od jandaxx 21. 7. 2008 18:41
Proč využívám služeb ČS.
Když jsem si zřizoval účet, někdy v roce 93, tak to byla jediná banka v nejbližším okolí. V té době nebyl žádný IB, platební karty byly v plenkách, bankomat měla také téměř výhradně ČS. Takže to byl tenkrát tak nějak logický krok.
No a dneska tam mám IB, stavební spoření, penzijní připojištění, podílové fondy, nepoužívanou kreditku a nějaký drobný úvěr. Na pobočce už mám svojí babu, které můžu zavolat a dohodnout se, co potřebuji. A navíc mne asi bude čekat nějaká hypotéka. Takže tam mám i sáhodlouhou finanční historii až do toho roku 93. A i nadále to je nejbližší banka v místě bydliště. Chodím tam velmi málo, ale když už, mám to u nosu.
A tyhle všechny věci mám v IB na jednom místě. Kdykoliv mohu přelévat peníze z jednoho podílového fondu do druhého, jasně vidím, kolik mám na penzijním účtě, na účtě stavebního spoření atd atd. No a asi bude jednodušší případné získání té hypotéky. Když jsem položil v IB nějaký dotaz, bylo mi vždy odpovězeno nejpozději druhý den ráno, často ale ještě ten večer.
Takže mně ten účet vyhovuje, i když není nejlevnější, možná ani nejkomfortnější. Ale já jsem spokojen a nikdy jsem neměl s ČS žádný problém. A kvůli pár desetikorunám měsíčně, nebudu přecházet jinam. To mi za to fakt nestojí. To bych podstatně více ušetřil, kdybych nejezdil autem, nebo jezdil méně, nebo jezdil s ještě lehčí nohou na plynu. Takže tak. Myslím, že je zbytečné, někomu nadávat za to, jakou využívá službu. Je to každého svobodná volba. Někdo holt jezdí škodovkou, protože si myslí, že jsou na ní levné díly, servis atd atd. A jiný jezdí japoncem a do škodovky by nevlezl. A oba mohou být vcelku spokojeni. Snad to takhle stačí.