peter2black: Z kreditek má banka slušnej vejvar tak jako tak a vzhledem k tomu, že spousta bank vydá KK i bez dokládání příjmu (ať už zrovna Citi, či GEMB, do určitého limitu pak třeba RB, mnoho kamenných bank je vydává i studentům s nižším úvěrovým rámcem), tak myslím, že banky na to moc nehledí, kdo je dostane - ono je to zase i v úrokových sazbách pro úvěry na KK náležitě zohledněno a případné opravné položky u neplatičů pokrývá i zisk těch, co úroky na kreditkách ochotně splácí. Tedy - pokud není nějaká závážná bota v registrech, domnívám se, že kreditku může dostat kdokoliv (když ne u jedné banky, určitě u druhé ano. Jak která banka vyhodnocuje bonitu klienta je zas věc druhá a v případě Citi jasno nemá nikdo, tam je snad jedna vstupující proměnná pořád z nějakého generátoru náhodných čísel.
-- 5. 5. 2014 12:55 --
Já jsem kdysi taky žádal postupně o různé KK, když jsem už měl nějaký čas hypotéku (tehdy mi šlo jenom o cashback bonusy z transakcí, co jsem plánoval v horizontu cca. 1/2 roku uskutečnit, nic velkého, obrat snad tak kolem 100 tisíc, ale každá koruna byla dobrá - každopádně jsem nechtěl ani mít nějaké velké úvěrové rámce, tak kde se ptali, uváděl jsem 10.000 Kč), v průběhu rozmezí 1 měsíce zamítnuto jak v GE (tam mě to celkem překvapilo, tou dobou vydávali už kreditky doslova na počkání), tak i v Citi, ale v UCB nakonec nebyl problém.