Česká spořitelna

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod HNF-01 26. 4. 2025 21:14

Teď jsem si koupil jízdenku PID fyzickou Curve Metal s plánem X podloženou KK ČS. Celý týden mi občas zlobilo Curve Pay.
HNF-01
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 29. 4. 2025 11:54

Dnes již šlo zaplatit KK ČS vloženou do Curve a Curve vloženou do G-peněženky.
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod jujec 2. 5. 2025 07:17

Nevíte někdo, proč při odchozí platbě z účtu mi e-mail přijde od Česká spořitelna <ceskasporitelna@csas.cz>, zatímco při příchozí platbě je odesílatel erstepremier@erstepremier.cz? Přijde mi to dost zmatené.
jujec
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod fc70 2. 5. 2025 07:57

Nedávné vylepšení, třeba to postupně dodělají.
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod technikus 2. 5. 2025 08:41

Vážený pane ...,
děkuji za Váš e-mail.

Požadavek jsem předala na kolegy k prověření, zdali je toto sjednocení možné.
S výsledkem Vás budou informovat na Váš e-mail.
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod Milos 2. 5. 2025 08:56

Ten požadavek jsi posílal dnes nebo už dříve?
Milos
Inventář

Odeslat příspěvekod technikus 2. 5. 2025 08:58

Dnes na základě výše uvedeného dotazu.
Tak uvidíme

Mám u ČS hypotéku a moje poznatky:
- e-mail s předmětem Přišla platba má odesílatele erstepremier@erstepremier.cz,
- e-mail s předmětem Odešlo inkaso má odesílatele ceskasporitelna@csas.cz
technikus
Diskutér

Odeslat příspěvekod cz01 5. 5. 2025 20:04

Přišel manželce mail:

finanční zdraví je důležité a ti, kteří o něj pečují, si od nás zaslouží odměnu. Pravidelně spoříte, investujete nebo využíváte naše služby? To všechno se počítá!
Jak Odměny fungují?

Sbíráte body za akce nebo produkty, které Vám pomáhají pečovat o Vaše finance.
Odměny mají 4 úrovně – v každé dosažené úrovni si vždy vybíráte 1 odměnu na rok. Takže pokud jste třeba už teď na úrovni 2, rovnou si můžete aktivovat 2 odměny. Po roce si odměnu buď obnovíte, nebo si vyberete jinou.

Screeny nabídky jsem nahrál tady
https://quickshare.samsungcloud.com/uuPSygqmvEG2

Erste bez aktivní nabídky u mě.
cz01
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Zedna1 5. 5. 2025 23:48

Majitel České spořitelny koupí za 169 miliard korun podíl v třetí největší polské bance (Santander)
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika ... e-40519804
Zedňa
Zedna1
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod petrmegac 6. 5. 2025 10:08

cz01 píše:Přišel manželce mail:

finanční zdraví je důležité a ti, kteří o něj pečují, si od nás zaslouží odměnu. Pravidelně spoříte, investujete nebo využíváte naše služby? To všechno se počítá!
Jak Odměny fungují?

Sbíráte body za akce nebo produkty, které Vám pomáhají pečovat o Vaše finance.
Odměny mají 4 úrovně – v každé dosažené úrovni si vždy vybíráte 1 odměnu na rok. Takže pokud jste třeba už teď na úrovni 2, rovnou si můžete aktivovat 2 odměny. Po roce si odměnu buď obnovíte, nebo si vyberete jinou.

Screeny nabídky jsem nahrál tady
https://quickshare.samsungcloud.com/uuPSygqmvEG2

Erste bez aktivní nabídky u mě.

Podle webu https://www.csas.cz/cs/internetove-bank ... /id/dotazy to je v provozu pouze v Králove Hradeckém kraji. Těžko říct proč zrovna tam a jinde ne.
petrmegac
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM. 6. 5. 2025 22:00

Nedávno jsem nebyl opakovaně několik dnů schopen platit KK ČS přidanou do Curve, Curve přidanou do G-peněženky.
Na infolince ČS mě přepojili na speciální oddělení, kde mně tvrdili, že ani k jeden požadavek od Curve na platbu do ČS nedošel.
Zeptal jsem se e-mailem na Curve a dnes jsem obdržel následující odpověď (komu mám věřit?):

I'm sorry to hear that you experience decline, and I apologise for the delay in getting back to you. We are currently experiencing a high demand and we cannot always respond as quickly as we would like.
I’ve taken a look at your account and I can see that your transactions were declined by your card ending XXXX with a “Do Not Honour” response sent by your bank.
This indicates that your bank’s risk engine likely kicks in blocking your transaction(s).
To prevent this from happening in the future, can I kindly suggest contacting your bank and request to allow Curve transactions?
Please note that their first level support may not always see these declines, and it would be best to ask to be put through their Fraud or Risk Team directly; they’ll then be able to help.
Furthermore, I can see that you're now able to make transaction using your card ending XXXX, If there's anything else we can help you with, please don't hesitate to get back in touch. Otherwise, have a great day!

Best regards,
Kris A
Team Curve
Pokud je můj text bez diakritiky, je nadatlený na mobilu ...
MirekM.
Přeborník

Odeslat příspěvekod fc70 7. 5. 2025 04:28

ČS potichu snížila cenu „Investování PLUS“ z 0,99 % p.a. na 0,49 % p.a., a nově bez minima.

Pro investování do akcií / ETF je to asi pořád nepoužitelné, ale kdyby někdo používal ty jejich fondy… na první pohled to vypadá, že to může být malinko výhodnější (podobná nebo úplně stejná cena za vedení, žádný poplatek za nákup fondu), občas je to výhodnější výrazně – např. Top Stocks PLUS za 1,29 % p.a. je na český akciový fond dobré, ne?
fc70
Přeborník

Odeslat příspěvekod xls 7. 5. 2025 09:11

Nejlepší, co můžete udělat pro své "finanční zdraví" je vyhnout se spořce a najít si solidní banku, a to i na investice. Nechat si vysávat z portfolia každý rok jakékoli procento je hloupost, když to jinde pořídíte bez toho. Jejich fondům se lépe taky vyhnout, vysoké poplatky, hodnocení podprůměrné. Omylem tam měli jeden výhodný ETF, tak ten pro jistotu zařízli.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod minarjo 7. 5. 2025 12:02

Když je řeč o tom novém poplatkovém modelu Investování PLUS, neví někdo, zda do něj lze snadno přejít ze stávajícího Majetkového účtu, na kterém mám historicky dva podílové fondy ČS? Tedy tak, abych je nemusel prodávat, ideálně aby se ani nemusela rušit/měnit pravidelná investice do nich atd. A pokud by to šlo změnit smlouvou/dodatkem k podepsání přes George, tím lépe.
minarjo
Inventář

Odeslat příspěvekod petrmegac 7. 5. 2025 12:36

Dobrá otázka. Připojuji se. Také bych to změnil. Ale systém odprodeje a následného nákupu je problém z důvodů 3 let a limitu 100 tisíc.
petrmegac
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka