Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 12. 1. 2016 19:17

To bude záležet na moneyžerech. :-) Ale i menší zisk je furt zisk, např. na hypo.
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 12. 1. 2016 21:25

A jak to vlastně funguje? Nejdřív si člověk otevře běžný účet, chodí mu tam větší výplata, počítač si toho všimne a někdo z ČS mu zavolá, jestli by nechtěl přejít na vyšší variantu - Blue? Nebo se jde rovnou na pobočku a řekne, že chce otevřít účet Blue?
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod fremantle 12. 1. 2016 21:48

Pokud nemáš účet u ČS, tak účet v Blue segmentu si lze otevřit rovnou, dokonce první půl rok je vedení úplně zdarma bez nutnosti plnit podmínky (počítají s tím, že v průbehu toho klienta dokážou zmanipulovat do dalších zaručeně výhodných produktů, aby si k nim nechal poslat výplatu a pod.)... Dokonce někdy před cca. rokem nabízeli úplně novým klientům vstupní bonus 2000 Kč za doporučení (stejně dostal naděleno i doporučitel), ale to byla specifická akce nějakých vybraných poboček (na to jsem tehdy zareagoval už i já :-) ).
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod astrapa 12. 1. 2016 21:59

Kurňa, dva tisíce!
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Honza_16 12. 1. 2016 22:07

Jojo, byly dobrý ;-) Na fóru to proběhlo, ale tady jak se zmíní ČS, tak si různí Jardové hned hongmí triko a machrujou a zaplevelí to...
Honza_16
Návštěvník

Odeslat příspěvekod astrapa 12. 1. 2016 22:10

Tak když vezmu Prahu, dostal jsem zde od kolegy ab84 tip na Luku, ale popravdě se mi to rozleželo v hlavě, tam se mi vůbec nechce jet. Podle vyhledavače je specializovaná pobočka na Vítězném nám. a v Jugoslávské, tedy Dejvice a Vinohrady - nejmovitější čtvrti v Praze, tam se mi taky moc nechce, pokud vezmu v úvahu, co jsme tu diskutovali, že tu budou mít přetlak bonitních klientů. Má někdo ještě jiný tip na pobočku divize Blue v širším centru? Bylo by dobré, kdyby na ní seděli hypoteční poradci, což je i důvod, proč do ČS polezu.
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod Klient ps 13. 1. 2016 09:19

Když slyším pobočka ČS Praha-Luka, tu nad Tescem, tak mám ještě po 5 letech tik v oku.
To bylo něco neuvěřitelného a pohybující se mimo čas a prostor středoevropské země 21.století.
Klient ps
Poslední varování

Odeslat příspěvekod houghs 13. 1. 2016 11:24

Docela mě překvapuje, jaký je tady mezi znalými diskutéry zájem o produkt "Blue". Jakoby se tolik lidí nechalo zmást, že se jedná o prémiový produkt, protože je zaměřen údajně na "movitější" zákazníky. Ve skutečnosti je to ale typický low-cost produkt co nabízí řada ostatních bank, ale bez podmínek. Fajn, slibují osobního bankéře. Ale z vlastní zkušenosti hodnotím znalost a profesionalitu bankéřů v českých bankách dost špatně, někteří celkem ujdou a někteří jsou přímo hrozní. Záleží na tom, na koho člověk na přepážce natrefí. Maximálně každému doporučím aby si sám vyhledal informace nebo aby se dotázal nějakého znalého nezávislého člověka a šel do banky už připravený a věděl co chce.

Nechci ČS pořád pomlouvat, je řada lidí pro které smysl určitě má. Překvapuje mě ale, že jsou to i někteří tady na tomto fóru. V čem je mě ČS sympatická a i pro mě zajímavá je právě ten segment PREMIER, který není určen jen pro milionáře, ale opravdu i pro tu vyšší střední třídu a nabídne zajímavé produkty a třeba i skutečně prestižní karty jako VISA Infinite nebo MC World Elite. Ano, člověk musí oželet vratky na kartách, ale i za tu cenu to dává smysl.
houghs
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod astrapa 13. 1. 2016 11:48

Jaké zajímavé produkty PREMIER nabízí? Kreditky mě ani moc nezajímají, zajímají mě nezajištěné úvěry pod 5 % :-)
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 13. 1. 2016 11:54

Tak když je Blue jediný způsob, jak se dostat k té vracecí kreditce s limitem 1000 Kč a navíc může být pro někoho, kdo tam stejně má produkty, zdarma, je zajímavý.
Půjdu se zeptat na toho Premiéra, jestli to půjde k tomu .
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod astrapa 13. 1. 2016 12:01

Doufám, že pak podáš zprávu :)
astrapa
Přeborník

Odeslat příspěvekod treborit 13. 1. 2016 12:02

houghs píše: Ano, člověk musí oželet vratky na kartách, ale i za tu cenu to dává smysl.

Jake vidis vyhody proti napr. UCB Premium + Vraceci KK + Diners Club (pojisteni, alternativne KB TOP Nabidka s Visa Platinum) ?
treborit
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 13. 1. 2016 12:20

Kdo dosáhne na Blue zadarmo, tak to vysloveně špatný produkt není. Jistě, nabízí toho méně, než konkurence, je to vlastně jen "naleštěný" obyčejný běžný účet, který lze dostat i v bankách zdarma, tu zlatou debetku nemá smysl počítat, nemá žádné služby navíc (ale to nemá ani třeba Gold "Base" u RB - teda tam vydávají MC, tak má aspoň vstupy do letištních salonků).

Teoretický rozbor o tom, kdo má být cílový zákazník segmentu Blue se už tady objevily nespočetněkrát, je asi zbytečné nad tím nějak rozjímat - nejčastěji se tady objevil tip, že má jít o "hejly" s vyšším přímem, kterým půjde nacpat podpůrné produkty na pobočce v rámci cross sellingu, ale ono to je stejně jedno. ČS má prostě určitá specifika, stejně jako kterákoliv jiná banka.

Každopádně je pravda, že u jiných bank by klient za plnění stejných podmínek dostal toho více, ale on to zase taky ne každý využije...

Já si sice taky představuji návštěvu banky tak, že vím přesně, co potřebuji, mám dopředu nastudovaný sazebník, popřípadě produktové podmínky a očekávám jen, že podepíšu smlouvu. Ale tohle není případ 90 % klientů žádné banky, někdo se zřejmě potřebuje rozhodnout na základě kontaktu s člověkem z dané instituce. Co se týče bankéřů, tak čistě subjektivně mám dojem, že v segmentu osobního bankovnictví si je ČS celkem "vychovává", třeba ze stavu v takové RB jsem měl horší pocit.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod retron 13. 1. 2016 13:21

k Erste Premier vracecí kreditky z klasického portfolia nelze, pouze primárně VISA Infinite jak debetka tak kreditka případně MC World Elite.
Premier je zajímavý hlavne na investice, hypo a úvěry a to při splnění poměrně vysoko nastavených podmínek zdarma + osobní bankéř, který by měl být opravdu osobní
retron
Přeborník

Odeslat příspěvekod ab84 13. 1. 2016 13:36

Pokud si dobře pamatuju, tak Blue bylo spořkou založeno z toho důvodu, aby svým klientům prodávali i další služby. Měli v plánu telekomunikační služby, elektřinu, plyn atd. Tak jsem zvědav, jestli to někdy dotáhnou...
ab84
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka