Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod xls 12. 5. 2025 12:47

A proto vymysleli RPSN, aby různí šmejdi neuváděli kreativní výpočty úročení a bylo možné náklady na úvěry srovnávat.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 5. 2025 13:13

minarjo píše:Když je řeč o tom novém poplatkovém modelu Investování PLUS, neví někdo, zda do něj lze snadno přejít ze stávajícího Majetkového účtu, na kterém mám historicky dva podílové fondy ČS? Tedy tak, abych je nemusel prodávat, ideálně aby se ani nemusela rušit/měnit pravidelná investice do nich atd. A pokud by to šlo změnit smlouvou/dodatkem k podepsání přes George, tím lépe.

Historicky jsem měl u ČS zkušenost jak s převodem titulů z jednoho majetkového účtu do jiného (šlo to realizovat třeba telefonicky) - což je ale zrovna operace, u které očekávám, že právě nedojde k převedení nastavené pravidelné investice, protože ta je právě vázaná k majetkovému účtu (ale pro úplnost - v době, kdy jsem to dělal jsem neměl nastavenou žádnou pravidelnou investici, tak to úplně potvrdit nemůžu, ale nepočítal bych s tím), tak i zkušenost s výměnou podílových listů (to vlastně jde v rámci jednoho majtekového účtu i v Georgi nyní, v zásadě jde o prodej a nákup jednotek podílových listů s tím, že se případně doplatí rozdíl v případě výměnou za fond s vyšším vstupním poplatkem a samozřejmě daňové implikace jsou zjevné), tak mě taky zajímalo, jestli by šly tituly ze „standardního“ majetkového účtu převést do nového schématu Investování PLUS, ale nelze to (také mi šlo o to, abych si vyměnil podíly fondů ČS ze standardní třídy do lenvější třídy PLUS, ale za úhradu za vedení majetkového účtu), ale spíš jde o to, že mezi těmito typy majetkových účtů nelze zatím převod vůbec realizovat (nezávisle na tom, jestli jde o podílové fondy, nebo třeba ETF), takže tento plán asi nedopadne...

Pravda tak trochu jsem to i očekával, protože pokud by šlo nějak libovolně přecházet mezi majetkovými účty v rozdílných poplatkových schématech, tak by asi nic nebránilo klientovi si nakoupit bez poplatku tituly v Investování PLUS a převést je následně pod ten „obyčejný“ majetkový účet, takže nevím, jestli se ČS bude pokoušet vymyslet tohle v budoucnu zpřístupnit s nějakým omezením, anebo to Investování PLUS nechá žít svým vlastním životem.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod Česká spořitelna 14. 5. 2025 09:17

Milos píše:
Zedna1 píše:Sporka uz v SB u kreditky neukazuje vysi castky ke splaceni z posledniho vypisu.
Nyni ukazuje jen minimalni splatku a celkovy dluh (tj. i vcetne novych plateb provedenych po vystaveni vypisu).
Drive tam tato informace byla, pouzival jsem to.
Nyni tedy musim v SB stahnout posl. vypis a najit+otevrit a zobrazit+zvetsit, coz je v mobilu fakt otravne.

Ted nevim jestli jde jen o nejakou chybu nebo o zamerne zkripleni aplikace ...

SB i IB mi zobrazuje jen minimální splátku a aktuálně vyčerpánou částku (celkový dluh) pouze u exHB kreditky, u klasické kreditky ČS mi SB i IB zobrazuje i dlužnou částku pro tento měsíc (částku z posledního výpisu). Popisovaná "chyba" se tedy týká asi jen exHB kreditek.

Dobrý den, u HB kreditek se skutečně jedná o chybu, která by měla být v nejbližších dnech opravena.
Za komplikace se omlouváme.

Jiřka, ČS
Oficiální profil České spořitelny.
Česká spořitelna
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod Jirik74 27. 5. 2025 10:44

Spořitelna má nový program Odměny. Tedy zatím jen v jednom kraji :( https://www.penize.cz/osobni-ucty/47192 ... cie-zdarma
Jirik74
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 27. 5. 2025 12:13

„Péči o finanční zdraví“ opravdu chceš. A kdo bude dost "zdravej", aby jim pořádně vydělal, tak dostane lízátko. Ti ostatní si budou muset sami rozmyslet, jak s ušetřenými tisíci naloží.

Docela zábavné je i v appce "Nejlepší směnný kurz na trhu", v článku to pak popisují jako "exkluzivní směnný kurz (úroveň, na kterou dosáhnou firemní klienti spořitelny – ne zcela bez přirážky ke kurzu Evropské centrální banky)". To by mě docela zajímalo, jak to může být nejlepší kurz, když u konkurence to máte kurz ECB bez té přirážky (a nemusíte tam každý měsíc panáčkovat, aby vás na kurzu jako obvykle neokradli).
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod Dvorik 27. 5. 2025 17:29

Jde nejak aktivovat pristup do IB nebo George pri zmene telefonu?
Na lince mi porad tvrdi, ze musim na pobocku.
1) Puvodni telefon s Georgem jsem zresetoval
2) V IB mi to pise, ze musim mit George
3) v Georgi mi to pise, ze musim mit QR kod ze stareho telefonu (nemam) nebo mam jit do bankomatu pro aktivacni klic s plastovou kartou (nemam) nebo na pobocku.
Tohle me fakt vysira v roce 2025. Ucet jsem zakladat online pres BankID, v zivote jsem na pobocce nebyl.
A ted kvuli takove kravine nemuzou udelat aktivaci nejakym overenim po telefonu nebo opet pres BankID?
Dvorik
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod technikus 27. 5. 2025 17:37

Tohle už teda neplatí?
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod nikko 27. 5. 2025 19:43

Dvorik píše:Jde nejak aktivovat pristup do IB nebo George pri zmene telefonu?
Na lince mi porad tvrdi, ze musim na pobocku...
Tohle me fakt vysira v roce 2025. Ucet jsem zakladat online pres BankID, v zivote jsem na pobocce nebyl.
A ted kvuli takove kravine nemuzou udelat aktivaci nejakym overenim po telefonu nebo opet pres BankID?

Důvodem, proč i v roce 2025 musíš osobně na pobočku, je ochrana banky před podvody. Jsi klient, kterého banka nikdy fyzicky neviděla, tedy klient s vyšším rizikem podvodu. Sice máš její účet, ale ve skutečnosti se můžeš vydávat za cizí osobu.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod kecinzer 27. 5. 2025 21:08

Dvorik píše:Jde nejak aktivovat pristup do IB nebo George pri zmene telefonu?
Na lince mi porad tvrdi, ze musim na pobocku.
1) Puvodni telefon s Georgem jsem zresetoval
2) V IB mi to pise, ze musim mit George
3) v Georgi mi to pise, ze musim mit QR kod ze stareho telefonu (nemam) nebo mam jit do bankomatu pro aktivacni klic s plastovou kartou (nemam) nebo na pobocku.

Přístup na novém telefonu lze aktivovat pouze pokud si necháš funkční starý telefon, přes který tu aktivaci uděláš. Pokud jsi ho už zresetoval, jsi v řiti a musíš na pobočku. Bohužel.
kecinzer
Nadšenec

Odeslat příspěvekod retron 27. 5. 2025 23:29

Nemusí na pobočku, stačí bankomat
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod nikko 28. 5. 2025 01:28

Bohužel bankomat pro aktivační klíč vyžaduje plastovou kartu, kterou dotyčný nemá.
nikko
Nadšenec

Odeslat příspěvekod MP007 28. 5. 2025 08:14

Právě nedávno jsem tuhle anabázi musel absolvovat (android na android) a krom Spořky to u všech ostatních SB (cca 10 bank) šlo do pár minut provést od stolu. Pouze Spořka (i přes použití QR-kódu na původním mobilu) nedokázala proces opakovaně dokončit a vyzvala k návštěvě pobočky... tak až budu mít někdy cestu.
MP007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Milos 28. 5. 2025 08:36

Já instaloval George na druhé zařízení (Android tablet) před čtvrt rokem a šlo to zcela bez problémů, pomocí QR kódu.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod cermakjn 28. 5. 2025 18:32

MP007 píše:Právě nedávno jsem tuhle anabázi musel absolvovat (android na android) a krom Spořky to u všech ostatních SB (cca 10 bank) šlo do pár minut provést od stolu. Pouze Spořka (i přes použití QR-kódu na původním mobilu) nedokázala proces opakovaně dokončit a vyzvala k návštěvě pobočky... tak až budu mít někdy cestu.

Řešil jsem něco podobného, volal jsem na infolinku a prý pro aktivaci musíš dát aplikaci oprávnění číst polohu. Já ve výchozí stavu nepovoluji co jde a proto mi nešla aktivace George. Zkusil bych se podívat na oprávnění, třeba to půjde.
cermakjn
Návštěvník

Odeslat příspěvekod P_H_ 28. 5. 2025 18:41

xls píše:„Péči o finanční zdraví“ opravdu chceš. A kdo bude dost "zdravej", aby jim pořádně vydělal, tak dostane lízátko. Ti ostatní si budou muset sami rozmyslet, jak s ušetřenými tisíci naloží.

Hlavně pobízení k zadlužování se je péče o finanční zdraví jak lusk :-D
P_H_
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka