Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod Hlava 19. 8. 2012 10:24

Tak tak, navíc sem tam chce něco máti koupit (platby přes internet jsou pro ni španělská vesnice), sem tam chce něco brácha koupit (pro něj je zas španělská vesnice nakupování ze zahraničí přes net), do toho tím platím i výdaje OSVČ, těch 50 tis se za měsíc naskládá ...
Partnerské obchody žádné nevyužívám (nebo aspoň o tom nevím :-))
Hlava
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Next9 27. 8. 2012 16:05

Máte někdo zkušenosti s reklamací podvodné internetové (MO/TO) transakce u kreditní karty Citibank? Jak banka ve skutečnosti postupuje?
Next9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 27. 8. 2012 22:29

Jelikož tam mají teď všechny kreditky tak rok systém 3D secure (potvrzování plateb smskou), tak asi nebude moc co reklamovat. Zatím jsem nenarazil na web, kde by to šlo zaplatit bez toho.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod PatrikChrz 28. 8. 2012 06:05

xls: Jsi si jist, ze to potvrzovani funguje i u MO/TO plateb? V praxi si to nedovedu moc predstavit, protoze mezi zaplacenim klientem a zadadim do zuctovaciho systemu banky muze uplynout i nekolik dni.
PatrikChrz
Administrátor

Odeslat příspěvekod el_lama 28. 8. 2012 07:34

Tady bych o tom taky pochyboval. Kartu mam navazanou na Amazon a tam samozrejme potvrzeni pres 3D sec neni ...
el_lama
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Thom 28. 8. 2012 08:23

Ten Amazon a třeba i PayPal nebo Google fungují možná trochu jinak, když tam lze dát i elektronickou kartu.
Thom
Diskutér

Odeslat příspěvekod Gandalf007 28. 8. 2012 09:05

Mám dotaz k inkasu kreditní splátky CitiLife z účtu mBank. Minulé splátky se po aktivaci služby odečetly bez problémů cca 3-4 dny před termínem splatnosti (např. naposledy termín 30.7. odešlo 26., protože v tom byl víkend). Tento měsíc ani dnes, 28. zatím nic neodešlo, i když zůstatek je už několik dnů více než dostatečný. Má někdo takovou zkušenost? Děkuji.
Gandalf007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Kamča26 28. 8. 2012 09:37

Nemám sice mbank, ale splátka odešla dnes ráno. Mám taky splatnost 30.8.
Kamča26
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Gandalf007 28. 8. 2012 10:29

Mě to právě odcházelo mezi 8-9 h a dnes před polednem stále nic. Člověk má s automatickým inkasem pomalu víc starostí než kdyby to platil sám... asi jsem moc poctivý :-|
Gandalf007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Next9 28. 8. 2012 16:11

xls píše:Jelikož tam mají teď všechny kreditky tak rok systém 3D secure (potvrzování plateb smskou), tak asi nebude moc co reklamovat. Zatím jsem nenarazil na web, kde by to šlo zaplatit bez toho.

Jenze 3D secure funguje jen u obchodniku, kteri tento system podporuji. Kdekoli jinde staci jen cislo karty, platnost, pripadne CVC/CVV kod, o MO/TO transakcich ani nemluvim. ;-)
Next9
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod xls 28. 8. 2012 20:26

Přes internet platím poměrně dost, ale na placení bez 3D secure jsem od jeho aktivace nenarazil, a to i na docela exotických serverech. Možná to opravdu u nějakých plateb půjde i bez toho.

Inkaso (minimální částky) jsem dřív používal u kreditek Citi i GE a byly s tím jen problémy:
a) někdy inkasovali s velkým předstihem
b) když jsem chtěl udělat min. inkaso + doplatek, tak jsem třeba udělal doplatek a kvůli tomu neproběhlo to minimální inkaso (takže si chtěli napočítat úroky)
c) o pár dnů se s inkasem zpozdili, takže spadla 2 do jednoho měsíce (a bylo povoleno jen 1 měsíčně).
Nakonec jsem se na to vykašlal a radši zadám po obdržení vyúčtování platební příkaz, problémy žádný.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 29. 8. 2012 08:55

xls: zkus nekdy nakupovat na ceskych webshopech nebo platit treba domenu pres ceskeho registratora.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod xls 29. 8. 2012 09:49

Obojí jsem teď normálně dělal a všechno to bylo s potvrzením smskou.
xls
Inventář

Odeslat příspěvekod S474N 29. 8. 2012 10:32

xls: vsak ano, vzdyt ja taky tvrdim, ze je to pres zabezpeceni SMSkou.
citát dne: "Kde jde o sekundy, je Policie na místě během několika minut."

"Neozbrojený člověk může před zlem pouze utéct, a zlo není přemoženo tím, že se před ním utíká."
S474N
Inventář

Odeslat příspěvekod jannk 3. 9. 2012 12:53

vypozorovali jste nekdo, za jak dlouho se objevi v internetovem bankovnictvi uskutecnene platby? Ja tam nemam nejake z minuleho ctvrtku (v Cesku, online, autorizace PINem) - to mi prijde uz dlouho ...
jannk
Mírně pokročilý

Předchozí stránkaDalší stránka