Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 15. 8. 2008 07:07

Ruprecht001 píše:Nemachruj :-) Bankomat vydává max. 20 bankovek jedné hodnoty .

Většina bankomatů u nás je schopna vydat 40 bankovek, tedy při dvoutisícovkách to je 80 000 Kč na jeden výběr; samozřejmě je možné opakovat.
Vyjímkou jsou v tomto bankomaty sítě Pharro, které (dle informací na mFóru), nemají výdejní štěrbinu, ale takovou přihrádku, kam bankovky padají. Tam se "strop" zatím nikomu zjistit nepodařilo, zatím prý zkoušeno max. 100 (tisícikorunových) bankovek s a vydal bez problémů.

Naopak v zahraničí jsou často bankomaty omezeny na výrazně nižší částky (třeba jen několik set EUR).
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod S474N 15. 8. 2008 08:15

Ruprecht001: uvedene informace jsem podaval za ucelem seznameni dotycneho s aktualnim stavem a ne za ucelem machrovani. Bohuzel se mylis, protoze vetsina bankomatu je schopna vydat mnou zminovanych 40 bankovek. Vydej nad 100k Kc sice podleha autorizaci, ale pokud dobre pocitam, tak 40x 2000 = 80.000 Kc. Navic clovek muze vybrat opakovane ze stejneho bankomatu dalsich 80, nebo klidne navstivit jiny. A v tomto problem opravdu neni. Navic clovek nemusi nikomu nikde nic hlasit, proste jde do bankomatu a vybere si pozadovanou sumu.

BTW castky hradit muzes - treba vkladem dotycnemu v bance, ovsem tam jiz vstupuje do toho i tvuj OP. A osobne nevidim zadny problem, kdyz na jedne strane mam vyber ze sveho uctu v bankomatu a na druhe strane vklad na jiny ucet. Tzn. vsechno ciste a prokazatelne :wink:
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 15. 8. 2008 08:52

No jo, inflace :-) Však je to už taky nějaký pátek :-D

Ale pokud běžně vybíráš 200K, znamená to, že obcházíš 3 bankomaty, docela opruz :-(

Myslím, že není daleko doba, kdy banka bude bonzovat i takovéto výběry s odkazem na tu EU směrnici proti praní špinavých peněz. Těch 1000EUR mi přijde skutečně směšných.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod S474N 15. 8. 2008 09:38

Ruprecht001: nemusis nic obchazet, kdybys pozorne cetl, tak bys zjistil, ze bankomat ma obvykle minimalni rezervu 250 tisic. Tzn. na 99,9999% si tech 200 vytahnes s prehledem z jednoho bankomatu - samozrejme vicenasobnym vyberem.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod memorix 16. 8. 2008 06:34

Ad Ruprecht0001 (znalce preditktivnich vazeb:)

1. IB Ceske Sporitelny pouziva vice nez (nikoliv jak!!) 1 000 000 klientu
2. U bankomatu je zdaleka nejvice lidi nikoliv proto, ze jsou zebravi a cekaji prvniho na vyplatu, ale proto mikrokosmos z makroskosmem se stretly s 98. vyssi inteligenci... (nebo proto, ze prostym vydelenim n/q, kde n je pocet klientu CS a q pocet bankomatu CS zjistime, ze na jeden bankomat CS pripada nejvice klientu v CR)...ta logika s chudobou a vyberem malych castek je opravdu podivna..jako dukaz by u soudu neuspela...ciculus vitiosus..chudy klient-mnoho malych vyberu-protoze je chudy, logika heligonu (ahaa heligonove svetlomety...to je to bile co mi ukazuje kam jet v noci..)
3.Vybery z bankomatu jsou zcela zdarma (za pausal) 109Kc. V nem je vedeni kontokorentu, 2 reliefni karty, ony vybery nejake transakce na Servis24 atd... MNE se to zda vyhodne, ale kdyz tu jen ten PREDIKAT, ze nekomu ne tak at si to nekupuje..a jde ke konkurenci

4. k me posedlosti Mbank...ta vznikla na tomto foru..do te doby jsem o jeji existenci nic netusil, a sokovalo me, ze nekdo (z meho pohledu zalozni druzstvo) srovnava s 2. nejvestsi bankou v zemi (ne nepracuji v CS). Netusim co je Mbank, ale pro nas financni primitivy to je jako srovnavat Skodu Felicia a BMW 535...

