Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 21. 9. 2014 10:04

Máte někdo zkušenost s CITI@work? Schválení poslední žádosti o LIFE mi podmiňují přistoupením na tento program. Vedení LIFE zdarma je sice lákavé, ale zase CITI není moc důvěryhodná banka, abych jí svěřil své finance a navíc se dá tušit, že v budoucnu se benefity na LIFE budou spíše omezovat. Zajímají mne praktické zkušenosti s programem i s jinými produkty od CITI, podmínky jsem četl a snad nic nepřehlédnul.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod ka-spel 21. 9. 2014 10:33

iguka píše:nic se nestane, za překročení limitu by jsi platil až v datu výpisu, tzn. v den při výpisu nesmíš mít překročen úvěrový rámec. Ale nemám zkušenosti, nikdy se mi to nestalo.

Mě se to stává dost často. I o -20 tis. Jak jinak udělat 500 Kč odměny s kreditním limitem 24000. Pokud se splatí v termínu dle výpisu, tak žádný problém.
Felicia 1,6 kombi LPG -> Octavia II 1,9 TDI kombi
Časy se mění : praskají řetězy místo řemenů a lehčí je nastartovat nafťák v mrazu než zahřátý po jízdě
ka-spel
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod x-hunter 21. 9. 2014 13:02

dlouhy.dejw píše:Jak jsem tu před nějakou dobou plašil, že CITI zavedla 3D secure, tak je to kombinace únavy (u mne) a bordelu (v bance). CITI samozřejmě 3D secure umí a na kartách jsem ho měl zatím vždy zapnuté hned od začátku. Nicméně na posledně vydané kartě mi nenastavili 3D secure s tím, že pak máte možnost provést max. 5 plateb bez tohoto zabezpečení a neustále vás to otravuje, že si máte tuto službu si nechat zaktivovat na CITI lince. Je to divné, nedávat automaticky 3D Secure, když ho umíte, je nezodpovědné vůči klientům. Když jsem pátral po logice - zatím jsem měl na kartě 3D Secure vždy automaticky od začátku, tak mi bylo řečeno, že jsou to interní procesy CITI. Jak pěkně se dá říci: "máme tady bordel a s klienty se o tom nebudeme bavit" :-)

Mám podobnou zkušenost - měl jsem poškozenou Life, tak jsem si nechal vydat náhradní. Ta přišla, aktivoval jsem jí a asi po dvou platbách mi bylo divné, že to projde bez 3D Secure. Volám na linku a tam mi řekli, že 3D není aktivní. Požádal jsem tedy o aktivaci, ale nepomohlo to, pak reklamace, ani to nepomohlo. Akorát mi poslali smsku, že to 3D Secure na mojí kartě sice asi nikdy nebude fungovat, ale že se nemám bát, platba prý projde i bez toho :-D ale prý na tom pracují. Už je to tři měsíce, ale po 3D Secure při platbě na netu ani vidu ani slechu... Na lince pokaždé ta samá informace. Máte to aktivní, pokud je problém, můžeme reklamovat, aha, vy tu už reklamaci máte, hm, tak můžeme podat další.
x-hunter
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 9. 2014 16:21

dlouhy.dejw píše:Máte někdo zkušenost s CITI@work? Schválení poslední žádosti o LIFE mi podmiňují přistoupením na tento program. Vedení LIFE zdarma je sice lákavé, ale zase CITI není moc důvěryhodná banka, abych jí svěřil své finance a navíc se dá tušit, že v budoucnu se benefity na LIFE budou spíše omezovat. Zajímají mne praktické zkušenosti s programem i s jinými produkty od CITI, podmínky jsem četl a snad nic nepřehlédnul.

Proč CITI BANK není moc důvěryhodná banka?
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 21. 9. 2014 17:10

@PULPANM: Proč CITI BANK není moc důvěryhodná banka?

Prosím, přečtěte si diskuzi, píše se zde mimo jiné i o spolehlivosti a bezpečnosti služeb a celkově o přístupu této organizece ke klientům - třeba příspěvek hned nad Vašim :-)

Tak, konec trollingu a teď bych prosil někoho, kdo používá CITI@Work nebo jinou jejich službu jako například běžný účet o zkušenosti, beru to zatím, že jejich KK mohou být až příliš specifické.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PULPANM 21. 9. 2014 18:18

Diskuzi saozřejmě čtu, ale i tak si nemyslím, že by CITI bank byla nějak zásadně nedůveryhodná banka.
Ohledně citi@work, má kamarád a nestěžuje si (zaměstnanec)
PULPANM
Diskutér

Odeslat příspěvekod fremantle 21. 9. 2014 20:00

dlouhy.dejw: Nevím, co bys chtěl slyšet, ani co má být tím kritériem důvěryhodnosti...banka ti holt nabídne běžný účet, není to raketová věda...

Několik lidí má tady na fóru třeba Premium účet, ten má poměrně zajímavé vlastnosti - cestovní pojištění k debetce (ale poměrně nízké limity), příchozí zahraniční platby zdarma, vklad/výběry hotovosti na pobočce zdarma, výběry z bankomatů v zahraničí zdarma, při navázaní na USD účet používá kurzy karetní asociace (jinak jsou kurzy pro retail dost špatné)... Pokud něco z toho využiješ, tak při kreditním obratu 70 tisíc/měsíc je to zdarma.

BÚ pod C@W je to stejné jako Citikonto plus, akorát bez podmínek a má pár věcí navíc (příchozí zahraniční platby zdarma, není omezení na 10 plateb zadaných elektronicky za měsíc, neomezené výběry z bankomatů sítě Euronetu + 5 volných v ČR/měsíc).

Btw. na fóru již existuje vlákno o Citibank: viewtopic.php?f=316&t=1149056, další dotazy nespecifické ke KK by bylo vhodné směřovat tam, takže když doporučuješ číst diskuzi právě ty, začal bych tímto vláknem...
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod dlouhy.dejw 21. 9. 2014 22:53

@fremantle: dobře ty. Fórum jsem pročetl a nic co by mi vadilo nenašel. Asi do toho nakonec půjdu. Jediné co mi vadí je, co se tady píše o vyřizování reklamací a fungování klientské linky, ale zase snižování nákladů díky nabírání levných pitomců do firmy dělají dneska všichni, to už nelze brát jako kriterium.
dlouhy.dejw
Nadšenec

Odeslat příspěvekod fremantle 22. 9. 2014 00:26

Drůbežárnu máš opravdu dnes ve všech bankách, pokud půjdeš na přepážku, tak u každé slípky taky pochodíš jinak. U Citi jsem měl již reklamací několik, většinou sice jenom prkotiny a nedá se říct, že bych byl vyloženě nespokojen - tedy ve srovnání s tím, co jsem očekával. V C@W máš aspoň přiděleného osobního bankéře, u něhož aspoň máš nějakou úroveň služeb a ty nejdůležitější věci půjde zařídit relativně bezbolestně.

Ale každopádně proč si nevzít jen to, co je dobré a zbytek si zařídit jinde (třeba nějaký slušný spořák, či depozita obecně u Citi opravdu čekat nelze), ale bezplatné vedení Life, volné výběry z kteréhokoliv bankomatu v ČR a relativně levné v zahraničí se hodí vždy. Já si to jako "hlavní" banku taky úplně představit nedokážu, ač fungovat by s tím nějak šlo, k tomu mi tam fakt chybí nějaká zabijácká vlastnost, ale když to nežere, tak to v tom co nabízí může taky strčit leckterou nízkonákladovku do kapsy.
fremantle
Inventář

Odeslat příspěvekod refedr 22. 9. 2014 07:42

iguka píše:Tak jsem zkusil ještě akci na Mall a Life, přes email jsem měl žádost předběžně schválenou hned, ale teď už 8 den čekám na zavolání kurýra. Už jsem to 3x urgoval (2x emailem a 1x telefonicky), ale stále se nikdo neozval. To si ze mě snad dělají asi blázny. Je na tom teď někdo podobně? Toto se mi nikdy nestalo, vždy do 2 dnů se kurýr ozval.

Já žádal o KK MALL 12.9.2014 a dodnes se mi kurýr neozval, a to jsem tam už 2x psal reklamční email. Taky chci rušit KK Citi Classic, tak na ní chci snížit úvěrový rámec co nejníž, a jeden den mi operátorka řekně, že minimum je 12000,- Kč a za 2 dny už jen 2000,- Kč. Takový bordel tam snad ještě neměli. >:-(
refedr
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod iguka 22. 9. 2014 08:23

nevím, co se tam teď v Citi děje, já jsem žádal 8.9. a dodnes i přes urgence se nikdo neozval, ještě týden počkám a pak na ně s.ru.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mrhule 22. 9. 2014 09:35

ka-spel píše:Mě se to stává dost často. I o -20 tis. Jak jinak udělat 500 Kč odměny s kreditním limitem 24000. Pokud se splatí v termínu dle výpisu, tak žádný problém.

A musis se přes limit dostat jednou platbou nebo se po jeho překročení nic neděje a muzes kartu využívat normálně dál? Jestli to takhle funguje tak potom v případě využívání pouze bezúročného období nedává kreditní rámec žádný smysl...?!
Nebo to je jinak? Díky za vysvětlení :-)
mrhule
Návštěvník

Odeslat příspěvekod iguka 22. 9. 2014 09:40

no, to se mi nějak nezdá, že by tě kreditka pustila do mínus 20 tis. Mě pustila tuším jen 4 tis., víc ne. Při online platbách mám pocit, že mě nepustila ani o korunu do mínusu, ale už si to nepamatuju, jak to bylo.
iguka
Nadšenec

Odeslat příspěvekod mrhule 22. 9. 2014 09:42

ka-spel píše:Mě se to stává dost často. I o -20 tis. Jak jinak udělat 500 Kč odměny s kreditním limitem 24000. Pokud se splatí v termínu dle výpisu, tak žádný problém.

A musis se přes limit dostat jednou platbou nebo se po jeho překročení nic neděje a muzes kartu využívat normálně dál? Jestli to takhle funguje tak potom v případě využívání pouze bezúročného období nedává kreditní rámec žádný smysl...?!
Nebo to je jinak? Díky za vysvětlení :-)
mrhule
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Peťo6 22. 9. 2014 10:18

Predpokladám, že myslel, že sa dostáva do plusu - prebíja kartu. Ne do mínusu...
Peťo6
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka