Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod tmx643 22. 11. 2024 11:33

Fond nemá custody poplatek, evidence podílových listů je zdarma. A pro akcie/ETF je minimum 25 Kč kvartálně. Tak to je v ceníku od 1.10.2024.
Ale jinak ano, zejména 2,5 % směna při prodeji je brutální a absence pravidelných investic, kterou umí podílový fond, se taky projeví do ziskovosti.
tmx643
Diskutér

Odeslat příspěvekod xmnovak 22. 11. 2024 12:12

Tak jsem taky poslal dotaz/stížnost na vyřazení. Uvidíme, co odpoví.
xmnovak
Kolemjdoucí

Odeslat příspěvekod vojta80 22. 11. 2024 12:40

tmx643 píše:Fond nemá custody poplatek, evidence podílových listů je zdarma.

Tím lépe. Vycházel jsem z toho, že podílové listy spadají pod Vedení evidence cenných papírů - Ostatní cenné papíry. Pokud se jich evidence netýká vůbec, nemám s tím problém a jen to umocňuje zhoršení podmínek pro klienta.

tmx643 píše:A pro akcie/ETF je minimum 25 Kč kvartálně. Tak to je v ceníku od 1.10.2024.

Upřímně nevím, zda tady (ETF kupovaná na XETRA) platí Navazující evidence ČS nebo Evidence u zahraničních depozitářů. To druhé má minimum 2 EUR. Při 25Kč by to vycházelo o něco lépe, ale stále velmi daleko od původního stavu.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Zedna1 22. 11. 2024 15:10

Sporka od 22.11. snizuje uroky na sporaku (u tech nizsich sazeb):
ČS: 2.75%->2.5%, 1.5%->1.25%, 0.5%->0.25%

ta nejvyssi sazba 4.3% zustava
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod hyper9 22. 11. 2024 16:17

Já jsem vlastně hodně vděčný za to, že celkem zásadní poznatky o ČS DIP se projevují už takto brzy. Stejně jako velké množství jiných lidí se teprve chystám provést nákup v DIPu a určitě vyberu něco stabilnějšího.
hyper9
Diskutér

Odeslat příspěvekod aaaa 22. 11. 2024 16:36

Mozna vas chce CS jen ochranit pred prilis rizikovou investici?
Nokia E50 + 2GB microSD A-Data + Nokia BH 202
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod vojta80 22. 11. 2024 16:58

aaaa píše:Mozna vas chce CS jen ochranit pred prilis rizikovou investici?

Jako že investice do globálního indexu vyspělých ekonomik je rizikovější než zbytek toho co ČS pro investice nabízí? Nemyslím, že to bude ten problém.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod minarjo 23. 11. 2024 08:06

Ne, chce ochránit své dlouhodobé zisky před příliš levnou (lowcost) investicí do indexového fondu - vždyť ten Fidelity indexový fond svými nízkými náklady úplně vyčuhoval z nabídky podílových fondů distribuovaných ČS :D.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 11. 2024 09:06

Nalakali a zahackovali si tim peknych par klientu ale. :D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod vojta80 23. 11. 2024 11:32

Souhlasím s tím, že možná nalákali - ve srovnání s případnou bankovní konkurencí to byla myslím nečekaně dobrá nabídka (nechme stranou investiční profíky co to stejné umí ještě lépe přes dobrého brokera, to je úplně jiná cílovka).

Nemyslím ale, že by zaháčkovali. Dá se předpokládat, že ten koho nalákali na zjevně dobré podmínky se v problematice orientuje dostatečně, aby jim zjevně horší podmínky neakceptoval a šel zase jinam. V DIPu je to sazmozřejmě komplikovanější. Pokud to dopadne tak, že to ukončí pro již existující investice v době kratší než byl předpokládaný časový horizont této jimi prodávané investice, tak by to myslím kromě postěžování si tady na fóru bylo něco, co by se dalo reklamovat u dozorující instituce. Něco podobného tedy spiš neočekávám.
vojta80
Návštěvník

Odeslat příspěvekod xls 23. 11. 2024 11:45

I u DIPu se to dá řešit. Prostě budete mít u spořky v DIPu vklady za rok-dva, které necháte 10 let zhodnocovat a pak to zrušíte, z toho velká ztráta nebude. Mezitím si založit další DIP někde jinde, kde tyto problémy nejsou, a další roky investovat tam. Prostě zkušenosti s ČS, Rb, Aib, Kb jsou pořád stejné, snaží se klienty dojit různými způsoby, proto je lepší investovat přes subjekty, kde je ceník průhlednější, nižší a nemění se 4x do roka. Vyřadit fond z nabídky jen proto, že byl pro klienty moc výhodný, je přesně to, co bych od spořky čekal. Za to tam přiberou a klientům cpát další produkty, ze kterých budou dostávat bokem co nejvyšší provizi.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 11. 2024 16:45

Jen aby v mezidobi nezvedli poplatky?
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Milos 23. 11. 2024 17:15

Tak poplatky můžou zvednout všichni, nejenom ČS...
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod aaaa 23. 11. 2024 18:39

Snad pockaji, az budou mit dost klientu. :D
aaaa
osobne

Odeslat příspěvekod Schwarzie 24. 11. 2024 10:13

Jen se chci ujistit…. Dobiti Revolutu exHB kreditkou spada do bezurocneho obdobi, ze?
EDIT: Ted jsem vlastne v Georgi nasel, ze uz jsem dvakrat Revolut kreditkou dobijel a nic mi ČS nenauctovala…
Schwarzie
Nadšenec

Předchozí stránkaDalší stránka