5. dnes bojkotuji diakritiku, cimz se omlouvam, ale my co se s PC teprve seznamujeme...piseme bez znamenek rychleji.
Pekny vikend
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 16. 8. 2008 07:31

memorix:
1. To, že používá, neznamená, že využívá :-) Třeba když jdu kdykoliv v poledne kolem bankomatu ČS, je tam fronta od 3 do 10 lidí. Já osobně bankomat použiju tak 2-3x za čtvrt roku. Že by bylo bankomatů málo? No, na to zase nesedí čísla o jejich počtu, tak čím to je??
2. A k tomuto číslu jsi dospě jak? Já teda nevím, ale nikde jsem nenašel, že by ČS měla 1M klientů a VŠICHNI používali IB. Naopk číslo z roku 2004 říká, že ČS měla 588K klientů a co si tak vybavuji zprávy z tisku, tak od té doby jim klienti nijak houfně nepřibývají, spíše naopak.
3. Tak počkej, zdarma, nebo za paušál? :-) Pokud musíš něco platit, tak to zdarma není, ne?
4. Píšeš zřejmě o Fio? Prosím, nespojuj Fio a mBank, to jsou dvě zcela odlišné instituce s odlišným majetkem a majitelem. A propó, musím s tebou souhlasit, že srovnávání ČS s mBank je srovnávání Škodovky s BMW, protože srovnávat německou Commerz Bank a usmolenou rakouskou Erst, jsou nebe a dudy ;-)

S474N: Já si jen pamatuji, že mě svého času bankomat při pokusu o druhé použití odmítl s tím, že jsem překročil jakýsi rámec použití na jednu osobu a den (a nebyl to kreditní rámec mé karty).
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod Rop 16. 8. 2008 08:06

Taky se mi zdá, že Commerz Bank je větší než Erste ... takže kdo je tady u větší banky? :lol:
navíc mBank není česká banka ... podobně jako ING je to pouze pobočka zahraniční banky ...
No a FIO ... pokud chlapíci nezaspěj (což se bohužel již několikrát stalo) a opravdu půjde "za místní poplatek" platit z našeho účtu v rámci EUROzóny (od 1. 1. přes slovenský účet, přes který jak všichni víme jsou platby na slovensko v SKK zdarma) a pokud chlapíci tomu dají pořádnou reklamu (a jestli do té doby budou i bankou - pro některé to zní líp), tak jim dovozci z EU urvou ruce :-)

Jo mimochodem spousta lidí má v paušálu Servis24, ale vůbec neví co to je :lol:

Jinak za ten tvůj paušál já to mám zadarmo a dokonce ve dvou bankách ....

Memorix: Jinač hoď jsem počet transakcí a jaké děláš běžně měsíčně ... podíváme kolik by to stálo u jiných bank :-)
Když nevíš co s tím, tak to zaúčtuj na základní stádo.
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 16. 8. 2008 08:17

Cituji tiskovou zpravu, kterou jsem vydal nedavno na pokyn vedeni...

Přes 1,1 milionu klientů využívá přímé bankovnictví České spořitelny; 2. banka v ČR v objemu aktiv (874 mld. Kč) při výši zisku (6,6 mld. Kč) v ČR; 3
hlavní kanály přímého bankovnictví – SERVIS 24 (Telefon, Internet a GSM); 4 hlavní skupiny klientů - drobní klienti, malé a střední firmy, města a
obce; a velké korporace; přes 5 milionu klientů - největší počet klientů v ČR
to byl vtip...opravdu nepracuji v tiskovem oddeleni nasi Banky, v CS vubec:)

Commerzbank je asi 3x vetsi nez CS, ovsem zanedbatelna proti skupine ERSTE. No to je jedno, podle objemu aktiv si tedy ucet v bance neotviram. Nakonec vime jak dopadl ENRON.

