Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz
fc70 píše:Běžně je v obchodních podmínkách výslovně napsané, že vratky se účtují takto (a že kurzové rozdíly jsou riziko klienta).
Jestli myslíte, že máte nárok na vrácení přesné částky v korunách, zajímal by mě důvod.
fc70 píše:Běžně je v obchodních podmínkách výslovně napsané, že vratky se účtují takto (a že kurzové rozdíly jsou riziko klienta).
Jestli myslíte, že máte nárok na vrácení přesné částky v korunách, zajímal by mě důvod.
fc70 píše:Já nerozporuji, že by to klienti chtěli. Nevím, jak by to banka měla zajistit (neomezené měnové riziko napříč mnoha měsíci – představte si, že, jako už mnohokrát, zkrachují aerolinky a všechny peníze za letenky se budou vracet); a hlavně, jestli to banka opravdu má povinnost vracet v původním kurzu, moc rád bych věděl odkaz na konkrétní paragraf (protože bych to taky třeba někdy využil).
wit.cz píše:fc70 píše:Běžně je v obchodních podmínkách výslovně napsané, že vratky se účtují takto (a že kurzové rozdíly jsou riziko klienta).
Tak třeba už jen případy, kdy si půjčím auto v zahraničí a obchodník místo předautorizace strhne platbu, kterou po vrácení auta vrací. Se spready, které banky mají, může jít už o nezanedbatelný rozdíl.
fc70 píše:V 2015 se švýcarský frank pohnul o 23 % za den. To by klidně mohlo nějakou banku položit.
Tohle riziko nejde zákonem jen tak eliminovat, jen jej přesunout. To by šlo. Banky si budou platit nějaké pojištění a obchodníci si za přijímání karet pár promile připlatí.
Každopádně to nakonec zaplatí spotřebitelé.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků