Kreditní karta Citibank

Běžné účty, spořicí vklady, termínované vklady, studentské účty, platební karty, přímé bankovnictví

Moderátor: Moderátoři FinExpert.cz

Odeslat příspěvekod misaan 21. 2. 2013 19:46

Pokud na to nespěcháš, počkej jestli 1.3 nepřijdou s "jarní akcí" :-)
misaan
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod glock69 21. 2. 2013 20:55

Dopis jak chodí nevím, měl jsem předschválenou kartu a na infolince mi řekli, že žádost byla zamítnuta a dopisy neposílají.
glock69
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod MirekM007 21. 2. 2013 22:06

Modrooky Miki píše:Tak podle toho co pisete o KK CityLife o ni cim dal vic uvazuju... chci se jeste zeptat. podani zadosti pres NET ma nejake vyhody? Pripsani nejakeho bonusu? A ta zadsot se dava pres citibank.cz nebo pres citikreditka.cz? Ja vim stupidni dotazy, ale pribude jeste jeden :) Kdyz zadost zamitnou tak je o tom nejaky zaznam v registrech nebo to ma vedene jen CITI ve sve DB?

Ano, ze zamítnutí KK je záznam v registrech - zkušenost se zamítnutí KK v mBank.
PS: nedělám ze sebe agenta 007, jen čekám na uvolnění aliasu MirekM ...
MirekM007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod LuiS_666 21. 2. 2013 22:09

To mi príde divné vzhladom nato skusenosti ludi, ktorý v jednej banke KK nezískajú a v inej ano...
LuiS_666
Nadšenec

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 21. 2. 2013 22:50

V GE Money mně zamítli kreditku na 30 kKč (poté, co jsem jim řekl, že takový bordel jako u nich v bance jsem ještě neviděl) a pár dní na to jsem dostal od Citi bez problémů na 100...
SZ přijímám pouze od lidí s IQ vyšším, než mám sám ;-).
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Senty 21. 2. 2013 23:04

Co jsou to za registry a kdo do nich má vše přístup případně jak dlouho tam ten záznam o neschválené kartě je?
Senty
Návštěvník

Odeslat příspěvekod vit.spinka 21. 2. 2013 23:13

Banka může do registru zapsat informaci o neuzavřeném úvěru. Jako důvod se rozlišuje, zda úvěr odmítla poskytnout banka či zda ho odmítl klient.
Je pak samozřejmě otázka, jak moc tuto informaci berou v potaz ostatní banky. Když si totiž vezmete v úvahu možnosti, proč mohla první banka úvěr zamítnout - od komplexního posouzení bonity, přes nedodání požadovaných podkladů (a co když je klient nedodal, protože úvěr vlastně už nechtěl - ale pro banku je to pořád neschválení), přes tupá pravidla (mBank či zde Citi pro OSVČ - když není pozitivní záznam v registru, neschválí nic) až po jasné chyby (úvěry označené jako neschválené bankou, i když ho vlastně odmítl klient)... tak takovým informacím těžko přikládat nějakou velkou váhu. Leda tak při prescoringu či po telefonu, bez dodání podkladů (např. Citi chce daňové přiznání vidět jen namátkově).

Jestli Citi opravdu zapisuje do BRKI či jen do vlastního systému Citigroup - to netuším.

Sám jsem s KK dopadl podobně - Citi po telefonu zamítla (OSVČ bez jakéhokoli jiného úvěru, přitom žádost byla asi na 1 měsíční čistý příjem), RB o týden později na podobčce, tj. s předložením kopie daňového přiznání (jen obtah z EPO bez razítka) - schváleno okamžitě.

-- 21. 2. 2013 23:16 --

Senty píše:Co jsou to za registry a kdo do nich má vše přístup případně jak dlouho tam ten záznam o neschválené kartě je?

Začal bych článkem http://www.mesec.cz/clanky/pravidla-mez ... vat-zakon/ .

mesec.cz píše:V případě, že banka zamítne žádost o úvěr nebo klient sám smlouvu o úvěru nakonec nepodepíše, bude jeho jméno z registru vymazáno rok poté v případě banky nebo půl roku v případě jiné finanční instituce.
vit.spinka
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod Modrooky Miki 22. 2. 2013 09:39

misaan píše:Pokud na to nespěcháš, počkej jestli 1.3 nepřijdou s "jarní akcí" :-)

Tak pozde, vcera jsem uz pozadal, a predbezne schvaleno :) tak uvidim, jestli to bude schvaleno i finalne
Modrooky Miki
Návštěvník

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 22. 2. 2013 11:01

Dnešní anketa na http://www.novinky.cz :
Používáte vedle platební karty i kreditní kartu?

To se zas rozšíří finanční gramotnost obyvatelstva, ještě by k tomu měla večer něco sdělit TV zHovn@ ve zprávách :-D.
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod Franklin 22. 2. 2013 11:04

Dělení karet na platební a kreditní zavedla už mBank. Stačí si otevřít jejich internetové bankovnictví a překliknout na Karty.
Franklin
Diskutér

Odeslat příspěvekod MirekM007 22. 2. 2013 11:18

Senty píše:Co jsou to za registry a kdo do nich má vše přístup případně jak dlouho tam ten záznam o neschválené kartě je?

BRKI

http://uver-pujcka.eu/brki
PS: nedělám ze sebe agenta 007, jen čekám na uvolnění aliasu MirekM ...
MirekM007
Mírně pokročilý

Odeslat příspěvekod myšpulín 22. 2. 2013 11:21

A co teprve rozlišování na platební karty s magnetickým proužkem, s čipem a bezdrátově komunikující.

Už jsem někdy narazil na cedulku, že neberou kreditní karty, tak jsem se ptal na možnost platit debetkou. :D
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 22. 2. 2013 11:34

To Franklin: By mne zajímalo, jak chce poskytovat bankovní služby ústav, kterému jsou cizí základní pojmy: http://cs.wikipedia.org/wiki/Platebn%C3%AD_karta

Diskuze ke kreditkám na Novinkách... Další důkaz toho, že IQ lidstva se limitně blíží nule, v případě diskutujících na onom plátku už té nuly dokonce dosáhlo :roll: .
Tomáš Marný
Inventář

Odeslat příspěvekod myšpulín 22. 2. 2013 14:58

Zase výjimečně souhlasím s názorem s nejvíce plusy.
myšpulín
Diskutér

Odeslat příspěvekod Tomáš Marný 22. 2. 2013 15:11

Jo? Já mám třeba v peněžence kartu kreditní.
Tomáš Marný
Inventář

Předchozí stránkaDalší stránka