P:S. Kolik bankomatu pro nevidome provozuje Commerzbank (ala Mbank) na nasem uzemi?
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 16. 8. 2008 08:22

memorix píše:P:S. Kolik bankomatu pro nevidome provozuje Commerzbank (ala Mbank) na nasem uzemi?

Žádný a přitom všechny. Za první tři výběry z jakéhokoliv bankomatu se platí 0 Kč za čtvrtý a další výběr se platí 19 Kč. Mě zatím vždycky ty tři výběry stačily. A kdyby nestačily tak mám Cash Back i Cash Advance zdarma :lol:

Jinak využívá = má sjednáno = má doma heslo ... ale ne fyzicky se přhlašuje :-)
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 16. 8. 2008 08:25

Mno koukal jsem ze:
vyber z bankomatu 7-8x
Prikazy k uhrade 4x,
Platba kartou 10x (ale to zadrmo snad vsude)

+pojisteni ke karte (coz je tedy nesmysl 1.kategoie..ale jsem neschopny to zrusit).
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Rop 16. 8. 2008 08:45

mBank 76 - 95 (opravdu je nutné tolik vybírat? nedá se použít cash back?)
FIO 42 - 48 (z bankomatů ČSOB - ty bohužel jsou hlavně ve velkých městech)

U obou bank to jsou jenom poplatky za ty výběry ... zbytek je zadáčo ... pro porovnání ostatních bank bych potřeboval vědět, zda jsou nějaké příchozí platby, inkasa či SIPA?
Rop
Administrátor

Odeslat příspěvekod memorix 16. 8. 2008 09:30

No 3-5 prichozi platby a 4 inkasa. Sakumprask za 190 Kč. No neni to malo. Ale zase vedou kvalitne vsechny ucty. Predstava, ze odchazim ke konkurenci a menim platebni spojeni zvysuje hotovost k epileptickemu zachvatu. Navic ruzne kontokorentni limity...vlastne v porovnani s uroky jsou ty poplatky blazamem.

A nerozumim proc porad srovnavate CS s Fio. Porovnaval bych to s KB treba...neverim, ze bych vyrazne usetril. Ale nehadam se protoze to nevim.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ruprecht001 16. 8. 2008 12:31

Asi proto, že Fio většinou mají. KB je snad nejdražší banka u nás (asi proto, že se kdysi profilovala jako banka pro zámožné podnikatele). Podle mě, JB má silně nepřehledný sazebník (ČSOB taky nepatří k nejpřehlednějším). Když jsem se rozhodoval, kam převedu účet firmy, zjistil jsem, že vlastně nejsem schopen zjistit, kolik by mě ten účet u KB stál, že bych to viděl až po několika měsících jeho provozování a to jsem řekl, že to teda NE.

Já bych to viděl asi takto: mBank bude potřebovat tak 1-2 roky (ale možná i jen 1 rok postačí, protože zatím se do toho opírá dobře), než bude mít stejnou škálu služeb jako ČS. Jinak to budou banky mající záběr na stejnou klientelu. mBank však bude výrazně levnější. Ale jakmile padne ČR do recese a lidi budou muset otáčet každou Kč, popř EUR, tak se bude muset ČS sakra smekat, aby jí klienti neutekli. Zatím ČS těží z toho, že Češi jsou velmi, velmi konzervativní a neradi cokoliv mění.

Já bych se nad kontokorentními limity nijak nerozplýval. To možná lidé, co "běží krysí závod" (tj. po našem, "žijí od výplaty k výplatě"). Já měl kontokorent 110K u eBanky a stejně jsem odešel a dnes se směju, když jsem před 5 lety u ČSOB lítal od čerta k ďáblu abych měl 10K kontokorent, který dávali k novému účtu zdarma, ale protože já měl "starý" účet, musel jsem shánět všelijaká potvrzení a nakonec zjistili, že to prostě NEJDE a musel jsem účet zrušit a založit si nový :-D Hrůza. Dnes mi nutí stovky tisíc na půjčky, 100K kreditku apod. (první byla na 20K, pak to zvedli na 40K a když mi přišla domů 100K, tak jsem tam zašel a nechal rozstříhat a požádal je, ať mi to už neposílají :-D Já totiž nezapoměl na ten opruz s kontokorentem!). Dnes si ČSOB držím jen proto, že z něj platím alimenty a chodí mi tam výplata. Až dám výpověď, účet nejsíš zruším.
Ruprecht001
Diskutér

Odeslat příspěvekod memorix 16. 8. 2008 13:24

Musite byt velmi bonitni kleint. Sto tisic na kreditce se dava jen lidem s pomerne vysokym ratingem. Tedy v CS. Jestli to dava CSOB nevim.
To s krysim zavodem mi prijde nevkusne. Pamatuji si velmi dobre na sva studia - na lianu kontokorentu, ktera se kolem cloveka obtacela nemilosrdne. A rozhodne rezervy nebyly. Nepovysoval bych se nad temi kdoz ziji od vyplaty k vyplate. Vase zamestnani muze obratem nebyt, podnikani se zhroutit...a nezbyde nez se spolehat na solidaritu ostatnich. Pokud tedy nema dozivotni rezervy. To bych rekl ma malokdo...rozhodne ne tedy ten komu nabizeji kreditku na 100 tisic. Ale pozor ja Vam preji jen uspech. Je me fascinuje te pohled na nas sekace travy...lide se ve spolecnosti nestratifikuji podle financni gramotnosti....ale podle mnoha jinych relevantnejsich kriterii. Vykrikovat na foru "egyptologie" ty nymandi z financniho fora netusi nic o 52.dynastii ba ani netusi kdy byl sloucen Horni a Dolni Egypt...je stejne tak banalni jako ty poznamky o nulach bezicich krysi zavod (krysa je vzacna a chranena...zrejme byl na mysli potkan:)
S pozdravem M.
memorix
Nadšenec

Odeslat příspěvekod sniper76 16. 8. 2008 15:55

Na tuto diskusi už prostě musím reagovat.
Kdysi dávno jsem si založil účet u IPB. Dodnes si pamatuji, že výběr z bankomatu IPB - zdarma, ostatní 5Kč. Pod vlivem kartelu velkých bank došlo ke skokovému nárustu poplatků. Poté došlo ke shroucení IPB a já se stal klientem ČSOB. Byl jsem relativně spokojen, jen ty papíry s přechodem..... . Po čase mi nabídli kreditku s rámcem 20kkč za 200/rok. Využíval jsem ji spolu s internetbankingem relativně dlouho. Poté jsem se oženil a manželka šla mateřskou. Rozhodl jsem se zrušit svůj účet u ČSOB a spolu s manželkou využívat společný účet u ČS. Tak se stalo, já zrušil karty, účet, převedl platby a nepodíval se na výpis účtu od manželky. Dnes mám takový vztek když se koukám na výpis. Položky jako vedení účtu, poštovní poplatky, poplatky za výběr z bankomatu, za odchozí platby, příchozí platby, (poslední dvě rozčleněné tak nepřehledně kvůli rozlišení jsou-li z ČS nebo odjinud). Naštěstí již používám m-bank (skoro půl roku) a nezaplatil jsem jediný poplatek. Postupně jsem tam přesunul většinu svých i manželčinných plateb. Teď jen počkám až skončí poslední manželčiny platby do ČS a ten zlodějský účet půjde do kytiček. Jistě se najde spousta spokojených klientů ČS takže dokud to tak bude, ČS se měnit nebude. Jedno vím ale jistě, já spokojený nejsem.
sniper76
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka