 09:48

Ono používat kartu ČS v zahraničí je kvůli kurzu opravdu jen pro otrlé
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod wurk 15. 4. 2025 19:22

v letadle jsou offline terminaly, takze tokenizovana karta, ktera si vynucuje online transakci, ma smulu
wurk
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 15. 4. 2025 19:44

U Smartwings jde platit bezkontaktně jen s Visa, MC se musí zasunout a zadat PIN. Mobil jsem nikdy nezkoušel.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod kecinzer 16. 4. 2025 12:49

hyper9 píše:Plastová kreditka je potřeba pro zadání platby v bankomatu. Používám každý měsíc.

Přesně tak, proto si ji nechávám také. Až tuhle nutnost zruší, bude možné zrušit fyzickou kartu.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 4. 2025 14:25

Dnes mně opakovaně ČS zablokovala platbu u CZ kamenného obchodníka virtuální KK ČS přes Curve z G-peněženky, ještě před dvěma dny probíhaly tyto platby normálně. "Your payment cards bank has blocked the transaction. Please contact your bank. Limit pro internetové platby na virtuální KK ČS byl dostatečný.
Následná platba virtuální KK ČS z G-peněženky proběhla normálně.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 4. 2025 16:12

Dle kartařů v ČS do ČS nedošel dnes od Curve žádný požadavek na platbu od Curve, mám aktualizovat Curve - provedl jsem, předposlední aktualizace proběhla před cca 2 dny - že by? Pokud to nepomůže odebrat a přidat kartu ČS z/do Curve.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 4. 2025 18:49

Aktualizace provedena, další dvě platby zamítnuty. Poslal jsem dotaz formulářem Curve na Curve, e-mail je dočasně pozastaven.
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod MirekM. 25. 4. 2025 20:12

Zítra zkusím zaplatit nějakou další kartou připojenou v Curve ...
Neměl dnes někdo stejný problém?
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod Milos 25. 4. 2025 22:05

Mě se něco podobného stalo nedávno, ale s kartou Airbank. Dne 16.4. mi v Kauflandu nešlo zaplatit pomocí Curve s podkladovou kartou Airbank, zkusil jsem to dvakrát a v Curve se dvakrát objevila informace, že banka zablokovala transakci. Přitom následná přímá platba kartou Airbank normálně prošla, stejně tak jako prošly i platby pomocí jiných podkladových karet. Včera jsem byl opět v Kauflandu a platba pomocí Curve a podkladové karty Airbank prošla zcela bez problémů.

Pak se mi to stalo ještě 19.4. při online platbě na Rohlíku. Jedna platba pomocí Curve s podkladovou kartou Airbank prošla, následné dvě platby neprošly s informací, že banka zablokovala transakci. Přitom následné přímé platby kartou Airbank normálně prošly, stejně tak jako prošly i platby pomocí jiných podkladových karet.

Viděl bych to na nějakou chybu na straně Curve.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod MirekM. 26. 4. 2025 16:10

Dnes s KK CS pres Curve vlozene v G-penezence opet Declined. Po zmene podkladove karty na Partners platba probehla na poprve.
MirekM.
Přeborník

Předchozí stránkaDalší stránka