Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod fikyyy 3. 1. 2010 17:55

tak to je super! akorat bych se bal toho, ze se to "prebije " a citina mi zase nauctuje nejakej poplatek :)
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod dalich 3. 1. 2010 19:47

fikyyy píše:tak to je super! akorat bych se bal toho, ze se to "prebije " a citina mi zase nauctuje nejakej poplatek :)

Nenaúčtuje. Citi to umožňuje úplně v pohodě. Peníze ze zahraničí lze bez problémů přijímat zadarmo na kreditky Citibank a UniCredit Bank. Jde to i u ČSOB, ale za 150 Kč :)

Ještě jedna věc. Jedno je přebít kreditku Citi, což je v pohodě. Ale pokud ty prachy budeš chtít vybrat jinak než platbami u obchodníků, tak je to standardní poplatek za výběr hotovosti. Jen ten úrok neplatíš, když jsou to tvoje prachy, že :) Takhle se dá přebít třeba i ta ČSOB a pak si za vycucnutí peněz v hotovosti vezme 1 % (Citi 3 %).
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod dalich 3. 1. 2010 20:00

Tak jsem si před pár týdny postěžoval své osobní bankéřce, že s tím CitiOnline něco není v pořádku. Prostě mi tam něco blbne, háže to chybová hlášení a tak různě. Dá se s tím pracovat tak, že na funkci, která je nedostupná, jdu přes jinou funkci, ale není to user friendly. Citi ví, že tam něco není OK, ale zatím neví co. Ten problém mám jen já. Ale jak píšu, dá se s ním žít :)

Minulý týden jsem šel k bankéřce sepsat žádost o dodatkovou kartu pro sebe (od manželky), tož se ptám, zda jsou nějaké nové informace, proč mi CitiOnline nefachčí jak má. Nejsou. A bankéřka říká, že už to řešení problému trvá nějak moc dlouho (cca 21 dnů), takže vymyslíme nějakou kompenzaci.

Jen tak ze srandy jsem navrhl, že proč ne, mám Citi Gold ČSA, co mě stála 2500 Kč. Že klidně uvítám storno poplatku :). Myslel jsem to jen v žertu, protože nejde o tak vážný problém, který mi způsobuje jakékoli ztráty. Bankéřka na to, že to je rozumný návrh, a proč ne. Atmosféra byla při rozhovoru uvolněná, takže jsem to při východu z banky hodil za hlavu, přece mi kvůli prkotině, byť nefunkční, nedají 2500 Kč.

A dali. Na prosincovém výpisu mám kredit 2500 Kč... Fakt si na Citi nemohu stěžovat, přestože ta banka má také mouchy. Takže Citi doporučuji :)
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod rom35 4. 1. 2010 20:31

Mám již 5 let CITI kreditku CLASIC a "dospěl" jsem až k limitu 95 000,-. Nyní ji už ale přes rok nepoužívám, získal jsem kreditku od mBank s kreditem 75 000,- což mi dostačuje. Vážně tedy uvažuji o zrušení té od CITY... Co myslíte ? Přece jenom nemá chip, ale je zase od renomované banky... Já fakt nevím...
navigon 2100, MN6.5, unlocked
rom35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 4. 1. 2010 20:34

za renomé banky si nic nekoupíš :D. Kurzy měn mají obě blbé - v Evropě je horší Citi, mimo Evropu mBank, obě jsou (v základním provedení) zdarma a v základním provedení nic nepřinášejí. Podle mě to je prašť jako uhoď.
Citi je víc "radioaktivní" a víc tě ztrestá za případnou chybu. "Daň z blbosti" (poplatek za pozdní zaplacení nebo přešvihnutí limitu) zvýšili z 550 na 590 Kč.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod fikyyy 4. 1. 2010 20:35

rom35: s jakym limitem si zacinal? zadal si sam o navyseni? me to zveli sami
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod rom35 4. 1. 2010 20:39

mě to zvedali sami - jel jsem přes to veškeré výdaje pro rodinu, takže poměrně slušný obrat cca 20 000,- na měsíc + jednorázové platby dovolené, elektronika apod.

@Patrik
Také si to myslím, asi to zruším, nakonec mi to snižuje kredit pro případnou půjčku
navigon 2100, MN6.5, unlocked
rom35
Návštěvník

Odeslat příspěvekod saabik 4. 1. 2010 23:37

dalich: ale ty mas jistojiste i citigold ucet, ze?:)
jinak pochybuju, ze by ti ten poplatek odpousteli.

taky mam se citi ty nejlepsi zkusenosti. jako klient.
Alpina B3 Touring 2023

Všichni skončíme u Porsche.
saabik
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 5. 1. 2010 00:30

saabik píše:dalich: ale ty mas jistojiste i citigold ucet, ze?:)
jinak pochybuju, ze by ti ten poplatek odpousteli.

Nemám. Jsem CitiBlue, mám klasické Citikonto. :) Ale účet tam mám někdy od roku 2001 či tak nějak
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod SocPredator 5. 1. 2010 00:42

Záleží, kolik točíš přes kreditku. A pokud mě paměť neklame, tak dalich točí hrozně moc :-)
Komu není shůry dáno, v apatyce nekoupí
SocPredator
Diskutér

Odeslat příspěvekod dalich 5. 1. 2010 01:03

SocPredator píše:Záleží, kolik točíš přes kreditku. A pokud mě paměť neklame, tak dalich točí hrozně moc :-)

No loni to bylo na všech kreditkách souhrnně (ne jen Citi) něco přes 5 mega :mrgreen: Ale takové zlaté období se už asi opakovat nebude :) Běžný roční průměr je okolo 400 000.
dalich
VIP uživatel

Odeslat příspěvekod DoubleSix 5. 1. 2010 07:55

rom35 píše:Co myslíte ? Přece jenom nemá chip, ale je zase od renomované banky... Já fakt nevím...
Někde na obrázku jsem viděl, že nové kreditky Citi by už čip měly mít. Nebo se pletu?
DoubleSix
Diskutér

Odeslat příspěvekod fikyyy 5. 1. 2010 10:08

tak mi dneska citi strhla 2500 za vedeni goldky, pritom ji mam az asi od dubna, cili sem pocital, ze mi to strhnou az v dubnu, no to potesi hned na novej rok :(
fikyyy
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Ondrasz 5. 1. 2010 15:59

Doublesix ne nepleteš nově se vydávají kreditky u CITI už jen s čipem.

Mám dotaz asi na dalicha (nebo kdo to ví odpoví ) - je nějaká kreditka od jiné banky, která umožňuje podobně jako GE kreditky převézt bezplatně a v bezúročném období peníze na jakýkoli účet?
Ondrasz
Nadšenec

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 5. 1. 2010 16:23

Cetelem, ale musí se to stihnout v rámci 1 měsíce. Prvního převést, posledního vrátit.
Nekupuji si věci, které nepotřebuji nebo které se mi nelíbí, abych udělal dojem na lidi, kteří mě stejně nemají rádi.
PatrikChrz
Administrátor

Předchozí stránkaDalší stránka