Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 3. 2024 13:19

Takže druhej zdejší zaměstnanec, který veřejně přiznává, že v práci nepracuje. :D
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod Suky. 20. 3. 2024 13:42

Příběh pokračuje.
Změna účtu na Standard nakonec proběhla jen telefonicky, nechtěl jsem jít na schůzku.
Na druhé straně paní nechápala mé důvody, vždyť přece kreditka z Hello má u nich stejné podmínky jako předtím!

Předevčírem jsem požádal v George o zrušení všech KK i debetky. Po chvíli jsem dostal odpověď, že mne někdo kontaktuje.

Volala před chvílí, ať prý přijdu zítra na schůzku. Zeptal jsem se k čemu to bude dobré, že můj postoj nezmění.
Že prý musím podepsat nějaký papír. Opáčil jsem, že na podpisy funguje George pěkně - na to ji chvíli došla řeč a nabídla kompromis - online schůzku přes George. Sice stále nevím k čemu to bude dobré, asi ji budu muset také vysvětlit mimo jiné, jak ČS zmršila kartu Cetelem, ale to už přežiju...
Suky. píše:Také mne odbyli s tím, že se mi ozve osobní bankéřka.
Kartou jsem často platil malé částky.
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod pino 20. 3. 2024 14:22

Rušil jsem KK exHB, debetku a i Plus účet. Měl jsem pobočku po cestě a vše šlo bez jediného tisku, kromě rušení účtu. "Dohodu o ukončení účinnosti smlouvy o vedení účtu" ještě neumí. Ten jediný se tisknul a podepisoval v ruce.
pino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 20. 3. 2024 14:25

To nemusí být tím že to banka neumí, ale třeba tím, že aby šel zrušit celý účet, musejí zrušit tvé online kanály (George apod.) a tím tě "uzavřou/odříznou" pro tu online komunikaci. No ale pokrok to je, většina bez tisku.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 20. 3. 2024 14:36

drkarel píše:Takže druhej zdejší zaměstnanec, který veřejně přiznává, že v práci nepracuje. :D

A ty v práci nejíš? Navíc mám velmi volnou pracovní dobu.

-- 20. 3. 2024 14:37 --

Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod pino 20. 3. 2024 14:42

minarjo píše:To nemusí být tím že to banka neumí, ale třeba tím, že aby šel zrušit celý účet, musejí zrušit tvé online kanály (George apod.) a tím tě "uzavřou/odříznou" pro tu online komunikaci. No ale pokrok to je, většina bez tisku.

Nerušil jsem vše, v ČS mi zůstal George i jejich KK
pino
Návštěvník

Odeslat příspěvekod drkarel 20. 3. 2024 16:10

PatrikChrz: 1) Nejsem zaměstnanec, 2) do práce v podstatě ani nechodím. :)
drkarel
Inventář

Odeslat příspěvekod hopo.hopo 20. 3. 2024 16:24

George na mobilu mi po přihlášení říká "Vyskytla se chyba. Zkuste to prosím později.". Je problém jen na mém přijímači? Přihlášení na PC s potvrzením na mobilu funguje.
hopo.hopo
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Suky. 20. 3. 2024 16:24

Online schůzka byla rychlá -> Nepodporovaný prohlížeč :oboze

Naštěstí tam bylo přímé číslo na paní a v souběžném telefonátu a potvrzováni v George byly za pár (tedy výrazné více než dvě) minut KK zrušeny.

Zrušení účtu již bylo složitější, prý tam neměla tlačítko na podpis v George a musí to poslat jinou cestou. Ale nakonec jsem to zase podepsal v George.

No myslím že rčení třikrát a dost s Č(S)S je na místě...
Suky.
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod jichaj 20. 3. 2024 17:54

Milos píše:
jichaj píše:Napsal jsem bankéři přes aplikaci žádost o změnu na Standard účet, rychlá reakce asi do 10min. Jen mě zaujalo, že píše: "Díky tomu, že využíváte kreditní kartu, máte Plus účet vždy zdarma" A abych teda zvážil přechod na Standard.

Vážně je to pravda??

Vlastnictví kreditní karty pro vedení Plus účtu zdarma nestačí, je potřeba provést 4 platby kartou měsíčně. Podle mě ten bankéř viděl, že kreditkou běžně děláš spoustu plateb, tak napsal tuto matoucí informaci. Nebo se ti snad u účtu v IB/SB nezobrazuje splnění či nesplnění podmínky 4 plateb kartou?

Je to samozřejmě tak, jak už tu všichni psali. Bankéř odpověděl, že pokud bych neudělal 4 transakce měsíčně, tak budu platit za vedení 100Kč.
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 3. 2024 18:03

@Suky: Jj, na problém s nepodporovaným prohlížečem (Firefox) jsem při nedávné online schůzce taky narazil. Naštěstí jsem měl ale na počítači i podporovaný prohlížeč (Chrome).

Tuto skutečnost člověk zjistí, až když se připojí k online schůzce. Předem na to není upozorněn v informačním e-mailu ke schůzce ani v návodu, jak se připojit https://www.csas.cz/cs/caste-dotazy/jak ... e-v-george. Berte to Jiřko prosím jako podnět k doplnění informací, které klient před online schůzkou obdrží :-)
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod jichaj 20. 3. 2024 18:15

To je fakt, ani Operu na mobilu mi to nebralo.
jichaj
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 20. 3. 2024 18:36

Jestli si dobře vzpomínám, tak pro online schůzku lze použít jen Chrome a Safari, možná taky Edge.
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod petrmegac 20. 3. 2024 19:04

No nevím, já jsem měl online schůzku loni a doma jedu pouze na FF a bez problémů. Možná byl problém v něčem jiném.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod DejvN 20. 3. 2024 19:07

Edge určitě použít jde, to by si nemohla čs dovolit nutit na pc s windows aby si uživatel instaloval Chrome.

ČS nejen že udržuje staré služby, které ale postupně ruší, tak zavádí i spoustu nových. Virtuální karty a jednorázové karty včetně instantních plateb a BankID zavedla jako jedna z prvních.
RB moc inovativních služeb nemá, ale zase má platební aplikaci, takže můžu platit i s mobilem s Androidem, to u jiných bank nemůžu.
DejvN
Návštěvník

Předchozí stránkaDalší stránka