Asi proto, že Fio většinou mají. KB je snad nejdražší banka u nás (asi proto, že se kdysi profilovala jako banka pro zámožné podnikatele). Podle mě, JB má silně nepřehledný sazebník (ČSOB taky nepatří k nejpřehlednějším). Když jsem se rozhodoval, kam převedu účet firmy, zjistil jsem, že vlastně nejsem schopen zjistit, kolik by mě ten účet u KB stál, že bych to viděl až po několika měsících jeho provozování a to jsem řekl, že to teda NE.
Já bych to viděl asi takto: mBank bude potřebovat tak 1-2 roky (ale možná i jen 1 rok postačí, protože zatím se do toho opírá dobře), než bude mít stejnou škálu služeb jako ČS. Jinak to budou banky mající záběr na stejnou klientelu. mBank však bude výrazně levnější. Ale jakmile padne ČR do recese a lidi budou muset otáčet každou Kč, popř EUR, tak se bude muset ČS sakra smekat, aby jí klienti neutekli. Zatím ČS těží z toho, že Češi jsou velmi, velmi konzervativní a neradi cokoliv mění.
Já bych se nad kontokorentními limity nijak nerozplýval. To možná lidé, co "běží krysí závod" (tj. po našem, "žijí od výplaty k výplatě"). Já měl kontokorent 110K u eBanky a stejně jsem odešel a dnes se směju, když jsem před 5 lety u ČSOB lítal od čerta k ďáblu abych měl 10K kontokorent, který dávali k novému účtu zdarma, ale protože já měl "starý" účet, musel jsem shánět všelijaká potvrzení a nakonec zjistili, že to prostě NEJDE a musel jsem účet zrušit a založit si nový

Hrůza. Dnes mi nutí stovky tisíc na půjčky, 100K kreditku apod. (první byla na 20K, pak to zvedli na 40K a když mi přišla domů 100K, tak jsem tam zašel a nechal rozstříhat a požádal je, ať mi to už neposílají

Já totiž nezapoměl na ten opruz s kontokorentem!). Dnes si ČSOB držím jen proto, že z něj platím alimenty a chodí mi tam výplata. Až dám výpověď, účet nejsíš zruším.